29 Eylül 2012 Cumartesi

Galatasaray küçük yatırımcıları ezdi geçti...

Galatasaray yöneticilerin yaptığı açıklamalar  ‘’Yatırımcıların ceplerinde dolaşan eli’’ gizlemeye yetmez…
Yaptıkları finansal mühendislik (operasyonlarıyla) ile kulübün ağır borç yükünü yatırımcılardan aşırdıkları parayla hafiflettikleri gerçeğini örtemez… 
Birinci görevi küçük yatırımcıları korumak olan Sermaye Piyasası Kurulu’nun Galatasaray’ın sermaye artışlarında kullandığı etik olmayan ve sermaye piyasası dünyasına aykırı yöntemlere gözünü kapatarak suç ortaklığı yaptığı gerçeğini de unutmamak gerekir.
Biliyorum ağır ifadeler kullanıyorum. Ama gördüğüm gerçeğin başka bir ifadesi yok. Hiç kimse, Galatasaray yönetimini kişisel bir çıkar elde etmekle suçladığımı sanmasın. 
Tam tersi Galatasaray yönetimi milyonlarca taraftarına, mali yapısı giderek düzelen, parasal imkanları genişleyen, borçları azalan bir kulüp bırakacak. 
Sorun bunu başarmak için yatırımcıların kandırılıyor olmasındadır.  
***
Yatırımcıların nasıl kandırıldığı sorusuna geçmişte somut bilgiler vererek bu köşede yayınladım. Tekrar etmenin bir anlamı var mı bilemiyorum. Ama isteyen GS yöneticisiyle tartışmaya hazırım. 
İki büyük günah işlendi. Birincisi Arena Stadı’nın halka açık şirkete kalması gereken gelirleri GS Kulübüne aktardılar. Bu gerçeği yatırımcılardan gizlediler. Derneğin elindeki hisse senetlerinden bir bölümünü (yüksek fiyattan) satarak yanılmıyorsam 100 milyonTL'yi kasalarına para koydular. Ardından da ‘’Pardon halka açık ile birleşen ve stadı yöneten Sportif A.Ş ile Kulübümüz iki yıl önce bir anlaşma imzalamış. Buna göre Loca, VIP koltuk ve kombine bilet satışlarından elde edilen gelirlerinyüzde on'u Futbol AŞ'de, yüzde 90'ı ise kulü pte, günlük maç hasılatının  tamamı Futbol AŞ'de kalacaktır’’ açıklamasını yaptılar.
Bu işin Türkçesi şu: halka açık şirkete gelecek sandığınız yıllık 60 milyon dolar veya daha fazlası kulübün kasasına kalacak.
***
Sonra ne yaptılar? Sattıkları maç biletlerinden daha az vergi kesilsin diye bilet fiyatının yüzde 90’nını derneğe bağış adı altında topladılar. (Hemen her kulübün yaptığı söyleniyor.) 
Bununla yetinmediler sermayelerini 2 milyon 788 bin TL’den, 13 milyon 940 bin TL’ye çıkarırken (rüçhan hakkı bedeli adı altında) her bir TL’lik nominal değerli beher pay için 25 TL topladılar. 278 milyon TL aldılar. Bu paranın yüzde 54’ünü dernek verdi şüphesiz. Ama unutmayın ki GS derneği bu parayı yatırımcıdan kaçırdığı kaynakla topladı… 
Şimdi de söz konusu sermayeyi 55 milyon 761 bin TL’ye çıkarıyor ve yatırımcılardan her bir TL’lik pay için bu kez 10 TL istiyor. 
Sanırsınız ki Appl e şirketi sermaye artıyor ve nominal değerin üzerinde bir pay istiyor!
Bu artış ve rüçhan haklarından da 400 milyon TL’nin üzerinden bir kaynak gelecek. 
Elinde bin TL nominal hissesi olan yatırımcı yaklaşık 13 bin TL ödemiş olacak. Ödemeyen inanılmaz zarar edecek. Sermaye artışına katılamayanların hisseleri de sanırım dernek tarafından alınacak. Derneğin elindeki pay tekrar artacak. Yani her şey o kadar planlı yapılıyor ki: Dernek yüksek fiyattan sattığı hisse senetlerini yerine daha ucuza koyacak bir plan uyguluyor.Yatırımcılar sermaye artışına katılırsa ne ala; kaynak gelecek. Katılmaz ise derneğin şirketteki hisse oranı eski seviyesine gelecek… 
Özet şudur: Tüm operasyon GS’nin geleceğini küçük yatırımcıları ise batırıyor. Uzun vadede herkes kazanacak belki ama bu sonuca varmak için tüm vicdani bariyerler yıkıldı maalesef.
http://www.gazeteport.com.tr/yazar/2/yavuz-semerci/2751/galatasaray-kucuk-yatirimcilari-ezdi-gecti

24 Eylül 2012 Pazartesi

İnsanlar gerçeği arıyor, ya siz?


Meriç Müldür gibi bir spor gazetecisi, aniden, çok geniş bir ekonomi ve ekonomi hukuku bilgisi gerektiren konuda neden yazı yazar acaba? Amacı nedir? Çok ilginç!
Yazıya bakalım:
“Dernek, zaten kulübe ait olan stadın biletlerini futbol takımının sahibi Futbol A.Ş.ye sattı diyorlar, UEFA mali kriterleri gereği bu şart”
Gerçekten mi?! UEFA nerede demiş “gelirle gider aynı yerde olacak” diye? Tek bir belge, açıklama göstersinler. Bu devir konusunda topu UEFA’ya atma çabasından başka bir şey değil. Çünkü o devirin ekonomik mantığı ve geçerliliği yok. Ticaretin bütün gerçekleri ile çelişiyor.
Madem UEFA gelirle gider aynı yerde olacak demiş, neden bütün stadı devretmemişler?
Konsolide Mali tablo diye birşey var. Yani gelirle giderin ayrı yerde olması UEFA açısından hiç bir sıkıntı yaratmaz. Mali Tabloları üst üste koyup toplarsın, sonuç aynı. Çocuk kandırmacası bu.

“Fenerbahçe’de villalar da dahil olmak üzere varlıklarını Sportif A.Ş.’ye sattı.”
Bak sen şu işe! Fenerbahçe satmadı, kiraladı. Öyleyse bu ifade yalan. Hem de yıllık geliri 120 milyon TL olan stadı sadece 12 milyon TL’ye kiralamış.
Fenerbahçe bu ifadeden dolayı Habertürk, Meriç Müldür ve Galatasaray Kulübü avukatına yüklü tazminat davası açabilir. Tabi Fenerbahçe’nin olayların farkında olan bir yönetimi varsa.
Dernekten AŞ’ye bedavaya aktaramazsın.  Fahiş fiyatla hiç aktaramazsın. Fenerbahçe örneğinde bunun nasıl olacağı açık ve net.
Şöyle anlatalım: Futbol Takımı Galatasaray Sportif A.Ş.’ye ait. Bunun anlamı: futbol takımı olmadan stadın hiç bir ekonomik değeri yok.
Örnek vermek gerekirse: Galatasaray Futbol Takımı maçlarını Olimpiyat stadında oynasa TT Arena’nın geliri ne kadar olurdu? Ben söylüyorum “0″a yakın.  Çünkü stada gelen seyirci Galatasaray Futbol Takımını izlemek için geliyor, stadın tek başına ekonomik değeri yok. Ticari olanı aynı Fenerbahçe örneğinde olduğu gibi, mekanı kiralayıp stadın gelirinin AŞ ye ait olmasıdır.
Ama hal böyle iken sen Futbol Takımının sahibi AŞ.’ye piyasa fiyatından bilet satıyorsun, bunun neresi ticari?
TT Arena’da yapılan Madonna Konserinin bütün hasılatını Galatasaray Spor Kulübü Derneği mi aldı?
“Sportif AŞ’nin kulübe 440 milyon TL borcu var.Yüzde 8 de faiz işletmek zorundayız.Bu da demektir ki sportif AŞ kulübe her yıl 35-36 mio TL. faiz ödemek zorunda. Yatırımcının zararına. Bu hamlemizle yatırımcı her yıl 35 mio TL. zarardan kurtuldu.”
İşte buna şapka çıkarıyorum. Tamamen yatırımcıya ait futbol takımının yarattığı ekonomik değeri yatırımcıya sat, onu borçlandır, sonra da % 8 faiz alırım ha diye tehdit et. Adalet, insaf, vicdan… Nerede bu kavramlar?
En can alıcı kısım da burası: “biz geldiğimizde şirketin özkaynakları -174 milyon TL idi. Yani batmış bir şirketti.”
Bildiğiniz gibi yönetimde devamlılık esastır. Yasalara göre eski yönetim-yeni yönetim olmaz, tüzel kişi yaşamı boyunca onu temsil eden yöneticilerin yaptığı işlemlerden sorumludur.
Galatasaray Sportif AŞ.’nin eski yöneticileri ve kendileri göreve geldiklerinde KAP’ta biz batık değiliz demiş ve yatırımcılar da bu açıklamaya güvenerek hisse senedi almış. Ama şimdi öğreniyoruz ki Galatasaray Sportif A.Ş. batıkmış, avukatı söylüyorsa doğrudur. Bu gerçek dışı açıklamadan dolayı yatırımcıların Sportif A.Ş. yönetimine güvenerek hisse senedi alarak uğradığı büyük zararı ve mağduriyeti sanırım yatırımcı yararı konusunda büyük titizlik gösteren yeni yönetim karşılayacaktır!
Bakın eski yönetim ve yeni yönetim Sayın Avukatın tersine yatırımcıya biz batmadık demiş:
KAP Bildirim 10.05.2011(eski Yönetim)
KAP Bildirim 17.10.2011 (yeni yönetim)
Diyorlar ki; önceden haberdar oldular. Hisseyi açığa satma imkanı olsaydı doğru. Ama Türkiye’de bu mümkün değil, yasak!
İnsanları iyiden iyiye salak yerine koyuyorlar. Ne açığa satışı , kim diyor açığa satış diye veya sen neyi kastediyorsun? Bir şey anlatmak isteyenler Sermaye Piyasası Kanunu Madde 47/A diyor: “Henüz kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar “içerden öğrenenlerin” ticaretidir”
Sermaya Piyasası Kanunundan aynen alıntıdır. İsteyen aşağıdaki kanun metnine bakabilir.
Şimdi soruyoruz:
1- Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Galatasaray Sportif AŞ.’nin ortak yöneticileri var mı?
2- Sermaye artırımından önce hisse satan Galatasaray Spor Kulübü Derneği hisselerde meydana gelen düşüş nedeniyle satıştan ne kadar yarar sağlamıştır? Daha açık bir söyleyişle; Galatasaray Spor Kulübü Derneği 97 milyon dolar  kazandığı hisse satışını sermaye artırımından sonra yapsa ne kadar kazanırdı? Birisi “üçte biri bile olmazdı” mı dedi?!
3- Sermaye artırımından önce hisse satan Galatasaray Spor Kulübü Derneği sermaye artırımı nedeniyle oluşan mali külfetin ne kadarından kurtuldu? İki sermaye artırımında 220 milyon TL olabilir mi?!
4- Sermaye artırımından önce hisse satılmamış olsaydı, Galatasaray Sportif AŞ.nin kasasına giren nakit 1/3 oranında düşer miydi?
5- Sermaye Artırımdan önce hisse satmak Galatasaray Spor Kulübü Derneğine 280 milyon TL. yarar sağladı mı? henüz kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar” içerden öğrenenlerin ticaretidir”. Ne anlama gelir?
Madde 47 - (Değişik madde: 29/04/1992 – 3794/34 md.;Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./372.mad)
Diğer kanunlara göre daha ağır bir cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde;
A) 1. Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, henüz kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar arasındaki fırsat eşitliğini bozacak şekilde mameleki yarar sağlamak veya bir zararı bertaraf etmek, içerden öğrenenlerin ticaretidir. Bu fiili işleyen 11 inci madde kapsamındaki ihraççılarla, sermaye piyasası kurumlarının veya bunlara bağlı veya bunlara hâkim işletmelerin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, yöneticileri, denetçileri, diğer personeli ve bunların dışında meslekleri veya görevlerini ifa etmeleri sırasında bilgi sahibi olabilecek durumda olanlarla, bunlarla temasları nedeniyle doğrudan veya dolaylı olarak bilgi sahibi olabilecek durumdaki kişiler,
Birinci fıkranın (A), (B) ve (C) bentleri uyarınca verilecek para cezaları üst sınırla bağlı olmaksızın suçun işlenmesi suretiyle temin edilen menfaatin üç katından az olamaz.
her bir alt bent kapsamına giren fiillerden dolayı bir yıldan üç yıla kadar hapis ve ikibin günden beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar. Gerçeğe aykırı defter ve kayıt tutan, hesap açan veya bunlarda her türlü muhasebe hilesi yapan ya da gerçeğe aykırı bağımsız denetleme raporu düzenleyenler ile düzenlenmesini sağlayanlar, Türk Ceza Kanununun belgede sahtecilik suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır.

Bu resmi gün gelecek hatırlatacağız Size Çakal Sürüsü


23 Eylül 2012 Pazar

Kemalettin Şentürk 'Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan kendilerine teşvik pirimi verildiğini iddia etti'

Eski F.Bahçeli'den teşvik itirafı

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kemalettin Şentürk, canlı yayında bomba gibi bir iddiada bulundu.

23 Eylül 2012 | 09:56


1993-2000 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen eski futbolcu Kemalettin Şentürk'ten çarpıcı bir açıklama geldi.
CNN Türk'te yayınlanan "Aykırı Sorular" programına katılarak gazeteci Enver Aysever'in konuğu olan Kemalettin Şentürk, Gençlerbirliği'nde forma giydiği yıllarda 1992-1993 sezonunun son hafta karşılaşmasında Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan kendilerine teşvik pirimi verildiğini iddia etti.
1992/1993 sezonun sonunda Beşiktaş, Gençlerbirliği maçını 3-1 kazanmış aynı saatte başlayan bir diğer karşılaşmada ise Galatasaray, Ankaragücü karşısında 8-0'lık bir galibiyet elde ederek averajla şampiyonluk ipini göğüslemişti.
2005 yılında futbol hayatına Kırıkkalespor forması ile nokta koyan Kemalettin, 1991/93 yılları arasında Gençlerbirliği, 1993/2000 yıllarında ise Fenerbahçe forması giymişti.

17 Eylül 2012 Pazartesi

SPK’yı denetleyenler nerede


Sermaye Artırımı yasaldır ve herkes yapabilir. Kimsenin ne bunu eleştirmeye ne de bu işlemi olumsuz göstermeye hakkı yoktur. Ancak Galatasaray Sportif A.Ş. ve Galatasaray Spor Kulubü tarafından yapılan işlemlerin uygulanış biçimi, yasa ve SPK tebliğlerine aykırıdır:
1 – Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Galatasaray Sportif A.Ş.’nin yöneticileri aynıdır. Sermaye artırımı, bugunden yarına uygulanacak bir karar değildir. Çok uzun süre önce alınmış olması gereken stratejik hamledir. Üst üste iki kere yapılması da planlı bir eylem olduğunu apaçık ortaya koymuştur.
Sermaye Piyasası Kanunu madde 47/A ‘ya göre “hissenin değerini etkileyebilecek bilgileri önceden öğrenip bunları kamuoyundan saklayarak menfaat sağlamak” 5 yıla kadar hapis cezasını gerektiren ve verilen zararın 3 katı kadar para cezasına hükmedilebilecek bir suçtur.

Galatasaray Spor Kulübü Derneği yöneticileri, Galatasaray Sportif A.Ş. yönetiminde olmalarından dolayı sermaye artırım bilgilerine kamuoyundan önce sahip olmuşlardır. Bu avantajı kullanarak Galatasaray Spor Kulübü Derneği hisse satarak hem hisse değerinde sermaye artırımının getirdiği mali külfet nedeniyle oluşan düşüşten, hem de iki sermaye artırımında oluşacak yaklaşık 100 milyon TL mali külfetten korunmuştur. Bu açık bir “İÇERİDEN ÖĞRENENLERİN TİCARETİ (insider trading)” vakası olup suçtur.
2- İkinci husus ise Galatasaray Spor Kulubü Derneğinin sermaye artırımına katılma şeklidir. Küçük yatırımcı nakit olarak artırıma katılırken, zaten kulübe ait olan (ticaret sicilinde açık olarak görülmektedir) stadın biletlerini Futbol takımının sahibi Galatasaray Futbol A.Ş.’ye satmıştır. Bu açıkca manipülatif ve gayri ticari bir uygulamadır. Dünyanın hiç bir yerinde bir futbol takımı kendi maçlarına bilet almaz. Galatasaray Sportif A.Ş.’ye ait futbol takımı maçlarını nerede oynasa para kazanacakken kendi maçları için tam 447 milyon TL ödeyerek bilet almıştır.
Üstelik bu biletlerin bedeli 16 yılda tahsil edilecek olup, tahsil edilip edilmeyeceği de belli değildir.
Bu açıkca yatırımcının dolandırılmasıdır.
3- Galatasaray Sportif A.Ş.’nin yatırımcıyı korumak için SPK tebliğleri gereği atanmış iki tane Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi var: Mehmet Ali Birand ve Ümüt Gürtekin. İkisi de Galatasaray Divan Kurulu üyesi ve bağımsız olmadıkları açık. İki sermaye artırım kararına da olumlu oy kullandılar. Olumlu oy kullanmasalar sermaye artırımları olmayacaktı. Galatasaray’dan taraf oldukları için küçük yatırımcının zarar görmesine dönük karara imza attılar. Ümüt Gürtekin ve Mehmet Ali Birand’ın durumları “Bağımsız Yönetim Kurulu” üyeliği kriterlerini karşılamıyor.

GS HISSEDARLARINA BORSADA BUYUK OYUN

GS HISSEDARLARINA BORSADA BUYUK OYUN - FB - GS - BJK hisselerinin genel gidisati ve temel degerlendirme..

15 Eylül 2012 Cumartesi

Yüzde 300'lük artırım ortalığı karıştırdı!



Galatasaray Yönetimi, genel kuruldan hisse artırımı için yetki almıştı. Son olarak 18 Haziran'da bu yetkiyi kullanmış ve yüzde 400 oranında bedelli artırıma gitmişti. 1 TL olan beher hisse için rüçhan hakkı kullanım bedeli de 25 lira olarak belirlemişti. Galatasaray Sportif AŞ, dün de benzer bir hamle yaptı.
KAP'a gönderilen yazıda, şirketin ödenmiş sermayesinin 13 milyon 940 bin 421.90 TL'den yüzde 300 oranında artırılarak 55 milyon 761 bin 687.60 TL yükseltilmesine karar verdi. Bu açıklamanın ardından hisseler yüzde 10.81 oranında değer kaybederek 49.50 TL fiyatla tabana vurdu. Artırımla birlikte şirketin kasasına yaklaşık 418 milyon TL girecek.
Bu artırımın ardından, yatırımcıların ellerindeki hisseyi tutmak için 1 hisse başına 30 TL vermeleri gerekiyor. Şirkete ortaklıkları bulunan küçük yatırımcılar, işte bu nedenle isyan etti. Hisselerinin büyük değer kaybettiğini belirten küçük ortaklar, bu artırımın iptali için SPK'ya başvurmaya hazırlanıyor.
'Yatırımcıları da düşünüyoruz'
Galatasaray Başkan Yardımcısı ve mali işlerden sorumlu yönetici Refik Arkan, yapılan hisse artırımıyla ilgili bilgi verdi. Bu konudaki eleştirileri yanıtlayan Arkan şunları söyledi: “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) genel beklenti yatırımcıların kısa sürede kâr etmesi üzerinedir.
Yatırıcımların çoğu, bir hisse senedi aldıktan sonra onun temettü dağıtmasını beklemeden değerini bulduğu zaman satma üzerine işlem yaparlar. Bizim de hisselerimizin durumu ortada. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız sermaye artırımından sonra hisselerimiz değer kazanmıştır. Bu durumdan hem küçük, hem de büyük yatırımcılarımızın fazlasıyla memnun olduğunu düşünüyoruz.
Bugün (dün) yapılan sermaye artırımı da daha ziyade Galatasaray Sportif'in kontrolünde ve planlarında olan bir süreçtir. Herkes şundan emin olmalıdır ki hem Galatasaray'ın, hem de yatırımcılarımızın menfaatleri doğrultusunda çalışılmaktadır."

UZMANLAR NE DİYOR?

Ahmet Çelik (Posta Ekonomi Müdürü)
Bedelli sermaye artırımına katılmak istemeyen yatırımcılar Galatasaray hisselerinde satışa giderken piyasada alıcı olmaması nedeniyle sert kayıplar gözleniyor. Galatasaray, taraftarlara yük olmadan ortakları üzerinden para toplayarak sermaye artırdı. Yönetim bu sermaye artırımıyla Beşiktaş ve Trabzon'un özsermayesinden daha iyi bir özsermayeye sahip olacak. Tabi bu bedelli sermaye artırımı 3-4 ay sürebilir. Sermaye Piyasası Kurulu'dan (SPK) onay alınması gerekiyor. Bir yıl içinde iki kere yüksek miktarlı sermaye artırmını SPK'nın olumlu karşılamama ihtimali de var.
Ruhi Sanyer (Businessweek Yayın Danışmanı)
Galatasaray yetkililerinin bu hamlesi, kulübe kaynak yaratılmak için yapılmıştır. Bu gelirle kulübün borçları azalacaktır. Geçmişte 2 şirketin birleşmesiyle zaten bu sinyal de verilmişti. Genelde zarar gören küçük yatırımcı, bu sermaye artırımında da yine zarar gören taraf olacaktır. Galatasaray halka arz edilirken de yanlış bir sistem ile işe başlanmıştır. Para kazanmak için şirket hissesi alan küçük yatırımcı, genelde kaybeden taraf olmaya devam edecektir.

GS yatırımcısının kaybı % 27’yi bulur.

İki sermaye artırımında elinde 1 adet Galatasaray hissesi olan yatırımcı Sportif AŞ’deki payını korumak için 250 lira para koymak zorunda kalacak. Yüksek miktarlı sermaye artırımları nedeniyle elindeki payı korusa bile yüzde 27 zararlı çıkacak. Sermaye artımına katılmayanların ise elindeki hisseler eriyecek.

Galatasaray mayısta yüzde 400, şimdi ise yüzde 300 bedelli sermaye artırımına gidiyor. İlk bakışta şirkete para girecek ve ortakları da daha güçlü bir şirkete ortak olacakmış gibi görünse de rakamlar bu iki sermaye artırımının yatırımcı için tuzlu olduğunu gösteriyor. Galatasaray ilk sermaye artırımını mayısta yapmıştı. O gün GalatasaraySportif AŞ’nin fiyatı 217 liraydı. Yani elinde 1 adet hisse bulunduran yatırımcının parasının tutarı 217 liraydı. Kulübün ilk sermaye artırımıyla yüzde 400 bedelli artırıma gidildi. Elinde 1 hissesi olan yatırımcıdan da 100 TL istendi. Yatırımcı da 100 lira daha vererek GS’deki payını korudu. Ancak artık elinde 1 değil (4+1) 5 hissesi vardı. Bunların değeri de 317 liraydı. 1 hissenin fiyatı da 63.4 liraya inmişti. Ancak Galatasaray yatırımcısı 100 TL vererek kurtulamadı. Önceki gün Sportif AŞ yine yüzde 300 bedelli sermaye artırımına gideceğini açıkladı. Şimdi aynı yatırımcı yani ilk sermaye artırımından önce elinde 1 hisse olan ve artık 5 hisseyi elinde tutan yatırımcı, bu 5 hisse için 150 lira daha vermek zorunda.

İKİNCİDE DE 150 LİRA İSTEDİ 
Çünkü GS, şimdi 1 hisse için 30 TL istiyor. Kulüp açıklamasında “Galatasaray Sportif ödenmiş sermayesini, yüzde 300 bedelli artışla 55.76 milyon liraya çıkarma kararı aldı. Rüçhan hakları nominal değeri 1 TL olan beher hisse için 10 TL karşılığında primli olarak kullandırılacak” diyor. Bunun anlamı ise her bir hisse için 10 TL’nin üç katıyla sermaye artırımına katılınacağı. Böylece GS yatırımcısının elinde bu kez 20 hisse olacak. GS Sportif’in dünkü hisse fiyatı olan 48 liradan bedelli sermaye artırımı yapılacağını baz alırsak bedelli artırımdan sonra hisse fiyatı (bedelli parası da eklendiğinde) 17 lira civarında olacak. Yani elinde 20 hisse oluşacak olan yatırımcının elindeki hisselerin toplam değeri 340 lira olacak. Galatasaray Sportif yatırımcısı şirketteki aynı oranda payını korumak için 250 lira ek para koymak zorunda kalmış olacak. Sermaye artırımı kararından önce elinde bulunan hisse değeriyle (217 lira) birlikte yatırımcının GS hisselerinin değeri 467 lira olması gerekiyor. Yani 1 hissenin değerinin 23.35 lira olması yatırımcının zarar etmemesini sağlayacak. Ancak böyle olmayacak. Çünkü hissenin 48 lira olan dünkü değerinden yola çıkıp yüzde 300 sermaye artırımı yapıldığında hisse fiyatı 17 lira civarında oluşacak. Aradaki yüzde 27’lik fark da yatırımcının zararı olacak.

İki bedelli 440 milyon lira 

Galatasaray yüzde 400’lük sermaye artırımı ile 280 milyon lira toplamıştı. Şimdi de yüzde 300’lük sarmaye artırımı ile yaklaşık 160 milyon lira toplayacak. Böylece iki sarmaye artırımından kasasına 440 milyon lira koymuş olacak.

Hisseler %13 düştü 

Galatasaray Sportif hisseleri, bedelli sermaye artırımı kararı sonrası, yüzde 13 gerileyerek 48.30 liraya indi. Galatasaray Sportif’in piyasa değeri 762 milyon dolara indi.

Borsadaki Hırsızlıklarına Kendi Taraftarları Bile İsyan Etti.


11 Eylül 2012 Salı

''Kardeşim ve Arıboğan, Fenerbahçe'yi şikayet etti''


Galatasaray Eski Başkan Adayı Mehmet helvacı'dan şok bir itiraf geldi.

Mehmet Helvacı, kardeşi İlhan ile Lutfi Arıboğan'ın Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ettiğini belirterek, "Yaptıkları o zaman için doğruydu. F.Bahçeli olan Mehmet Ali Aydınlar da konuyu biliyordu" dedi. Helvacı F.Bahçe'nin bu işten en az zararla sıyrıldığını da sözlerine ekledi.

Adil Oyun!


“Galatasaray ve Beşiktaş, teknik direktör ile yıldız futbolcularının aylık kazancı asgari ücret, yani 940 lira görünüyor.” (Terim ve Aybaba açlık sınırında)
Evet, bugünkü haber de açlık sınırında olduklarını gösteriyor! : Derbi stresini Bodrum’da attı
Fenerbahçe vergisini zamanında ödesin. Yasal sorumluluklarını yerine getirsin.
380 milyon dolar borcu olanlar her yükümlülükten kaçarken sürekli af çıksın. Yetmediği için sigorta primlerinde cingözlük yapsın. Bizzat kendi taraftarlarınca kombine satışında usulsüzlükle itham edilsin (Galatasaray’da usülsüzlük iddiası , 6 Mart 2012) (Galatasaray yöneticileri hapse mi girecek , Mart 2008)

Devlet eliyle “adaletsiz” ortam yaratılsın. Normalde alacağı cezalarla zaten transfer yapamayacak duruma gelecek bir kulüp, senden daha fazla para harcayarak rakip olsun. Ülke içi haksız rekabete sırtını vererek Şampiyonlar Ligi katılımlarını elde etsin. Ödüllere konsun.
Fenerbahçe, böyle bir tabloya karşı sessiz kaldığı sürece, olması gereken noktaya asla ulaşamaz.
İşte size geçmişten bazı örnekler, bilançolar. İşin ironik tarafı, bu kulüplerin kuyruğunu kurtarmaları için en çok mücadele eden de Aziz Yıldırım idi:
Şubat 2011: “Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği’nden 2005-2009 hesap dönemleri için 29.3 milyon TL vergi aslı ve 43.95 milyon TL vergi ziyaı cezası olmak üzere toplam 73 milyon 250 bin TL talep ediliyordu. Fakat uzlaşma başvurusunda bulunan Galatasaray, gerçekleşen uzlaşma sonucunda ödenecek vergi tutarını 2.93 Milyon TL’ye düşürmeyi başardı. Şirketin vergi ziyaı cezası ise kaldırıldı. Beşiktaş Futbol Yatırımları’nın ise yine aynı döneme ilişkin 38.5 milyon TL vergi aslı ve 57,75 milyon TL vergi ziyaı cezası yine uzlaşma ile toplam 3 milyon 907 bin 773 TL’ye indirilirken vergi ziyaı cezası da iptal edildi.”
Mart 2008: “Galatasaray 37 milyon 761 bin YTL ile devlete en çok borcu olan kulüp ve bu rakam diğer 17 kulübün toplamının tam 2.8 katı. Aralarında F.Bahçe’nin de bulunduğu 10 Süper Lig kulübünün ise devlete borcu yok.”

10 Eylül 2012 Pazartesi

GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş.'DEN SEHVEN (!) YANLIŞLIK.

GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. / GSRAY [] 06.09.2012 15:12:00



   Finansal Tablo ve/veya Dipnot Değişikliği

   

Ortaklığın Adresi:Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Huzur Mahallesi Seyrantepe-İstanbul
Telefon ve Faks No.:212 305 1902/212 305 1948
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su:212 305 1902/212 305 1948
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?:Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?:Evet
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?:Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi:YOK
Özet Bilgi:YOK (Bilanço ve Gelir Tablosuna etkisi bulunmamaktadır).

   

Değişikliğin Yapıldığı Finansal Tablo veya Dipnotların Hesap Dönemi:1.6.2011-31.5.2012
Değişikliğin Yapıldığı Finansal Tablo veya Dipnotlar:2.4 nolu dipnot
Değişikliğin Nedeni:Değerleme rakamında sehven hatalı yazılan rakam
Değişikliğin Net Dönem Karına Etkisi (varsa):YOK (Bilanço ve Gelir Tablosuna etkisi bulunmamaktadır).

   EK AÇIKLAMALAR: 
5 Eylül 2012 tarihinde Kap'a bildirilen Konsolide Mali Tabloların 2.4 nolu dipnotunda açıklanan teknik iflas durum tespitinde bağımsız profesyonel değerleme şirketince değer tespitine tabi tutulan maddi olmayan duran varlıkların 10 Mart 2011 tarihindeki değeri ile yasal bilanço tarihindeki kayıtlı değerleri arasındaki fark sehven yanlışlıkla 254.219.613 TL yerine 161.937.384 TL yazılmıştır ve bunun sonucunda Değerleme Raporları Sonucuna Göre Ulaşılan Özsermaye (pozitif) değer sehven yanlışlıkla 604.411.867 yerine 512.129.638 TL yazılmıştır. İlgili tutarlar konsolide mali tabloların dipnotunda düzeltilmiştir. Bu düzeltmenin 31 Mayıs 2012 tarihli konsolide mali tablolar üzerinde bir etkisi yoktur. 

   
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=236113

8 Eylül 2012 Cumartesi

Furkan transferi FIFA'lık !!!


Kayserispor, Furkan transferi için G.Saray'ı FIFA'ya şikayet edecek.

Kayserispor, Furkan transferi için G.Saray'ı FIFA'ya şikayet edecek... Sözleşmesi sürmesine rağmen 200 bin euro'luk alacağını bırakarak ayrılan Furkan'ı G.Saray'ın ayarttığını düşünen Kayserispor yönetiminin, yakın zamanda FIFA'nın kapısını çalacağı belirtildi.

6alatasaraylıya Müthiş Kapak :D - Al Sana Erotik Film :D


7 Eylül 2012 Cuma

Cimbom’un değeri düştü.


Şimdiye kadar bilançoda sporcular şişirilmiş değerinden gösteriliyordu.
07 Eylül 2012 Cuma, 09:16:49

Rahim Ak / Habertürk
Futbol AŞ ile Sportif AŞ’yi birleştiren Galatasaray, daha önce futbolcuları ‘şimdiki satış fiyatından’ değerliyordu.
Galatasaray iki şirketini birleştirdikten sonra 6 ve 9 aylık bilançolarını açıklamasına rağmen aradan 1 yıl geçtikten sonra Sportif AŞ ile Futbol AŞ’nin birleşmesinin yarattığı yeni durumu dün açıklananbilançoda ancak kamuoyuna duyurdu. Bilançoya göre Galatasaray şimdiye kadar futbolcularıbilançosunda 161 milyon lira olarak gösteriyordu. Bunun nedeni futbolcuları satın alındıkları değere göre değil, örneğin bazı internet sitelerinde yazılan ve gerçek olmayan bir değerle bilançosuna yazıyordu. Ancak Sermaye Piyasası Kanunu’na göre halka açık şirketlerin değerlemeyi maliyetdeğeriyle yapması gerekiyordu. Galatasaray iki şirketi birleştirdikten sonra aradan iki bilançodönemi geçmesine rağmen bunu yapmadı. Nihayet dün açıklanan üçüncü bilançoda sporcuları şişirilmiş
değeri değil de satın alma (maliyet değeri) üzerinden yaptı. Böyle olunca da futbolcuların değeri
118 milyon lira azalarak 42.6 milyona indi. Kulübün aktif değeri de 118 milyon lira azaldı.
AMORTİSMAN AZALDI
Şirket birleşmesi sırasında yapılması gereken bu işlem yapılınca bilançoda aktifte değeri yüksek olan futbolcuların değeri düştü ve önceki dönemde pasifte karşılığında yaratılan Değer Artış Fonu da aynı oranda düştü. Kulüp futbolcuların değeri yüksekken her yıl amortisman gideri ayrılıyordu ve bu da satışların maliyetinde gösteriliyordu. Şimdi amortisman olarak düşülen satışların maliyeti azaldı. Bu da dönem kârını bir miktar artırdı.


Borsa ortakları 442 milyon lira sanal borçlandı
Yeni bilançoya göre Galatasaray Sportif AŞ’nin borçlarının da 356 milyon liradan 883 milyon liraya
çıktığı görülüyor. Olağanüstü borç artışı görülse de aslında bu artış sanal. Nasıl mı? Galatasaray Sportif AŞ’nin sahibi olan Galatasaray Spor Kulübü, Arena’daki koltuk ve locaları 15 yıllığına borsa şirketi olan Sportif AŞ’ye devretti. Yapılan değerlemede 442 milyon liralık gelirin Sportif AŞ’ye devredildiği hesaplandı. Sportif AŞ’nin bilançosunda da şirketin aktif değeri aynı tutarda arttı. Duran
varlıkları kalemi 59.5 milyon liradan 525 milyon liraya çıktı. Toplam aktif de 141 milyondan 582 milyona fırladı. Ancak bu işlem aynı zamanda bir borç olduğu için Sportif AŞ’nin borcu 442 milyon arttı ve 356 milyon liradan 833 milyon liraya (Borç artışının küçük bir kısmı da diğer borçlardan
geldi) kadar çıktı.
Bilançoda özkaynak eksi görülüyor
Galatasaray bir süre önce bedelli sermaye artırımına gitmiş ve 2 milyon 788 bin TL olan çıkarılmış sermayesini % 400 bedelli artırarak 13.9 milyona çıkarmıştı. Mevcut ortakların rüçhan haklarının nominal değeri 1 TL olan hisse için 25 TL karşılığında primli olarak kullandırılmış ve sermaye artışı sonucunda özkaynaklarda 280.483.081 TL tutarında artış meydana gelmişti. Ancak bilançoda özkaynak 251 milyon eksi olarak görülüyor.



6 Eylül 2012 Perşembe

Nene Transferini Bozan G.Saray.

PSG,BJK ile anlasmis ama bazi GS yoneticileri Nene'yi vermeyin ocak ayinda biz onu alacagiz iyi para verecegiz demis ve PSG vazgecmis.-DHA

5 Eylül 2012 Çarşamba

Furkan Özçal'ın G.Saray transferinin perde arkası



Son anda yapılan anlaşmayla Kayserispor'un genç isimlerinden Furkan Özçal G.Saray'a transfer oldu. Güçsüz bir yapıya sahip olan ve Kayserispor'da dahi vasatın fazla üstüne çıkamayan Furkan, tamamen İlhan Parlak-F.Bahçe transferinden farklı değil. Dün Kayserispor yönetimiyle masaya oturan Furkan, yönetime yeni sezonda tüm maçlarda oynama şartını surmasıyla, bir anda gözden düştü ve sözleşmesi fesh edildi. Kimse Kayserispor'dan üstün değildir. Furkan'ın menajerinin babası ile yaptığım görüşmede Furkan'ın bugün saat 14.00'e kadar bir anlaşma yapmadığını, oğlu Fazıl Özdemir'in oyuncunun boşta kalması üzerine Gaziantepspor ile anlaşma imzalatacağını ama hem Furkan'a hemde babasına dün akşamdan beri ulaşamadıklarını, gelişmeleri hayretle izlediklerini belirtti. Galatasaray bu transferde de görülüyorki sözleşmeli bir futbolcuya direk ulaşarak aklını çelmiş, hem menajerinin hem de kulübünün haberi olmadan oyuncu ile anlaşmış, oyuncuda sırf sözleşmesini fesh ettirmek için bu maddeyi ortaya sunmuştu. Huylu huyundan vazgeçmez ve G.Saray daha önce yaptığı saçma politikayı yeniden uygulayarak oyuncuyu almayı başardı..

NOT: 17.30'da görüştüğüm Shota, transferi direk olarak benden öğrendi ve böyle bir şeyin takım içinde hiç konuşulmadığını ifade etti.

http://vilniusgunlugu.blogspot.com/2012/09/furkan-ozcaln-gsaray-transferinin-perde.html?spref=tw

Galatasaray Sportif AŞ'de usulsüzlük iddiası


Yatırımcı Ersin Buldur: ''Gerekli şikayetlerde bulunduk ve SPK incelemelerini yapıyor''
06 Mart 2012 Salı, 17:21:05


Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞyatırımcılarından Ersin Buldur, Türk Telekom ArenaStadı'nın kullanım haklarında usulsüzlük olduğunu öne sürerek, ''Gerekli şikayetlerde bulunduk ve SPK'lar incelemelerini yapıyor. Kayıtlı sermaye sistemine geçişine yatırımcı ve taraftarlar olarak şerh kararı koyacağız. Stat gelirlerinin tümü Sportif AŞ'ye aittir. Bunu usülsüz olarak derneğe aktaranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin olağanüstü genel kurulu Türk Telekom Arena'da yapıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen genel kurul öncesinde dışarıda gazetecilere açıklamada bulunan Buldur, Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkının TOKİ'ye devredilmek sureti ile Türk Telekom Arena Stadının üst kullanım hakkının devralındığını belirterek, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamalarda stattaki bazı koltukların dernekten şirkete satılmak istendiğinin belirtildiğini, ancak kendisinin bu yönde bir belgeye ulaşamadığını söyledi.

KAP'a yapılan bildirimlere göre Futbol AŞ'nin bütün kullanım haklarının Sportif AŞ'ye geçtiğini aktaran Buldur, şunları kaydetti:

''Kullanım haklarında usulsüzlük olduğu için gerekli şikayetlerde bulunduk ve SPK incelemelerini yapıyor. Kayıtlı sermaye sistemine geçişine yatırımcı ve taraftarlar olarak şerh kararı koyacağız. Stat gelirlerinin tümü Sportif AŞ'ye aittir. Bunu usülsüz olarak derneğe aktaranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bazı loca ve VIP koltuk pazarlama hakları ve gelirlerinin şirkete satılması çalışmalarını haksız, kötü niyetli halka açık şirket ve küçük yatırımcılar aleyhine, dernek lehine, ayrıca şirketin olan üst kullanım hakkının tekrar şirkete satılmasını matuf bir işlem olarak görmekteyim. Yapılan bu işlemlerin yüzde 46'sı halka açık şirketin büyük ortak derneğe kaynak yatırmak suretiyle küçük yatırımcıdan da bedelli sermaye artırımı yolu ile nakit kaynak teminini sağlamak, büyük ortak derneğin de bu borçlandırma yöntemi ile hiçbir bedel ödemeden şirketin karşılıksız fonlanması işlemidir.''

Buldur, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın bir televizyon programında ''91 milyon TL civarında hata yapıldığını'' söylediğini ileri sürerek, bu hataların, bütün hesapları etkilediğine inandığını kaydetti.

Aysal'ın, hisse satışı yetkisi alma aşamasında birçok platformda, ''yapmak istediklerinin kesinlikle hisse satışı olmadığını ve bunun hisse reposu olacağını'' anlattığını belirten Buldur, şunları aktardı:

''Bu açıklamalar, biz yatırımcıların kafasını karıştırmış ve hisse fiyatları 360'lı fiyatlarda iken 'kesinlikle satmayı düşünmüyoruz' dediği 800 bin tane hisseyi satarak, hisse fiyatlarının 150 liralara kadar düşmesinde büyük etkisi olmuştur. Satılan hisselerin daha düşük fiyat fiyatlardan yerine konulacağı beyanatları, özellikle 400 liraya hisse alan yatırımcıları üzmüştür. Ayrıca Dernekler Kanununa göre, dernekler satış yapamazlar, ancak Galatasaray Spor Kulübü kombine ve localarını satarken zorunlu bağış yaptırmış ve yüzde 90'ını derneğe aktarmıştır. Gereken vergilerini ödememiştir. Yöneticilerimizden malum olaylarda gösterdikleri duruşu, yatırımcıların mağdur edildiğini düşündüğüm konularda da göstermelerini bekliyoruz.''
AA

Uluslararası Şikeci G.Saray !!!

VARAN 1, İTİRAF; 2 Kasım 1993'te ki GS-M.United maçında hakem Roethlisberger'i para karşılığında bağlamak..!

VARAN 2,İTİRAF; Organizatör Marjio Cvtrak,''2008'de Uefa Kupası 1.tur GS-Bellinzona maçında şike yapıldı''..!


SON DAKİKA; Pişmanlık duyarak itirafta bulunan futbol organizatörü Marjio Cvtrak, Galatasaray-Bellinzona maçında şike yapıldığını belirtti.

2008-2009 sezonunda ankaraspor-galatasaray ve hacettepe-galatasaray maclarinda bahis sikesi yapilmis ve milyonlarca euro para kazanilmistir.

ingiliz bahis firmasi bochum savciligina o maclarda ödedigi para miktarinin milyon eurolar ödedigini bochum savciligina bildirmis bulunmakta
"Galatasaray-Bellinzona maçında şike yapıldı!"
İtalya'da şike dalgası operasyonu sürerken, itirafta bulunan bir futbol organizatörü Galatasaray ile Bellinzona arasında oynanan UEFA Kupası 1. tur karşılaşmasında şike yapıldığını öne sürdü.

(Reha Erus / CNN TÜRK / Roma) --

İtalya'daki şike ikinci dalga operasyonunda Alman Bochum mahkemesinden gelen yeni tutanaklardaGalatasaray maçıyla ilgili bir ayrıntı ortaya çıktı.

Pişmanlık duyarak itirafta bulunan bir futbol organizatörü olan Marjio Cvtrak'ın ifadesinde  "Avrupa Kupalarında en az 200 maçta şike yapıldı ve örneğin bunlardan biri Galatasaray - Bellinzona UEFA Kupası 1.tur karşılaşmasıdır" dediği öğrenildi.
Marjio Cvtrak,18 Eylül 2008'de İstanbul'da oynanan ve 2-1 Türk takımının galibiyeti ile sona eren maç dışında Dinamo Zagrep- Nk Domzale karşılaşmasında da şike yapıldığını öne sürdü.

Aynı Marjio Cvtrak, Singapur'da müşterek bahisleri yürüten Eng Tan Seet'e bağlı olarak çalışan bir Türk – Hırvat şike çetesinin varlığı ve Balkanlarda faaliyet gösterdiğinden de söz etti. Gizli tutulan 4 sayfalık tutanak için Cremona savcısı Roberto Di Martini, Bologna Emniyet Müdürü ve "Lets Bet" (Bahse Girelim) operasyonunun cezai kısmını yürüten Bologna Emniyet Müdürü Sergio Lo Presti'yi Noel Tatili sonrası Bochum Mahkemesine fikir alışverişi için gönderme kararı aldı. 
İtalya'da ki şike olayını ortaya çıkartan Gubbio'lu futbolcu Simone Farina da "Temiz Futbol" adına büyük ödül olarak milli takıma çağırıldı.
Buna göre İtalya milli takımı teknik direktörü Cesare Prandelli'nin görev vermesi halinde Simone Farina 29 Şubat'ta oynanacak ABDİtalya maçında forma giyecek.
GALATASARAY ISTANBUL - STURM GRAZ - 2:2 - 7.11.2000:
http://www.youtube.com/watch?v=3wateW0GtFY&feature=youtu.be

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger