22 Aralık 2012 Cumartesi

Tarih Bunu Yazıyor Allahın Ezikleri : G.Saray'ın Son Kadıköy Galibiyeti (22 Aralık 1999)


16 Aralık 2012 Pazar

Cemal Nalga'dan itiraf; "Mecbur bırakıldım..."


Beşiktaş'ın yeni transferi basketbolcu Cemal Nalga, Galatasaray forması giyerken yaşadığı 'forma' olayının iç yüzünü anlattı.

16 Aralık 2012 Pazar - 13:23
Sporx.com
Galatasaray Basketbol Takımı'nın oyuncusu iken Tufan Ersöz'e ait forma ile sahaya çıkan ve bu olayın belirlenmesi ile spor hayatı sekteye uğrayan Cemal Nalga, Beşiktaş'a transferinin ardından yaşananlarla ilgili konuştu.
Siyah-beyazlı ekibin resmi internet sitesine konuşan Nalga, o formayı dönemin teknik heyetinin zorlaması ile giydiğini ve genç yaşta yaptığı bir hata nedeniyle uzun süre sıkıntı yaşadağını anlattı.
Nalga sözlerine, "Taraftarın bana tepkili ve kırgın olduğunu biliyorum. Genç yaşta başımdan geçen bir olaydan dolayı yıllardır suçlanıyorum. Ama olayın iç yüzünü tüm insanların sizin aracılığınızla öğrenmesini isterim. Öncelikle Erman Kunter’e bana kendimi ifade etme ve ispatlama şansı verdiği için çok teşekkür ederim." şeklinde başladı.
25 yaşındaki basketbolcu 'forma olayı'nı ise en ince ayrıntısına kadar anlattı:
"3 sene önce Cibona Zagreb forması giyen Gordon ile olan tartışmamdan sonra bir ceza almıştım. Bunun üzerine Almanya’da bir turnuvaya katıldık ve aslında o dönemde aldığım ceza bitmişti ve ilk maçımda oyun içinde hücum yaparken rakip oyuncu bana çarptı ve sert bir şekilde yere düştü. Bunun üzerine hakem önce kasti faul sonra diskalifiye verdi. Ben soyunma odasına giderken o teknik heyetin bakışları açıkçası beni tedirgin etmişti ve bende ‘Kesin takımdan kovuldum’ duygusunu uyandırdı. O dönemde takımdaki uzun oyuncularda eksiklik vardı ve bir sonraki maçta takımda sadece 2 uzun oyuncu yer alıyordu. Maçtan önce menajerimiz, soyunma odasına gelip, ‘Cemal bugün Tufan’ın formasıyla sahaya çıkacaksın. Teknik heyetin kararı bu yönde’ dedi. Soyunma odasında benim ve arkadaşlarımın tepkisi oldu hatta ben ‘Nasıl giyerim Tufan’ın formasını yanlış olur’ dedim. Bunun üzerine, ‘Almanya Federasyonuyla ters düşmek olmaz şimdi. Uzun oyuncu sıkıntısı var, maçta aşırı bir fark olmasın, biz ayarladık her şeyi sıkıntı yok’ dedi. Aslında birazda konuşmalarında ‘eğer dediklerimizi yapmazsan seni takımdan kovacağız’ havası vardı. Ben de bunun üzerine antrenörümün ve menajerimin dediklerini uyguladım ve Tufan’ın formasıyla sahaya çıktım. Sonuçta Tufan’ın formasını verin ben sahaya çıkacağım diye ben kimseye ısrar etmedim ve bunun yanlış olduğunu söyledim. Ama daha sonra olaylar büyüdü ve tek suçlu ben oldum. Kimse beni korumadı ve olanları anlatmadı. Ben genç yaşta takımdaki teknik heyetin dediklerini uyguladım. Yanlış bir şeydi ama mecbur bırakıldım ve suçlu ben oldum. Taraftarımızın bunları bilmesini isterim. Olayların iç yüzü bu şekildedir. Kaç yıl geçti ve benim neler çektiğimi kimse bilmiyor. 
http://live.sporx.com/basketbol/tbl/cemal-nalgadan-itiraf-mecbur-birakildimSXHBQ307435SXQ

8 Aralık 2012 Cumartesi

gs'nin En Büyük Hamisi Kim ? Mehmet Ağar.


 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger