11 Aralık 2014 Perşembe

2014-2015 CL gs 32.


10 Aralık 2014 Çarşamba

Galatasaray 1,5 Milyar TL Borcla Avrupa’da !!!

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı kırmızılı kulübün 1,5 milyar TL borcu oldugunu açıkladı.
Kulubun 1,5 milyar TL borcu olmasina ragmen nasil oluyorda hem TFF’den hemde Maliye Bakanligindan borcu yoktur yazisi alabilmesi ise kamuoyunda saskinlik yaratti.
duygun-yarsuvat
Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, Ali Sami Yen Spor Komleksi Türk Telekom Arena’daki çok amaçlı toplantısında kürsüye çıkan Başkan Yarsuvat, göreve geleli 35 gün olduğunu hatırlatarak, “Galatasaray’ın mali durumunu tespit edip sizlere sunmak istediğimi söylemiştim. Galatasaray’da geçirdiğim yıllarda ve bu tecrübem sayesined Galatasaray’da bazı hususların saklandığı sonucu bende doğdu. Bugünkü toplantıda çektiğimiz fotoğrafı sunmak istiyorum.” dedi.
Galatasaray’ın borçları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yarsuvat, “30 Eylül 2014 itibari ile anladığım gibi rakamları yuvarlayarak söylüyorum. Kulübümüzün 31 Ekim 2014 tarihi itibari ile 376 milyon dolar net borç alacak farkı var. Bu rakam 30 Eylül 2014 tarihi itibari ile 356 milyon dolardır. Bir aydır 20 milyon dolar eksi haline gelmiştir. Türk Lirası’na vuracak olursak yaklaşık 653 milyon alacak yaklaşık 1 milyar 478 TL borç gözükmektedir. Bu nedenle TL cinsinden 325 milyon gelir gider farkı ortaya çıkmıştır. Dolara çevirirsek 375 milyon dolar farkımız vardır. Şimdi Galatasaray Kulübü mali açıdan böyle bir duruma getirilmiştir. Cevabını ben veremem. 2000 yılından itibaren çalışan yöneticilerin vermesi gerekir. Kabul edelim veya etmeyelim mali açıdan gidiş AIG hisselerinin gelmesi ve halka açılması şeklinde başlamıştır. Ateşten topu biz 35 gün evvel aldık. Aldığımıza memnunum.” diye konuştu.
Yarvusat, borçların yükselme nedenleri konusunda şunları kaydetti:
“Ocak 2014’te hatırlayacaksınız. Haddindan fazla futbolcular alınmıştır. Bu futbolculara paralar ödenmiştir. İkinci sermaye artışı SPK buna müsade etmemiştir. Galatasaray Sportif AŞ’ye Arena’nın tüm koltukları devredilmiştir. Galatasaray Derneği’nin hiçbir geliri yoktur.”
http://finansalturk.com/galatasaray-15-milyar-tl-borcla-avrupada.html?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger