19 Mart 2015 Perşembe

Galatasaray'ın 31 Aralık 2014 itibarıyla net borcunun 831,1 milyon lira olduğu açıklandı.

Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi şoku!

Sarı-kırmızılı kulüpte yıllardır çözülemeyen mali kriz artık vahim bir noktaya ulaştı. Öyle ki Galatasaray, Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk sebebiyle Şampiyonlar Ligi'ne katılamama tehlikesi yaşıyor.
RADİKAL - Galatasaray 'da muhalefetin organize ettiği 'Mali Gerçekler' konulu toplantı önceki akşam yapıldı. Eski yöneticilerden Işın Çelebi ve Fatih Gökşen'in yanı sıra Divan Kurulu Üyesi Hayrettin Kozak'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, sarı-kırmızılı kulübün mali durumu ile ilgili camiayı üzen tespitlerde bulundu.
"GALATASARAY, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDEMEZ"
Sunumu yapan ekonomist Zafer Pınarcık, "Kulübün mali tablolarına baktığım zaman , şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; Galatasaray, Finansal Fair Play'e uymadığı için Şampiyonlar Ligi'ne gidemez" ifadelerini kullandı.
Erkek basketbol şubesinde yaşanan krize vurgu yapan Pınarcık, "Erkek basketbol takımında 37 milyon Dolar açık olmasını ironik buluyorum. Galatasaray Sportif A.Ş. 5 yıldır üst üste zarar ediyor. Bu nedenle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirkete bağımsız üye atayabilir. Atanan kişilerin başka takımdan olma ihtimali çok kuvvetli" dedi.
GELİRLER 147 MİLYON TL AZALDI
Galatasaray’ın 2013 yılında 536 milyon TL olan giderleri, 2014’te 712 milyon TL'ye yükseldi. Kulübün gelirlerinin ise son 1 yılda 147 milyon TL azalması dikkati çekti.
http://www.radikal.com.tr/spor/galatasaraya_sampiyonlar_ligi_soku-1316829

Adım adım iflas

Sarı-kırmızılılarda son bir yıllık gelir 147 milyon lira azaldı, gider ise 176 milyon lira arttı. 2014’ü 188 milyon lira zararla kapatan Cim-Bom’un kredileri de 316 milyondan, 498 milyon liraya yükseldi.

NEVZAT DİNDAR
Galatasaray’da 28 Mart’ta yapılacak Mali Genel Kurul öncesi mali tablolar iç açıcı görünmüyor. Genel kurula sunulacak olan faaliyet raporu, 314 sayfadan ibaret olmasına rağmen, Galatasaray için hayati önem taşıyan dönem sonu rakamlarını gösteren sayfalar sayılı olması dikkatlerden kaçmıyor.

Cim-Bom’daki kötümser tablo, sadece 234, 268 ve 311. sayfalarda görülebiliyor. Burada Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve bağlı Ortaklıklarının konsolide rakamlarına ulaşmak mümkün...

Bunlara bakıldığında, Galatasaray’da giderleri son 1 yılda ciddi oranda artarken, gelirlerin de hızla düşmesi ilk göze çarpan detay oldu. 2013’te 536 milyon lira olan giderler, 2014’te 712 milyon liraya yükselirken, gelirler ise 147 milyon lira azalıyor.

Giderlerin artışında en önemli faktör, özellikle geçen yılın devre arasında yapılan 9 transfer ve bunun 40 milyon euroluk faturası... Oyuncu ücretlerinin yükselmesi de yine giderlerin artmasında önemli rol oynadı.
Adaylar ne yapacak?
Şampiyonlar Ligi’nde başarısız olunması, tribün gelirlerinin düşmesi ve de en önemlisi sponsorluk gelirlerinin azalması da kasaya giren paranın azalmasına yol açtı.
Önlem alınmazsa sarı-kırmızılıları iflasa kadar götürebilecek bu kara tabloya rağmen, başkan adaylarının fazlalığı dikkat çekiyor. Aday olmayı düşünenlerin bu tablo karşısında nasıl bir yol izleyecekleri merak konusu...
http://www.milliyet.com.tr/adim-adim-iflas-galatasaray-2030606-skorerhaber/

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger