30 Temmuz 2012 Pazartesi

Ahmet Çakar: Galatasaray Şike Yaptı!

05 Eylül 2011 Pazartesi 13:01

Çakar: Galatasaray şike yaptı!
Spor yazarı ve eski hakem Ahmet Çakar'ın dün sabaha karşı Twitter'da yazdıkları gündem yarattı.

Ahmet Çakar, Galatasaray'ın Manchester United'ı elediği maçtan bir gün önce sarı kırmızılı yöneticilerin hakemi ayarladığını, Kuran üzerine yemin etmeye hazır olduğunu açıkladı. Suçlanan isimleri de Sami Çölgeçen, Adnan Polat ve maçın hakemi Kurt Röthlisberger olarak sıraladı.

Sabah yazarı Çakar'ın 1993-94 sezonunda Galatasaray ile Manchester United arasında oynanan Şampiyonlar Ligi eleme turu rövanş maçı hakkında yazdıkları "20 yılda hakem hataları ve tuhaf işlerden 3 Büyükler fazlaca yararlanmış ama en çok da Galatasaray yararlanmıştır laflarımı tv'lerden çok duymuştunuz" diye başladı ve şöyle devam etti:

"Mesela her şey düzgün olsa idi; G.Saray İstanbul'da M.United'ı eleyip ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne giremezdi. GS'lilerin milat dediği maçı siz bir de Sami Çölgeçen, Kurt Röthlisberger ve Adnan Polat'a sorun.
Ağır iddia: Ben ve Sami Çölgeçen birlikte bir odaya gireceğiz. KURAN'ı da masaya koyacağız ve göz göze gelip en sevdiklerimiz üzerine yemin edeceğiz. Ben diyeceğim ki; 2 Kasım 1993 gecesini hatırlıyor musun Sami Abi? O soğuk geceyi... Hani Sarıyer Urcan'da yenilen balıktan sonra saat 24:00...
Sami gözlerime bakıp 'Eeee' diyecek. Saat 24:00 sularında Kurt Röthlisberger sana "I can help you because tomorrow is very important for Turkey and GS" (Sana yardım ederim çünkü yarın Türkiye ve GS için çok önemli) dedi mi, demedi mi diyeceğim. Elimiz KURAN'da ve en sevdiklerimizin üzerine yemin ederek.

'KOD ADI RAHMİ'
Mesela Erman'ın bir dönem FIFA hakemi olan Serdar Çakman-Adnan Polat ikilisini sizlere anlatmasını çok isterim. Aynı Kurt Röthlisberger Avrupa'da bazı takım ve milli takımların (Türk de var) hakem bağlama operasyonlarında kullanılmış ve İsviçre polisi tarafından yakalanmıştır. Türkiye operasyonlarında kod adı Rahmi idi. Ona bu kod adını bulan ve takan eski TFF Başkanı Levent Bıcakcı idi."

3 KASIM 1993'TE NELER OLDU?
Galatasaray ile Manchester United 3 Kasım 1993'te Ali Sami Yen Stadı'na Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek için çıktılar. İngiltere'deki ilk maç 3-3 sona erdiği için golsüz beraberlik bile temsilcimizi Şampiyonlar Ligi'ne taşıyordu. Eric Cantona, Roy Keane, Bryan Robson, Peter Schmeichel gibi yıldızların forma giydiği Manchester United'ı golsüz beraberlikle eleyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne giren ilk Türk takımı olurken, UEFA ertesi sezon statüyü değiştirip 8'den 16 takımlı formata geçmişti.

CANTONA ATILMIŞTI
Maç bittikten sonra kırmızı kart gören Cantona, hakem Röthlisberger'i maça az uzatma eklediği için çok sert eleştirmiş ve 4 maç ceza almıştı.

ÖMÜRBOYU MEN CEZASI
Kurt Röthlisberger, 1990'ların başında en önemli hakemlerden biriydi. 1951 doğumlu olan İsviçreli, ülkesinde 1990'dan 1994'e kadar beş yıl üst üste en iyi hakem seçildi. 26 Mayıs 1993'te Marsilya-Milan Şampiyonlar Ligi finalini yönetti. 1994'te ABD'deki Dünya Kupası'nda Almanya-Belçika maçındaki yönetimi sonrası ülkesine gönderildi.
30 Ekim 1996'da Grasshoppers-Auxerre Şampiyonlar Ligi maçı öncesi İsviçre ekibinin menajeri Erich Vogel'a 100 bin İsviçre Frangı'na hakemi ayarlayabileceğini söylediği gerekçesiyle UEFA'nın soruşturmasına uğradı. 11 Nisan 1997'de UEFA ve FIFA faaliyetlerinden ömür boyu men edildiği açıklandı.

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger