30 Temmuz 2012 Pazartesi

Fatih Terim şike yapmaz...

Hıncal Uluç duayenimizin Fatih Terim 'le ilgili anısı, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a malzeme olunca, sarı kırmızılı camia çok öfkelendi.

Hıncal Uluç yazısında yıllar öncesinden bahsediyor ve Galatasaray - Göztepe maçında şike olduğunu ima ederek, bunu Fatih Terim'in defansta yaptığı hata ile örneklendirmeye çalışıyordu.

Gariplik bu ya, o maçta ofsaytları bozan stoper Terim, Göztepe ataklarını buyur etmişti.

Burada şunu söylemek gerekir ki, Fatih Terim'in futbolcuyken de, teknik adamlık yaparken de dürüstlüğünden kimse şüphe duyamaz. Fatih Terim Türk Futbolunun yetiştirdiği en önemli değerlerden birisidir. Örnek yaşantısı ve kişiliği onu bu noktalara getirmiştir.

Ancak, Hıncal Uluç'un durduk yerde gündeme getirdiği, Aziz Yıldırım tarafından da kullanılan 76 yılındaki şike iddiası için naçizane bir yorumum olacak. Bence Hıncal Uluç yanılıyor. Yaş olarak son dönemlerine yetişebildiğim Terim, aslında abartılacak yetenekte bir futbolcu değildi. Yanlış anlaşılmasın sakın! Burada Fatih Terim'in teknik direktörlüğünden bahsetmiyorum. O zaten onaylanmış duruyor. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi teknik adam olan Terim'in futbolculuğundan bahsediyorum.

Hıncal Uluç'un anlattığı olayın, Fatih Terim'in futbolculuğunda yaptığı sıradan hatalardan birisi olabileceğini söylemek istiyorum. Zaten Fatih Terim'in oynadığı dönemdeki Galatasaray'ın halini bilenlere anlatmaya gerek yok. 14 yıl şampiyonluk hasreti çekmiş sarı kırmızılı takımın o durumunu Terim'in bile hatırlamak istediğini sanmıyorum. Üstelik, Fatih Terim, Galatasaray'da oynarken şampiyonluk kupası da kaldıramamıştı.

Madem ki günün konusu Fatih Terim'le ilgili hatırladığım bir maçı ben de sizinle paylaşmak isterim. Yıl 1983, Kasım ayının ilk günleri. Avusturya milli takımı ile İstanbul'da Avrupa Şampiyonası grup maçı oynuyoruz. Stoper mevkiinde Fatih Terim var. O yıllarda Avrupa deyince tir tir titriyoruz. Gelen beş, giden sekiz atıyor. Milli takımımız San Marino'yu yeniyor bayram yapıyoruz o kadar yani.

Neyse Avusturya maçı da farklı olmayacak derken sahneye çıkan Selçuk Yula biri penaltıdan iki gol tarak takımımızı 2-0 öne geçirdi. Böyle bir mutluluk yok. Hep fark yiyen millilerimiz bu defa fark mı atacak derken Fatih Terim sahneye çıkmaz mı... Defansın arkasına sarkan rahat bir topu zor olanı yapmaya çalışarak rövaşatayla uzaklaştırmak isteyen Terim, topu rakip forvete teslim edince fark bire indi. Yine mi hüsran derken İlyas Tüfekçi'nin golü imdadımıza yetişti de rahatladık..

Fatih Terim o maçta yaptığı hatayı bugün Galatasaray defansından bir oyuncu yapsa değil bir daha kadroya almak, Florya'nın sınırlarından geçmesine izin vermez.

Ama bu durum Fatih Terim'in iyi teknik direktör olmasına engel olmadı. Zaten dünyada da öyle değil mi? Nerede Maradona, nerede Hagi! Futbolculuk hünerlerini teknik adamlığa yansıtamadılar. Ama futbolcu bile olmayan Mourinho işi götürüyor. "Mum dibine ışık vermez" diyenler doğru söylemiş yani.

Sonuç olarak kimsenin Fatih Terim hocamızın kirli işlerin içerisinde olduğunu ima etmeye bile gücü yetmez. Hıncal Uluç usta bence yanılıyor. Futbolcu hatasını başka şeye yormak yanlış, hele hele bu Fatih Terim'se...
30 Tem 2012 10:29 Samanyolu Haber

Fatih Terim'in adamlığına, kişiliğine kimse bir şey diyemez. Ama ne kadar yetenekli bir futbolcuydu o tartışılır.




Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger