23 Şubat 2012 Perşembe


GALATASARAY'IN ŞİKELERİ:


Vahap Beyaz'ın maçı 8 dakika uzatıp 98. dakika çaldığı yalan penaltının getirdiği şampiyonluğu,Ulusoy döneminde dönen olayları,Denizlispor maçında Denizlispor kaleci antrenorunun kale arkasına kadar kosup son dakıkada Souleymanou'ya bırseyler dedıkten sonra Souleymanou'nun elınde kı topu kacırıp Servet'ın kafasına bırakmasını uzun uzadıya anlatmaya luzum yok,bunları hepımız hatırlıyoruz. 

Ulusoy döneminin ne kadar kirli olduğunu görebilmek için,o dönem ki maçlara az az göz atmak yeterli. Biz biraz derine inelim ki,mazisini çok temiz sananlar,biraz gerçegin farkına varsınlar.

Mehmet AĞAR ve Mesut Yılmaz dönemlerinde Galatasaray'ın kazandığı maçlar,binlerce söylenti,Fenerbahçe taraftarını '' Sandıkta gorusuruz Mesut Bey'e '' götürecek vehamette olaylar. Hadi bunları da geçelim.

Malatya,Denizli olayları,15 senelik şampiyonluk özlemi.

http://www.gencfb.org/fenerbahce/haber/mazinizi-hatirlayin/3624/ Videolu,resimli Genç Fenerbahçelilerin müthiş araştırması. Bakın bakalım kanıtlı şikeniz varmıymış.


Aşağıda kısa kısa anlatacağım şeyleri uzun uzun delilli halleriyle Besıktas'lı bir arkadaşım çok açık bir şekılde anlatmış. Zamanınız varsa buyrun okuyun,yuzlesın gerceklerle.http://forum.bjkonline.com/utanc-dolu-gecmis-serefsizsin-galatasaray-t898.html
Galatasaray ufakta olsa şampiyon olma ümidi olduğu 87-88 sezonunda Beşiktaş'ın 3 puan gerisindeydi. Besıktas'ın rakibi Malatyaspor'a buyuk mıktarda para gonderılecegı ve hatta Derwall'in yurtdısından getırdıği dopıng ıgnelerının goturuldugu basına yansımıştı. 




Bu maçta Malatya'lılar sezon boyu oynamadığı topu oynayıp Besıktası'ı yenmıs ve yıne aynı ıddalara sebep olan bır macta Besıktas Denızlıspor'a yenılıp sampıyonlugu Galatasaray'a vermıstı.


Medyadan bir kesit;


Sonunda Seba patladi: Turk futbolu bir takim cirkin olaylarla bir seviyeye gelecekse lanet olsun boyle lige! Acikca yapilan cirkef olaylar neden hala telakki edilemiyor? Takim cikarmakta bile gucluk ceken ekipler, bizimle karsilastiklarinda adeta aslan esiliyorlar.


Yine aynı sezonun son maçı, Galatasaray'lı Prekazi,Eskişehirspor kalecisi Zalad'a atacağı köşeyi gösterir ve son malumdur. Zalad'ı zaten tanımayan yoktur. Birazdan onun ve Galatasarayın bir ortak hikayesinden daha bahsedicez. 
                                                                 
Demin dediğimiz Denizlispor-Bjk maçında Denizlispor son dakika goluyle,Besıktas'ı sampıyonluktan ederken deli dana gibi sevinmeleri çoğu kişinin neler dondugunu anlamasına yardımcı olmustu.

Gelelim 93 sezonuna. O zaman ki maç hepimize anlatılmıştır. Mazisinin çok temiz olduğunu iddaa edenlerin sadece bu maça bakarak biraz özeleştiri yapmalarını tavsiye ediyorum.

GALATASARAY 8 -  0  ANKARAGUCU

Evet işlerin averaja kaldığı bir maç ve skor 8-0. Başrolde ki kişi kim. Tabii ki kaleci Zalad. 35 dakika da 5 gol yiyerek tarihe geçen Zalad,ülkeyi terketmiş sonra da haber alınamamıştır. Bu maçta ki açık şike nasıl tarihe ağır bir yara olarak geçtiyse de,ne hikmetse kimse yanmamıştır.
                                                                   
                                                                 
Gelelim Ergun Gursoy'a.


Yine Beşiktaş'la çekiştikleri bir sezon, Besıktas'ın rakıbıne Ergun Gursoy'dan araba sozu gelmıs ve ne hıkmetse kanının son damlasına kadar mucadele eden bu adamların hepsi yeni model birer Tofaşa sahip olmuşlardı maçtan sonra. Ergun Gursoy'un ilk olayı bu değildi.

Besıktas-Trabzon maçında elinde yuklu bır mıktar parayla statta yakalanan Ergun Gursoy'u linç edilmekten Besıktas taraftarları kurtarmıştır. Yoksa Trabzon'lu ların elinde kalacak Ergun Gursoy daha sonra bu olayı kendi memleketimde linç mi edilecektim yani diyerek geçiştirmiştir.

BESIKTAS ŞİKELERİ:




BESIKTAS'IN YÜZÜNCÜ YIL SAMPIYONLUĞU:


Nisan ayının son haftasında Gencay Çakıcı ile Sinan Engin görüşüyor.


Gencay Çakıcı: ‘Ergun abi (Gülerek) bana ve abime isimlerimiz yazılı iki Galatasaray forması göndermiş. Hem de bize (Gülüyor). Onu severiz bilirsin. Şimdi işin yoksa Galatasaray'ı seneye şampiyon yap.'

Sinan Engin: ‘İyidir iyidir. (O da gülüyor)
 


Şampiyonlukta hiç mi payımız yok? 
Geçen yıl Beşiktaş'ın şampiyonluğunun ardından Alaattin Çakıcı Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamalarının arkadaşının gece kulübünde yapılmaması üzerine Sinan Engin'i telefonla aradı.

Alaattin Çakıcı: ‘Sinan Sinan, ufak bir şey istiyoruz onu da halledemiyorsun. Oğlum, şampiyonlukta hiç mi payımız yok? O kadar olay oldu. Bir Allah'ın kulu açıp ağzını size bir şey söyleyebildi mi? Kızdırıyorsunuz beni.'

Sinan Engin: ‘Şey abi, tamam tamam... Abi, öyle değil başka bir şey oldu. Biliyorsun. Telafi ederiz abi. Kızma.'

BESIKTAS-GALATASARAY,2004-2005,33.HAFTA



Evet Hasan Kabze'nin son dakika gol atıp sampıyonlugun kapısını araladığı maç. Cordoba ve Sergen'in açık bir şekilde şike yaptığı maç. Fenerbahçeli'lerin meşhur bir lafı vardır.  '' Niye geri döndün Sergen'' derler hala. Niye derler. 


Bi izleyin bakalım,ikinci yarı Sergen yuruyor topla,5 e 3,herkes top istiyor,gol geliyorum diyor.  Ve Sergen baktı ki gol geliyorum diyor,ben de geri donuyorum dıyor. 


Cordoba'nın zaten bır kac macta şike yaptıgı soylentılerı cıktıktan sonra, Besıktas'la ılıskısını kestıler.
Bu mactan sonra Tumer Metın'ın acıklamaları da iddalara ışık tutmuştu.
Tumer Metın: Ben bu gece rahat uyuyacağım,arkadaşlarımı bilemem.


BURSA-BESIKTAS DUSMANLIĞI:

Bu dusmanlığın sebebini çoluk çocuk dahil biliyordur herhalde. Besıktas'ın Rize'ye,Sebat'a verdiği maçlar,Bursa'yı ikinci lige itmişti. Bu olayın ne kadar yankı uyandıracak buyuklukte olduğunu,şu an hala devam eden dusmanlıga bakarak anlayabılırsınız.


2007--- Bursaspor yonetıcısı Lemi Keskin: "Beşiktaş kaptanı ve Rize ikinci başkanının maç sabahı yaptıkları görüşme delil değil midir? Olaylar delillerle incelendiğinde Beşiktaş, Rize ve Sebat küme düşecektir.

Evet detaylara çok inilmeden,çoğu delilli,çoğu herkesin bildiği olaylar bunlar. Tekrar söylüyorum,bizi eleştirin,ama sütten çıkmış kaşık olmadığını bilin. Biz yaptıysak hata yapmışızdır,cezamız neyse de işallah çekeriz,ama herkes şunu bilsin ki Fenerbahçe heybetiyle ulu bir çınardır,bir kaç yöneticinin hırsıyla değil,25 milyonun masum sevgisiyle,tarihiyle büyümüştür ve bu ismi kirletmeye kimsenin gücü yetmez.

Yazımı sütten çıkmış ak kaşıklara bir kaç resim gösterimiyle bitirmek istiyorum;












http://berkaybarlas.blogspot.com/2011/07/baslik-baslik-sike-olaylari.html
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger