1 Şubat 2012 Çarşamba

UEFA’dan Galatasaray’a ceza şoku

Güncelleme: 13:19 TS 22 Nis., 2001
UEFA’dan Galatasaray’a ceza şoku
20 Nisan—  Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), geçen sezon UEFA Kupası final maçında, anlaşmalar dışında yüksek fiyatla bilet satışı yapan Galatasaray Kulübü’ne uygulanacak para cezasını artırdı. UEFA’dan yapılan açıklamada, daha önce 200 bin İsviçre Frangı (118 bin ABD Doları) olarak belirlenen cezanın, tahkim kurulu tarafından 350 bin İsviçre Frangı’na (206 bin ABD Doları) yükseltildiği belirtildi. Galatasaray, UEFA Disiplin Komitesi’nin 21 Mart’da verdiği kararı temyiz etmiş, cezanın iptal edilmesi gerektiğini savunmuştu. UEFA’dan yapılan açıklamada, bir üst heyetin verdiği bu kararla, Galatasaray’a verilen cezanın kesinleştiği vurgulandı.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/78261.asp

************
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), geçtiğimiz yıl Arsenal ile oynanan UEFA Kupası final maçı biletlerini fahiş fiyat ile sattığı gerekçesi ile Galatasaray'a verdiği cezayı artırdı. Bugün toplanan UEFA Disiplin Komitesi, Arsenal ile…
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), geçtiğimiz yıl Arsenal ile oynanan UEFA Kupası final maçı biletlerini fahiş fiyat ile sattığı gerekçesi ile Galatasaray'a verdiği cezayı artırdı. 

Bugün toplanan UEFA Disiplin Komitesi, Arsenal ile oynanan maçta bilet fiyatlarını fahiş fiyatla sattığı için verilen 200 bin İsviçre Frankı cezaya Galatarasay'ın itirazını görüştü. Komite, geçtiğimiz yıl 17 Mayıs'ta Kopenhag'da oynanan final maçında Galatasaray'ın, kendisine verilen 12 bin 149 maç biletini, UEFA ve Danimarkalı organizatörler ile yapılan anlaşma dışında fahiş fiyatla sattığı gereçekçesi ile verilen cezaya kulübün yaptığı itirazı kabul etmedi. Dipislin Komitesi, biletin yüksek fiyat ile satışından sağlanan 2 milyon 46 bin 552 dolarlık geliri müsadere etmeyi, ayrıca verilen 200 bin İsviçre frankı cezanın da 350 bin franka (Yaklaşık 250 milyar TL) yükseltilmesini kararlaştırdı. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Dava ile ilgili bütün bilgiler incelenmiş, üç görgü şahidi sorgulanmış ve olaya karışan bütün taraflar da dinlendikten sonra Temyiz Mercii, Galatasaray'ın itirazını reddetmeye karar verilmiştir" denildi. Galatasaray, Danimarka'da oynanan UEFA Kupası final maçını, penaltı atışlarında Arsenal'i yenerek kupayı kazanan ilk Türk takımı olmuştu.

http://www.porttakal.com/ahaber-uefa-dan-galatasaray-a-ceza-darbesi-377199.html
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger