15 Şubat 2012 Çarşamba

Bu rezalete SPK ne diyecek?

HİSSEDAR TOPLANTISI: ""para her şey demek değildir" dediğinde başımızın belada olduğunu anlamıştım"
Galatasaray Sportif A.Ş.’nin aşağıdaki açıklaması geldi: Galatasaray Sportif A.Ş. 13.02.2012 tarihli bildirimi
Kısaca bu dönemde hatalı bilgilerle hisse sattığı küçük yatırımcıdan 124 milyon TL. para istiyorlar (sermaye artırımı yoluyla).
Biz size kısaca olanları özetleyelim ve ne yapıldığına siz karar verin:
1 – Bir kısım mali bilgileri UMS 38′e açıkca aykırı iken ve değerleme yaparak hatalı mali sonuçlar yansıtan mali tablolar oluşturuyorsunuz.
2- Bu bilgileri verdiğiniz insanlara bu hatalı bilgilerle Galatasaray Spor Klübü derneği tarafından hisse satılıyor.
3- Yanlış bilgilerle hisse alan küçük yatırımcının parası Galatasaray Spor Klübü Derneğine gidiyor. Galatasaray Spor Klübü derneği bu parayı Galatasaray Sportif A.Ş’ye aktarıyor.
4- Daha sonra yaptığım hatayı anladım deyip hatalar düzeltiliyor ve sermaye artırımı kararı veriliyor.
5 – Galatasaray Sportif A.S. ile Galatasaray Spor Klubu Derneginin yoneticileri ayni kisilerden olusuyor.

6 – Galatasaray Sportif A.S. sermaye artirim kararini almadan once Galatasaray Spor Klubu Dernegi elindeki hisselerin yaklasik % 30′unu satiyor.
7 – Bu Galatasaray Spor Klubu Dernegini yaklasik 80 milyon TL.’lik bir mali kulfetten kurtariyor.
8 – Ayrica sermaye artirim kararindan sonraki ilk isgununde GSRAY hisseleri % 8 civarinda deger kaybediyor. Galatasaray Spor Klubu dernegi bu zarardan korunmus oluyor.
9 – Galatasaray Sportif A.S. ve Galatasaray Spor Klubu Dernegi yoneticileri ayni kisiler. Biz sermaye artiracagimizi bilmiyorduk diyemezler, yani kisiler icin degil ama Galatasaray Spor Klubu dernegi icin iceriden ogrenenlerin ticareti yani insider trading iddiasi acikca sozkonusudur. Ayrica gercek kisiler icin de kurum adina bu sucu isledikleri iddiasinda bulunulabilmesi mumkundur.
10 – Şirketin ana ortağı Galatasaray Spor Klübü Derneğinin kasasından olmasi gereken tutardan cok daha az para çıkıyor.
11 – Bütün faturayı hatalı bilgiler sunulan ve Galatasaray spor klubu derneginin sahip oldugu bilgilere sahip olamayan küçük yatırımcı ödüyor.
Olanlar budur, yukarıda açıklananları yorumlamayı siz okuyuculara bırakıyoruz. Ama SPK buna artık duyarsız kalmaz düşüncesindeyiz. Bizim kişisel görüşümüz ise: İnsaf artık, bu kadar da olmaz!
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger