1 Şubat 2012 Çarşamba

“Ali cengiz” görev başında

1 Ocak 2010 

(Bu yazı 31 Aralık 2009 günü karalanmıştır…)
Kayserispor menajeri Süleyman Hurma şu an Ligtv’deki Futbol Gündemi programında dert yanıyor. Sözleşmeleri devam eden futbolcularını kendileriyle konuşmadan “ayartmaya” çalışan kulüplerle verdikleri mücadeleleri anlatıyor. Önce Gökhan Ünal, sonra Mehmet Topuz, şimdi de takım kaptanı Ali Turan. Taktiğin amacı belli: Futbolcuyla perde arkasında anlaş, “biz hallederiz” diye kandır,haberleri sızdır ama asla resmi açıklama yapma ki “bunlar dedikodu” diye sıyrılabil, futbolcunun takımıyla arasını bozmasını sağla, kulübü köşeye sıkıştır, kadro dışı bırakmalarına sebep ol, sonra da o kulübü razı olmaya mecbur et. Medya içindeki “yandaş yorumcular” ile “futbolcu mal mı” ajitasyonu ile baskıyı artır.
Ali Turan kamp kadrosundan çıkartıldı. Gökhan Ünal örneğinde hiçbir kulübün sergilemeye cesaret edemediği sağlam duruşu gösteren Kayserispor Kulübü, muhtemelen bunda da direnecek. Ama üst sıraları zorlarken, en önemli oyuncularından birini kaybettiler. Bir süre sonra ortalık durulsa da, kadroya dahil etseler de o futbolcudan hayır gelmeyecek (bakınız Gökhan Ünal).
Keza Mehmet Topuz. Kulübü, Fenerbahçe ile görüşüp anlaşırken kendisi Beşiktaş ile benzer gizli kapaklı işlere girişmişti. Kayserispor yine aynı ilkelerde inat ettiği ve Fenerbahçe de vazgeçmediği için olayı istedikleri gibi sonlandırdılar. Ama herkes yıprandı.
Son yıllarda benzer transfer oyunlarında başrolde genelde Galatasaray’ı gördük. Bunu artık gelenek haline getiren bir kulubün normal futbol ülkesi ve normal koşullarda cezalandırılması gerekirken ne şikayet eden var, ne de federasyon nezdinde harekete geçen. Neredeyse 20 yıldır Galatasaray’ın “O hafta sonu karşılaşacakları takımın önemli futbolcularına transfer teklif ettiği” haberlerini (hep havada kalan, nereden geldiği belli olmayan haberleri) herkes kanıksamış olacak ki normal geliyor.
Ali Turan olayında da yine Galatasaray, medyaya sızdırılan! haberlerle herkes birbirini yerken ses vermiyor. Halen ne yalanlama ne de doğrulama var.
Ufuk Ceylan muradına erdi
Sezon başında ise Manisaspor benzerini yaşadı. Türkcell Süper Lige tekrar yükselmelerinde büyük katkısı olan, Bank Asya Ligi’nde yılın futbolcusu seçilen kaptan Sezer Öztürk ve kaleci Ufuk, “Galatasaray’a gideceğiz” diye rest çekti. Manisaspor ikisini de kadro dışı bıraktı. Boyun eğmek istemediler. Sonunda Ufuk’u verdiler. Sezer “Galatasaray beni kandırdı” diyerek geri döndü. Ama hiç verimli olamadı. Teknik ekiple sorunlar yaşamaya devam etti. Aralık başında teknik direktör Mesut Bakkal hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı yine kadro dışı kaldı (ilgili haber için tıklayın).
Türkiye ligi bu tip sabıkalarla ve ödenmeyen bonservis taksitleriyle dolu. Ama henüz yaptırım göremedik. Bir daha olmasın çabası göremedik. Hiçbir federasyondan… Bunun engellenmesi için kulis yapan yorumcu da göremedik.
Lafı uzatmaya gerek yok. Son 2 yıldaki haberlere göz attığınızda, olayın muhatapları zaten yazmak istediklerimizi söylemiş:
… Dış transferin en hızlı takımı Galatasaray’ın, Kayserispor’un başarılı santrforu Gökhan Ünal konusunda izlediği sessiz ve derinden politika sonuç verdi. Sarı-kırmızılılar her ne kadar Kayserispor “Satmayacağız” dese de milli futbolcuyla sözleşme imzalama aşamasına geldi. Özellikle Lincoln transferinde de büyük pay sahibi olan yönetici Haldun Üstünel, İstanbul Dedeman Otel’de iki gün boyunca ağırladığı Gökhan Ünal ile her konuda anlaştı. Gökhan da yaptığı açıklamada bu olayı doğruladı ve “Yüzde 80 ihtimalle Galatasaray’dayım” açıklamasını yaptı.
Sporx.com adlı internet sitesine konuşan Gökhan Ünal, “Ben Galatasaray ile anlaştım. Galatasaray yöneticilerinin birkaç gün içinde Kayserispor yönetimiyle görüşeceğini biliyorum. Ben de her futbolcu gibi Galatasaray’da oynamak isterim. Bana göre bu iş yüzde 80 bitti. Çünkü Galatasaray’ın hem bana hem de kulübüme önerdiği rakam çok iyi” dedi…
…Gökhan Ünal’ın transfer edilmesi için gösterilen çabaları kınayan Recep Mamur, yazılı mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Defalarca yaptığımız karşılıklı görüşmelerde, Gökhan Ünal’ı satmayacağımızı belirtmemize rağmen, bunca dostluğa ve Anadolu anlayışıyla (abi kardeşliğe) rağmen, mukavelesi devam eden oyuncumuzla bizim rızamız olmadan görüşmek, avam ifadesiyle onu (ayartmaya çalışmak) ikili ilişkimize ve Galatasaray Kulübü’nün büyüklüğüne yakışmamıştır.
Kayserispor olarak bizim de ‘büyük kulüp’ dediğimiz Galatasaray Kulübü’nden bu tanıma uygun davranış görüntüleri beklemek en doğal hakkımızdır. Büyüklüğe uygun olmayan hatta etik bulmadığımız bu davranış, 100 yılda üretilen asaletten alıp götürmekten başka bir şey değildir. Bu durum, Galatasaray Kulübü’ne oyuncu dahil hiçbirşey kazandırmayacaktır.”…
Ali Turan ve Gökhan Ünal,ortak kader kurbanları!
G.Saray, Gökhan’la gizlice anlaştı (18 Mayıs 2008, Hürriyet)
…Kayserispor Başkanı Recep Mamur, santrafor Gökhan Ünal’ı kesinlikle Galatasaray kulübüne vermeyeceklerini, renktaş kulüple oyuncuları arasında 24 Mart’ta bir anlaşma imzalandığını, bunun bir geçerliliğinin olmadığını ve bu gizli anlaşmanın bünyelerinde ağır yaralar açtığını söyledi.
Mamur, “Adnan Polat, Galatasaray hangi deplasmana giderse, o takımın oyuncuları hakkında transfer söylentilerini çıkartarak, kendisine yakışmayan işler yapıyor. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Bu arada Polat’ı, FİFA ve Futbol Federasyonu’na oyuncu ayarttığı için şikayet edeceğiz” dedi.
Kayserispor Başkanı Recep Mamur, santrafor Gökhan Ünal’ı kesinlikle Galatasaray kulübüne vermeyeceklerini, renktaş kulüple oyuncuları arasında 24 Mart’ta bir anlaşma imzalandığını, bunun bir geçerliliğinin olmadığını ve bu gizli anlaşmanın bünyelerinde ağır yaralar açtığını söyledi.
Mamur, “Adnan Polat, Galatasaray hangi deplasmana giderse, o takımın oyuncuları hakkında transfer söylentilerini çıkartarak, kendisine yakışmayan işler yapıyor. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Bu arada Polat’ı, FİFA ve Futbol Federasyonu’na oyuncu ayarttığı için şikayet edeceğiz” dedi…
…Galatasaray ile Kayserispor arasındaki Gökhan Ünal krizi büyüyor.  Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un yaptığı, “Aldığımız duyumlara göre Galatasaray Başkanı Adnan Polat, mukavelesi sürmesine rağmen ayarttığı futbolcumuzla 24 Mart’ta gizli anlaşma imzalamış. Biz, Polat’ın neler yaptığını biliyoruz. Şartlar ne olursa olsun Galatasaray, Gökhan Ünal’ın adını unutsun. Bu oyuncumuzu bir daha tekrarlıyorum, Galatasaray’a vermeyeceğiz” şeklindeki açıklama Cim-Bom’da tepkiyle karşılandı….
…Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, “En büyük kim herkes görecek. Anadolu futbolunun lideri olarak Galatasaray’a Süper Kupa’yı alarak onlara en anlamlı cezayı vereceğiz” dedi.
Yücel Şahin, geçen yıldan beri Galatasaray’la diyaloglarının koptuğunu, etik olmayan yollarla golcü futbolcuları Gökhan Ünal’ı kendilerinden almak istediklerini vurgularken şöyle konuştu:
“Geçen yıl Kulüp Başkanımız Recep Mamur, Galatasaray’ın o zamanki başkanı Özhan Canaydın’a bir mektup yazdı. Daha sonra kalenin duvarlarına, Kayseri ve İstanbul’daki bilbordlara Gökhan Ünal’ı satmayacağımızı yazdırdık. Ancak, Galatasaray bir türlü oyuncumuzun peşini bırakmadı. Aralarında gizli anlaşma yaptıkları duyumları geldi. İstanbul’da havalanından birkaç kez şimdiki başkan Adnan Polat’ın Gökhan Ünal’ı özel otomobiliyle aldırıp ofisine ve kendisine ait otele götürdüğü duyumları bizi iyice öfkelendirdi. Gökhan Ünal, Galatasaray’la olan bu ilişkilerden sonra nazlanmaya ve sık sık sakatlanmaya başladı. O nedenle kendisinden verim alamadık. Kulübümüzün en az 15 puanına mal olduğu için yönetim kurulumuz ve başkanımız Gökhan Ünal’ı bu gerekçelerle kesinlikle Galatasaray’a vermeme kararı aldı. ..
Sezer Öztürk ortada kaldı
…Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan konusunda küçük düşürüldüklerini söyledi. Kenan Yaralı, “Manisaspor küçük düşürülüyor. Galatasaray bizimle doğrudan temas kurmuyor. Futbolcularımızın kafasını karıştırdılar. Ne antrenmana ne maça konsantre oluyorlar” dedi…
“Biz başka takımların uydusu değiliz. İstiyorlarsa çıkıp delikanlıca söylesinler. Basını kullanmasınlar. Kardeşim ben senin futbolcunun talibim desinler.  İstediğimiz bedeli verirlerse alırlar, veremezseler alamazlar” diyen Kenan Yaralı, Ufuk için sezon sonunda bir kez Adnan Polat ile bir kez de Adnan Sezgin’le görüştüklerini, başka hiçbir görüşme olmadığını belirtirek, Sezer için ise hiçbir görüşme yapmadıklarını söyledi…
…AA’ya konuşan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, Galatasaray’ın iki futbolcunun aklını çeldiğini belirterek, “Galatasaray, iki futbolcuyu bedavaya getirmeye çalışıyor. Kaleci Ufuk’a daha önce talip olmuşlardı. Kaptan Sezer’i de sonra istediler. Galatasaray ciddi bir teklifle gelmezse bu iş olmaz. Futbolcularımızın kafası karışık. Kendilerini antrenmana veremiyorlar. Pazar günü Bursaspor’un sezon açılışına konuk olacağız. Sezer ve Ufuk’u Bursa’ya da götürmeyeceğiz. Kafalarını toplayana kadar takımda yer almayacaklar” dedi…
…Galatasaray’a transfer olabilmek için yönetimin sözleşmesini uzatma isteğini geri çeviren ve bu yüzden süresiz kadro dışı bırakılan Manisaspor kaptanı Sezer Öztürk, “Galatasaray bana verdiği sözü tutmadı” diyerek sarı-kırmızılı kulübe gitmekten vazgeçtiğini söyledi.
Geçen yıldan bu yana kendisiyle ilgilenen, transfer döneminde ise menajeri kanalıyla, “Seni alacağız” şeklinde haber gönderen Galatasaraylı yöneticilerin sözlerinde durmadığını dile getiren genç futbolcu, “Önceleri ciddi alıcı gibi görünen Galatasaray son dönemde işi ağırdan almaya başladı. Kendilerine, `Pazartesi gününe kadar bu işin bitirin’ diye haber göndermeme rağmen bana dönmediler. Direkt söylenmese de, benden vazgeçtikleri şeklinde açıklamalar duydum. Bu saatten sonra ben de Galatasaray’dan vazgeçtim. Artık kulübümle uzlaşma yoluna gideceğim” şeklinde konuştu….
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger