13 Temmuz 2012 Cuma

İşte Ahlaksız Transferlerin Şahı G.Saray'ın Ayarttığı Futbolcuların Listesi.

  ''Başarıya giden her yol mübahtır'' ,''İşini gör de nasıl görürsen gör'' Makyavelist felsefesinin Şampiyonu (!) G.Saray gün geçmiyor ki bu yönde yeni bir uygulama örneği göstermesin.
 Türkiye'de Şaibeli,kirli Şampiyonlukların kitabını yazmış bir camianın çıkıp ''ahlak,etik Şampiyonluğundan,namus bekçiliğinden'' bahsetmesi artık gına getirdi.
 Yaptığı transferlerin hemen hemen tamamında bir usülsüzlük,bir hile,hurda,ahlaksızlık,etik dışı yaklaşımı görebiliyoruz.
 Malum 3 Temmuz tertibinde Fenerbahçe'ye Emenike ve Sezer Öztürk transferlerinde ''Transfer Şikesi (!)'' gibi ne Spor Hukukunda ne de Ceza Hukukunda yeri olmayan bir suç uydurularak
Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'na mahkeme tarafından ceza verildi.
 Halböyleyken,asıl Transfer Şikelerini kim yapmış hatırlatmak amacıyla bu araştırma dosyasını hazırladım.


1-HASAN VEZİR (FENERBAHÇE)
1988-1989 Sezonu.
Fenerbahçe lig Şampiyonu olur,Türkiye Kupasında da Beşiktaş ile finale yükselir.
Yeni sezon için futbolcularla ilgili  görüşmeler başlamıştı.35 milyon'a oynayan Hasan Vezir'e Başkan Metin Aşık 550 milyon teklif eder,Hasan Vezir kabul etmez ama görüşmeler sürer.Fakat Hasan Vezir bir yandan da G.Saray'dan Ergun Gürsoy ve Yurdaşen Karahasan ile görüşür ve onlar tarafında Kupa finali öncesi kaçırılır.
 Bunu Hasan Vezir şöyle anlatır ;
''Bir gün sonra Ergun Gürsoy ve Yurdaşen Karahasan ağabeyler bana haber gönderdi. 'Seni bekliyoruz' diye. Onlarla Küçükyalı'da buluştuk. Yanımda abim de var. Ona, 'sen buradan ayrıl, biz Hasan'ı eve bırakırız.' diyorlar. Bursa'ya doğru yola çıkıyoruz. Orada Özhan Canaydın'ın tekstil fabrikası vardı. Oraya gidiyoruz. 'Ergun abi' diyorum, 'Ne yapıyoruz? Benim kupa maçım var'. 'Yok bir şey olmaz.' diyor. 'Seni kaçırıyoruz biz. Artık dönüşü yok bunun.' Bursa'ya uğradık, oradan da Fethiye'ye tatil köyüne gittik." 
 Evet Hasan Vezir Kupa'nın 2.maçına çıkamaz çünkü kaçırılmıştır.G.Saray'a imza atar.
TFF ise ''Sezon bitmeden imza attığı için sadece 3 Maç ceza verir''
2-NESİM ÖZGÜR
 Fenerbahçe ile antremanlara çıkmasına rağmen kendisini kaçıran Galatasaray'a imza attı. Futbol Federasyonu, 1 yıl futboldan men cezası verdi. Parasız geçen bir sene babasını intihara sürükledi. Olayların ardından Galatasaray'da unutuldu, sessiz sedasız İstanbulspor'un yolunu tuttu.



3-4 -SAVAŞ DEMİRAL (BÜYÜK SAVAŞ ) - TANJU ÇOLAK (SAMSUNSPOR)

Samsunspor Türkiye Birinci liginde dolu dizgin Şampiyonluğa giderken o kadronun belkemiği olan bu adam, devre arasında samsun'u terketmişti bir anda...

Olay karışıktı. Samsunspor yöneticileri oyuncularından ikisinin Galatasaray tarafından ayartıldığını, biri ile anlaşıldığını ama Savaş'ın bir türlü takıma dönmediğini basın duyurusuyla açıkladılar. Samsunspor ilk devreyi lider bitirmişti. Bir süre sonra B.Savaş'dan açıklama geldi Altay forması giymek istediğini ama yönetimin anlayış göstermediğini söylüyordu. O zamanlarki Altay'ın durumu şimdiki Gençlerbirliği gibi falan hesabınızı öyle yapın.

Galatasaray'ın ayarttığı söylenen diğer futbolcunun ise kim olduğunu herkes biliyor ama kimse dile getirmiyordu. Zaten bir müddet sonra spor basınına resmen ambargo konuldu olay da unutuldu.

İlk yarıda 22 gol (yanılmıyorsam) atan Tanju Çolak, ikinci yarı 4 gol attı ve sezon sonunda Galatasaray'a transfer oldu, Savaş Demiral ikinci yarı futbol oynamadı ama nedense ceza da almadı zaten sonra içindeki Altay aşkı sönüp o da sezon sonunda Galatasaraylı oldu. O sezon ilk yarıyı Üçüncü bitiren Galatasaray ise Şampiyon oldu...

Futbolcu bir arkadaşımın çok takım gezmiş meşhur bir hocadan aktardığı bir laf vardı sizinle de paylaşayım;

"Galatasaray'dan teklifi maç öncesinde değil sonrasında alırsanız transfer olursunuz beyler. kafanızı karıştırmayın" demiş takımına...(ANLAYANA)

Adettendir yazalım; Altay taraftarıyım ...


5-6-MEHMET TOPUZ - GÖKHAN ÜNAL (KAYSERİSPOR)

Galatasaray'ın Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz'a talip olması ve ön görüşme yapmasına öfkelenen Kayserispor yönetimi, kentteki tarihi kalenin burçlarına ve İstanbul'daki bazı bilboardlara "Satmayacağız" şeklinde afişler, pankartlar asmasıyla sonuçlanmıştı. Kayserispor, tavır koyduğu Galatasaray'a misilleme yaparak, Gökhan Ünal'ı Trabzonspor'a vermiş, bu sezon da Mehmet Topuz'u Beşiktaş, Fenerbahçe ikileminin ardından sarı lacivertli kulübe göndererek, Galatasaray'a ikinci çalımı atmıştı.


Ünal Restleşmesi.
…Galatasaray ile Kayserispor arasındaki Gökhan Ünal krizi büyüyor.  Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un yaptığı, “Aldığımız duyumlara göre Galatasaray Başkanı Adnan Polat, mukavelesi sürmesine rağmen ayarttığı futbolcumuzla 24 Mart’ta gizli anlaşma imzalamış. Biz, Polat’ın neler yaptığını biliyoruz. Şartlar ne olursa olsun Galatasaray, Gökhan Ünal’ın adını unutsun. Bu oyuncumuzu bir daha tekrarlıyorum, Galatasaray’a vermeyeceğiz” şeklindeki açıklama Cim-Bom’da tepkiyle karşılandı….
G.Saray, Gökhan'la gizlice anlaştı
Oktay ENSARİ / KAYSERİ (DHA)   18 Mayıs 2008



7-ALİ TURAN (KAYSERİSPOR)


 Sözleşmesi devam ederken Galatasaray'la görüşüp el sıkıştığı için tepki çekerken, kaptanlığını yaptığı Kayserispor'da kadro dışı kaldı. 
Cimbom'a sert tepki

Kayserispor'lu yönetici, takım kaptanının ayartıldığını iddia ederek sarı kırmızılılara öfke saçtı...

Kayserispor'un kaptanı Ali Turan'ın Antalya'da yapılacak kamp kadrosuna alınmadığı ve süresiz kadro dışı bırakıldığı bildirildi.

Kayserispor As Başkanı Şaban Miraboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'a gitmek isteyen Ali Turan'ın süresiz kadro dışı bırakıldığını ve Antalya kafilesine alınmadığını belirterek, şunları söyledi: "Ali Turan, bizimle görüşmeden, Galatasaray'la görüşüp, onlara olumlu cevap vermiş. Bizimle sezon sonuna kadar mukavelesi olan Ali Turan'ın bu davranışı spor ahlakına ve spor etiğine sığmaz. Ali Turan, Galatasaray'a söz verip anlaşmadan önce gelip bizimle görüşmeliydi. Bu davranışı nedeniyle Ali Turan'ı süresiz kadro dışı bırakıp, Antalya kadrosuna almıyoruz." 


Miraboğlu, Ali Turan'ın, Kayserispor'un Kadir Has tesislerinde yardımcı antrenör nezaretinde her gün antrenman yapacağını da sözlerine ekledi.
AA
* Ali Turan G.Saray'a gelebilmek için 6 Ay forma giymedi ve sezon sonunda G.Saray'a imza attı.Fakat Allahın sopası yok,dikiş tutturamadı ve Antalyaspor'a gönderildi.

8-MUSTAFA SARP (BURSASPOR)

Sezon içinde G.Saray maçı öncesi anlaşmışlardır.Mustafa Sarp sezon sonunda G.Saray'a bedelsiz gitmek için
sözleşme uzatma teklifini reddetmiştir.İkinci yarı maçlarında özellikle son haftalarda hiç oynamamıştır.

2007-2008 sezonu devre arasında kulübüyle mukavele yenilimek isteyen Mustafa Sarp'ı da aynı şekilde ikna edip 2.yarı boyunca iyi ritim bulan Bursaspor'un en verimsiz futbolcusu olmasını sağlamıştı.
Mustafa Sarp devre arası Galatasaraya tranfer edildi. Bursasporla sözleşme uzatacaktı ama Bursasporun veremeyeceği bir bedel önerildi karşılığındada mukavele uzatmaması.
tabiki geldiği günden beri gösterdiği üstün performanstan eser dahi kalmazsan son 2 maça dahi çıkmayıp kamptan ayrıldı.

9-MEHMET YILDIZ (SİVASSPOR)
Mehmet Yıldız G.Saray'da !!!
Sarı kırmızılı yönetim, Sivas’ın golcüsü Mehmet Yıldız’ı renklerine katmak üzere.
Sivasspor’la olan sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitecek olan tecrübeli futbolcunun menajeri Olgun Peker’le dün bir araya gelen yöneticiler büyük ölçüde anlaşmaya vardı.
Galatasaray Mehmet Yıldız’la geçen sezon da ilgilenmiş ancak Sivasspor’un yüksek bonservis ücreti istemesi nedeniyle geri adım atmıştı. 1 Haziran’da bonservisini eline alacak olan Mehmet’le önümüzdeki hafta içinde protokol imzalanacak.

Mehmet Yıldız G.Saray'a !!!
Mehmet Yıldız, Terim'le görüşecek. Onay verilirse sarı-kırmızılı formaya kavuşacak.
07 Haziran 2011 Salı 11:49
Forvete alternatif bir yerli oyuncu almayı planlayan Galatasaray'da Mehmet Yıldız yeniden gündemde... Sivasspor'la yollarını ayıran golcü oyuncunun, bu hafta içinde Fatih Terim'le bir görüşme yapacağı öğrenildi.

Terim onay verirse Yıldız, 3 sezondur kapısından döndüğü sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalayacak. Sercan Yıldırım'dan yüksek bonservisi nedeniyle vazgeçen Cimbom, Mehmet'i forvette 'yedek silah' olarak kullanmayı planlıyor.
Takvim

Kaynak : http://www.spor3.com/mehmet-yildiz-g.saraya..-883104h.htm#ixzz20VKJ1E55

 * Ve bir kez daha ilgilenip ilgilenip vazgeçip ortada bırakıyorlar.Bu noktadan sonra Mehmet Yıldız'ın performansı hızla düşecektir.

10-HAKAN BALTA (MANİSASPOR)
* Uzun uğraşlar sonucu Manisaspor 3,5m.euro isterken Manisaspor - G.Saray maçından sonra güya (!) bir araya gelip oturup anlaşıyorlar ve G.Saray uçağı ile birlikte Ümit Milli takım kampına gidiyor Balta.

Hakan Balta G.Saray'da

Galatasaray, Vestel Manisaspor'un genç oyuncusu Hakan Balta'yı transfer etti.
Galatasaray yöneticileri ile Vestel Manisaspor yöneticileri arasında maç ardından yapılan görüşmede Hakan Balta'nın sarı kırmızlı kulübe transferi kesinleşti.

Karşılaşmanın ardından Anemon Otel'de yapılan görüşmeye Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, yönetici Haldun Üstünel ile Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu, Vestel Manisaspor Kulübü İdari Menajeri Mustafa Turgat biraraya geldi. Görüşmede taraflar, Hakan Balta'ya karşılık Galatasaray'dan Ferhat Öztorun'u bonservisiyle, Aydın Yılmaz'ı 2 yıl kiralık ve artı 750 bin Dolar olarak anlaşmaya vardı. 

Bu gece Ümit Milli takım kampına katılmak için G.Saray'ın özel uçağıyla  İstanbul'a gelen Hakan Balta'nın yarın Galatasaray'la sözleşme imzalaması bekleniyor.

11,12-SEZER ÖZTÜRK - UFUK CEYLAN (MANİSASPOR)

 * Bir kez daha aynı taktiği ''yani önce futbolcu ile görüşüp ayartmayı bu sayede kulübü köşeye sıkıştırmayı '' uyguladılar.Ancak Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı sert çıkınca vazgeçtiler ve futbolcuları piç gibi ortada bıraktılar.Manisaspor 2 oyuncuyu da kadro dışı bıraktı.
Sonra affettiler ancak verim alamadılar.Ufuk Ceylan muradına erdi ve G.Saray'a gitti.
Sezer Öztürk'ü ise mundar edilmiş mal gibi ancak 850 bin avro gibi bir paraya Eskişehirspor'a satmak zorunda kaldılar.

Sezer ve Ufuk Galatasaray'ı istiyor.

Transfer döneminin gözde oyuncu Sezer Öztürk, Galatasaray'a gitmek istediğini söyledi.
Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na açıklamalarda bulunan Sezer, "Manisaspor sözleşmeni uzatalım şeklinde bir teklif yaptı. Kabul etmedim.G.Saray'dan teklif aldım ve artık Florya'da çalışmak istiyorum. Bu düşüncemi başkan Kenan Yaralı biliyor" dedi.
G.SARAY'IN TEKLİFİNİ KABUL ETTİM
Sarı kırmızılı kulüpten teklif aldığını ve bunu kabul ettiğini açıklayan Sezer Öztürk, "Ben gitmek istiyorum. Manisaspor kulübünün bu konuda onay vermesi gerekiyor. Belirsizlik kafamı karıştırdı. Bir iki gün içerisinde transferin sonuçlanmasını bekliyorum" dedi.  
MANİSASPOR'DA KALMAK İSTEMİYORUM
Üç yıldır Manisaspor'da forma giydiğini hatırlatan genç futbolcu, "Takımı Süper Lig'e taşıdık. Bir yıl daha sözleşmemiz var. Başkan Kenan Yaralı sözleşmemizi uzatmamızı istedi ama ben kabul etmedim. Kenan Yaralı'ya sözleşmemi uzatmak istemediğimi Galatasaray'a gitmek istediğimi açık bir şekilde söyledim" şeklinde konuştu.

UFUK DA GALATASARAY'I İSTİYOR.
Kaleci Ufuk Ceylan'ın da Manisaspor yönetiminin sözleşme uzatma teklifini reddettiği ve Galatasaray'a gitmek istediğini söylediği öğrenildi.
Ufuk konusunda da ısrarcı olan Galatasaray yönetimi paranın yanında Aykut Erçetin'i de Manisaspor'a önerdi. 
Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan konusunda oldukça tepkili olan Manisaspor yönetiminin ise bu iki futbolcuyu kadro dışı bırakmayı düşündüğü bildirildi.
MANİSA BAŞKANI YARALI: "MANİSASPOR'U KÜÇÜK DÜŞÜRÜYORLAR"
Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan konusunda küçük düşürüldüklerini söyledi. Kenan Yaralı, "Manisaspor küçük düşürülüyor.Galatasaray bizimle doğrudan temas kurmuyor. Futbolcularımızın kafasını karıştırdılar. Ne antrenmana ne maça konsantre oluyorlar" dedi.
GALATASARAY'IN YOLUNU GÖZLEYEMEYİZ 
Konuşmasının diğer bölümlerinde ifadelerini sertleştiren Yaralı, "Biz hacı yolu gözler gibi Galatasaray'ın  yolunu gözleyecek değiliz. Talip olanlar gelirler zamanında alırlar, zamanında almıyorlar ise zamanında hareket etmezler ise bu futbolcuları alamazlar" diyerek Galatasaray'a adeta rest çekti.   
SEZER VE UFUK'U İSTİYORLARSA DELİKANLICA SÖYLESİNLER
"Biz başka takımların uydusu değiliz. İstiyorlarsa çıkıp delikanlıca söylesinler. Basını kullanmasınlar. Kardeşim ben senin futbolcunun talibim desinler.  İstediğimiz bedeli verirlerse alırlar, veremezseler alamazlar" diyen Kenan Yaralı, Ufuk için sezon sonunda bir kez Adnan Polat ile bir kez de Adnan Sezgin'le görüştüklerini, başka hiçbir görüşme olmadığını belirtirek, Sezer için ise hiçbir görüşme yapmadıklarını söyledi.
HEM REST ÇEKTİ HEM DE KAPAYI AÇIK BIRAKTI
Galatasaray yönetimini hedef alan Yaralı, "Galatasaray'ın tavrından rahatsızım. Çıkıp açıklama yapsınlar ya da istemiyoruz desinler. Biz onları mı bekleyeceğiz. Futbolcularımızın kafasını karıştırdılar. Etik davranmıyorlar. İki futbolcumuzun da kafası karıştı. Verim alamıyoruz. Tavrımız çok sert 2 gün sonra kulüp olarak bu konuda basın toplantısı düzenleyeceğiz. Çok sert önlemler alacağız, çok sert açıklamalar yapacağız" dedi. 
Kenan Yaralı sert ifadelere karşın, şaşırtıcı bir biçimde Galatasaray'a kapıyı tam olarak kapatmadı ve "Bizimle görüşmek isterlerse oturup görüşürüz" dedi. 
Galatasaray AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ise transfer ve Kenan Yaralı'nın açıklamaları konusunda konuşmak istemediğini söyledi.


Manisa, Sezer ve Ufuk'u kadro dışı bıraktı.


18 Ağustos 2009, Salı

Sezer  Öztürk "Galatasaray'a gitmekten vazgeçtim"

Galatasaray'ın kendisine verdiği sözleri tutmadığını ve transferi ağırdan aldığını belirten Manisasporlu Sezer Öztürk, "Galatasaray'a gitmekten vazgeçtim" dedi

Ufuk Ceylan Galatasaray'da

01.09.2009 21:20

Sezer Öztürk Eskişehirspor'da !!!
16 Ocak 2010 Cumartesi - 10:49
13,14-YİĞİT GÖKOĞLAN VE YİĞİT İNCEDEMİR (MANİSASPOR)
* G.Saray - Manisaspor maçı öncesi hem de Manisaspor'un kamp yaptığı otelde transfer teklifi yapıyorlar.Bilindiği gibi Yiğit Gökoğlan muradına eriyor (!) diğer Yiğit İncedemir ise her 2 G.Saray maçında da ne tesadüftür ki kırmızı kart görme başarısı (!)na rağmen G.Saray almaktan vazgeçiyor.

YİĞİT HAMLELER (!)
Galatasaray, Yiğit Gökoğlan ve Yiğit İncedemir’i, Manisaspor’dan resmen istedi. Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, dün akşam Ege ekibinin kamp yaptığı otelde Başkan Kenan Yaralı ile bir araya gelerek, iki oyuncu için toplam 3.5 milyon euro bonservis bedeli teklif etti


Galatasaray, Manisaspor’un iki oyuncusuna resmen talip oldu. Ara transferde kadrosundaki yerli kalitesini artırmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, ligin dişli ekipleri arasında yer alan Manisaspor’un yıldızları Yiğit Gökoğlan ve Yiğit İncedemir için dün girişimlere başladı. Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Teknik Direktör Fatih Terim’in listesinde olan iki oyuncu için yakın dostu olan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile pazarlık masasına oturdu.
Türk Telekom Arena’daki yılbaşı balosundan sonra soluğu Manisaspor’un kamp yaptığı Dedeman Otel’de alan Adnan Öztürk, Kenan Yaralı’ya, Yiğit Gökoğlan ve Yiğit İncedemir’e talip olduklarını bildirdi. Maç öncesi futbolculara motivasyonlarının olumsuz etkilenmemesi için haber verilmezken, Ege ekibinin iki oyuncu için 5 milyon euro istediği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların ise 3.5 milyon euroluk bir teklif sunduğu kaydedildi. Cim-Bom’un kadrosuna katmak istediği 22 yaşındaki Yiğit Gökoğlan orta sahanın sağında görev yapıyor. 26 yaşındaki Yiğit İncedemir ise ön liberoda forma giyiyor.

http://spor.milliyet.com.tr/yigit-hamleler-/spor/spordetay/21.12.2011/1478366/default.htm

Yiğit Gökoğlan Galatasaray'da

11 Ocak 2012 
Galatasaray Kulübü,Manisaspor'un 23 yaşındaki futbolcusu Yiğit Gökoğlan'ı 5 yıllığına renklerine bağladı.
GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü, Yiğit Gökoğlan'ın transferi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na da açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Yiğit Gökoğlan ve kulübü Manisaspor Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmış olup gelişmelerden kamuoyu haberdar edilecektir" denildi.

G.Saray'a alerjisi var! İlginç tesadüf


08 Nisan 2012 Pazar - 19:45
Sporx.com
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında küme düşen ve iddiası kalmayan Manisaspor sahasında lider Galatasaray'ı ağırladı. Rahat bir tempoda giden maçın ilk yarısında, ev sahibi Manisaspor 10 kişi kaldı.
Karşılaşmanın 25. dakikasında Manisaspor'da Yiğit İncedemir, Engin Baytar'a yaptığı müdahale sonrasında ilk sarı kartını gördü. 39. dakikada ise Yiğit, Semih Kaya'ya yaptığı müdahale sonrasında Suat Arslanboğa tarafından ikinci sarı kartla cezalandırıldı ve oyun dışında kaldı.
Manisaspor ligin son haftasında Galatasaray ile oynadığı maçın geri kalan bölümünü 10 kişi sürdürürken, çıkan kırmızı kart ilginç bir tesadüfü meydana getirdi.
Sezonun ilk yarısında Galatasaray'ın Manisaspor'u Türk Telekom Arena'da 1-0 yendiği maçın 68. dakikasında Yiğit İncedemir iki sarı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.
YİĞİT İNCDEMİR REKOR KIRDI
Manisaspor'un orta saha oyuncusu Yiğit İncedemir bu sezon Süper Lig'de oynadığı 29 maçta 15 kez sarı kart gördü. Yiğit İncedemir böylece son 7 sezonda en çok sarı kart gören oyuncu rekorunu kırdı.
2006-07 sezonunda Sivasspor takımında forma giyen Sedat Bayrak 14 sarı kart – 2 kırmızı kart ve 2005-06 sezonunda Manisaspor takımından Petr Johana yine 14 sarı kart-2 kırmızı kart görmüştü. Yiğit İncedemir bu sezon 15 sarı kartının yanında 2 kırmızı kart gördü. Yiğit İncedemir bu sezon 2 kırmızı kartını da Galatasaray maçlarında gördü.
Yiğit İncedemir, Süper Lig kariyeri boyunca toplamda oynadığı 84 maçta 38 sarı kart - 3 kırmızı kart gördü.

http://live.sporx.com/futbol/superlig/manisaspor/g-saraya-alerjisi-var-ilginc-tesadufSXHBQ275405SXQ

* Tesadüfe bakın ki kariyeri boyunca gördüğü 3 Kırmızı kartın 2'sini bu sezon ve G.Saray maçlarında görüyor (!)

15-EMRE GÜNGÖR (ANKARAGÜCÜ)
''Fatih Terim'in Milli Takımda oynatma sözü ile'' 2007 devre arası transferinde 1m.dolar bonservis bedeli ile Ankaragücü'nden transfer edildi.

16-SERCAN YILDIRIM (BURSASPOR)

G.Saray Sercan Yıldırım Görüşmesi.
Mukavelesi devam ediyorken önce Sercan'ın babası ile görüşüyorlar.
Ağustos 2009


.SANAYİ`DE YEMEK
Transferin gözde ismi Sercan Yıldırım`a Fenerbahçe`den sonra bir teklif de Galatasaray`dan geldi. Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel`in, dün Bursa`ya gelerek Sercan`ın babası Kenan Yıldırım`la Küçük Sanayi Sitesi`nde bir restoranda yemek yiyerek, sarı kırmızılı kulübün genç forveti transfer etmeyi düşündüğünü ilettiği bildirildi.

BAŞKAN BİLİR

Görüşmede baba Kenan Yıldırım`ın, bu sürpriz teklif üzerine Haldun Üstünel`e, “Bu konuda ben bir şey diyemem. Transferle ilgili olarak Başkan İbrahim Yazıcı ile görüşmeniz gerekir. Çünkü Sercan, Bursaspor ile olan sözleşmesini daha geçtiğimiz ay uzattı” dediği öğrenildi.

NABIZ YOKLADI
Önceki gece Ukrayna`daki özel maçta ikinci yarıda ay yıldızlı formayı giyen ve 3-0`lık galibiyette 2 golün asistini yapan Sercan`ı renklerine bağlamak isteyen sarı kırmızılı yönetimin, Yıldırım`ın babasının düşüncesini öğrenip nabız yokladıktan sonra Bursaspor yönetimine resmi teklif getirmeye hazırlandığı gelen haberler arasında.

YAZICI: TEKLİF YOK

Bu ilginç gelişme üzerine Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı,Galatasaray`dan kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini söyleyerek, “Bana ulaşan böyle bir gelişme yok. Zaten Sercan`ın 3 yıllık daha bizimle sözleşmesi bulunuyor. Bize Sercan Yıldırım ile ilgili Galatasaray`dan hiçbir görüşme talebi gelmedi” ifadesini kullandı
. 


* 2 yıl sonra muratlarına erdiler.

17,18-OZAN İPEK - SERDAR AZİZ (BURSASPOR)

 * Her zaman olduğu gibi önce oyunculara ulaşılıyor menajerleri aracılığıyla ama kulübe resmi teklif yok.
  "GS, Ozan ve Serdar'ı istiyor"
Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, "Servet'i biz, Ozan İpek ve Serdar Aziz'i Galatasaray istiyor" dedi.
Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, Serdar ve Ozan İpek'i Galatasaray'ın istediğini, ancak resmi bir teklifin henüz gelmediğini ifade etti. 

Radyospor'a açıklamalarda bulunan Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, "Hem yurt içinden hem de yurt dışından bir iki tane futbolcu transfer edebiliriz. Bize, Serdar Aziz ve Ozan İpek'le ilgili olarak gelen resmi ya da gayri resmi bir teklif yok; ama sanırım bu oyuncularımız Fatih hocamızın düşündüğü futbolcular arasında. Olmayacak bir şey değil. Şartlar çok iyi tesis edilirse, biz CAS'ı kazanamazsak belki bunlar gündeme gelebilir; ama şu anda yapılan bir görüşme ya da alınan-verilen bir teklif yok. Bu futbolcularımızın satış rakamları başkanımızın taktirindedir" ifadelerini kullandı.

19-SELÇUK İNAN (TRABZONSPOR)

Trabzonspor  Genel Sekreteri Hasan Yener, futbolcuları Selçuk İnan’a kanca atan G.saYönetimi’ni transferde etik davranmamakla suçladı.
Radyospor’a konuşan bordo mavili yönetici, Selçuk’u sarı kırmızılı takıma bırakmayacaklarını söyledi. Yener, “Futbol yöneticiliğinde öncelikle etik davranmak gerekiyor. G.Saray daha önce de buna benzer girişimler yaptı. Sözleşmesi olan futbolcularla kulübüyle görüşmeden önce görüştü. Kayserispor’dan Ali Turan ve Gökhan Ünal’da da benzer durumlar oldu. Bu yüzden G.Saray yönetimi etik davranmalı” dedi. 
Hürriyet(26.05.2010)

Daha sonra Selçuk İnan geçen sezonun sonunda muradına eriyordu.Bonservis bedelsiz G.Saray'a transfer oluyor.Sadri Şener de şunları söylüyordu ; 

Sadri Şener, Selçuk İnan transferinde etik kuralların çiğnendiğini belirterek "Nezaketen sorabilirlerdi. Onların çoğu Galatasaray Lisesi mezunu, Fransız kültürü almışlar. Ben Atatürk Lisesi mezunuyum. Bu nezaketi bile gösteremiyorlar" 


20-KAMİL GROSİCKİ (SİVASSPOR)
 * Gene kanca atıp,kafasına girdikleri bir yabancı futbolcu.
21 Mayıs Pazartesi 10:46

Grosicki: Galatasaray ile görüştüm

Geçen sezon oynadığı etkili futbolla dikkatleri üzerine çeken yetenekli futbolcu G.Saray yolunda.
Sivasspor'da oynadığı başarılı futbol ile dikkatleri üzerine çeken Kamil Grosicki, Galatasaray yolunda... Sarı-kırmızılı yöneticilerin, 23 yaşındaki oyuncu için Sivasspor ve menajer Mariusz Piekarski ile temas halinde olduğu belirlendi. Galatasaray'dan bir yöneticinin kendisini aradığını ve Grosicki'yi sorduğunu ifade eden Piekarski, "Kamil, Galatasaray gibi büyük bir takımda forma giymek istiyor. Sivasspor'un 4 milyon euro talep ettiğini duyduk. Kulüpler anlaşabilirse bizim için sorun yok" dedi.
SIÇRAMA ZAMANI GELDİ
Sivasspor'un geçen sezon 900 bin euro ödeyerek kadrosuna kattığı Grosicki ise yaptığı açıklamada, yeni bir sıçrama yapmak zamanı geldiğini belirterek, "Sivas'ta iyi bir sezon geçirdim. Beni isteyen ciddi kulüpler olduğunu biliyorum. Avrupa Şampiyonası öncesi transferimin kesinleşmesini bekliyorum" dedi. Sivas ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan ve sağ kanatta forma giyen Grosicki, geçen sezon oynadığı 42 maçta, attığı 12 gol ve yaptığı 13 asist ile beğeni topladı. 
(Fotomaç)
21-İBRAHİM AKIN (İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)
3 Temmuz patlamadan önce Haziran Ayında İbrahim Akın'a teklif yapıyorlar,kulübün haberi yok.Göksel Gümüşdağ'ın sonradan haberi  oluyor.Görüşme şansım olmadı ama görüşeceğiz diyor.
18 Haziran 2011 
Galatasaray İbrahim Akın'a talip olmuş.

İstanbul Büyük Şehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, İbrahim Akın'ın Galatasaray'a transfer olmak istemesine olumlu baktıklarını söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Gümüşdağ, “Adaylık sürecinde İbrahim Akın konusunda, Galatasaray'la görüşme şansım olmadı. Ama bu günlerde Galatasaray'la görüşeceğiz. Sanırım ben de 5 Temmuz gibi genel kurul kararı alıp, kulüp başkanlığını bırakacağım. Bu süre içerisinde bir gelişme olabilir. Ama son söz olarak İbrahim Akın'ın Galatasaray'a transfer sürecinin çok olumlu olduğunu söyleyebilirim” dedi.  

22-DOKA (İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)

G.Saray İBB'li Doka'yı İstedi.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESPOR'UN YILDIZI DOKA'YA TALIP OLAN G.SARAY'A RET!

04.01.2012 14.30

Galatasaray'ın transferini düşündüğü oyuncular arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Brezilyalı sol kanat oyuncusu Doka için Belediyespor yönetimi kesin kararını verdi.
''Doka'yı bu dönemde kesin olarak satmayacağız; ancak sezon sonunda görüşebiliriz.'' diyen FutbolŞubeSorumlusu Kamil Dizar, Radyospor'a yaptığı açıklamadaşunları söyledi:

"Fatih Terim hocamızın Doka'yı beğendiği, transferini istediğini duyduk. Elbette ki sayın hocamızın ve Galatasaray'ın oyuncumuzu beğenmesi bizim için gurur verici; ancak bu konuda fikrimiz net. Hangi koşulda olursa olsun, ne kadar ücret ödenirse ödensin Doka'yı devre arasında satmayacağız.
Belediyespor olarak hedeflerimiz var; dolayısıyla Doka'ya da çok ihtiyacımız var. Bunun parayla pulla ilgilisi yok. Sadece Doka değil, hiçbir oyuncumuzu bu dönemde satmayacağız. Güç kaybetmeye tahammülümüz yok. Play-off hedefimizi koruyoruz. Fakat sezon sonunda Galatasaray, Doka'ya talip olursa, elbette oturur konuşuruz, başka takımların teklifleri üzerinde de düşünürüz. Fakat ara dönemde cevabımız net ve kesin: Doka'yı satmıyoruz.''

http://www.sabah.com.tr/SabahSpor/IstanbulBB/2012/01/04/fatih-terim-dokayi-istedi-ama

Terim: Doka'yı bitirin İBB: Satmayız!

FATIH TERIM, YÖNETIM ILE YAPTIĞI GÖRÜŞMEDE OCAK AYINDA DA TRANSFERI DÜŞÜNÜLEN İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESPORLU DOKA ÜZERINDE YOĞUNLAŞILMASINI SÖYLEDI. BELEDIYESPOR YÖNETICISI KAMIL DIZAR 'TAVRIMIZ NET' DEDI.

Yeni sezon transfer çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüten Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yönetimden İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Doka üzerinde yoğunlaşmalarını istediği öğrenildi. Bunu üzerine Başkan Ünal Aysal, bu transfer için Ali Dürüst'ü görevlendirdi. Büyükşehir Belediyesporlu yöneticilerle yapılan görüşmede Doka'nın bonservis bedeli olarak 6 milyon Euro ve bir de oyuncu istendiği iddia edildi.

23-WEBO (İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR)

İBB'den G.Saray İtirafı !!!!!

Spor - 28 Mart 2012 17:54

GALATASARAY’IN ARA TRANSFER DÖNEMINDE İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESPOR’DAN DOKA’NIN YANISIRA WEBO’YU DA ISTEDIĞI ORTAYA ÇIKTI...

Sportstv’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, başta Visca olmak üzere birçok futbolcularına teklif geldiğini söyledi.


Arsenal’in Visca’yı uzun süredir izlediğini söyleyen Dizar, “Bize henüz bir teklif gelmedi ama İngiliz kulübü bu futbolcuyu izlemeye devam ediyor. Sezon sonu ne olacağını birlikte göreceğiz” dedi.

Ara transfer döneminde Galatasaray'ın Doka’yı istediğini hatırlatan Dizar,''Galatasaray, Doka ile birlikte bizden Webo’yu da istedi ancak bu futbolcuları devre arasında veremezdik.Galatasaray'ın  ilgisi devam ediyor mu bilmiyorum ama sezon sonunda gelecek tekliflere göre futbolcularımızı satıp satmayacağımıza karar vereceğiz diye konuştu.

24-NECATİ ATEŞ (ANTALYASPOR)


Necati Antalyaspor Maçı Öncesi G.Saray'da !!!

Necati Galatasaray'ı açıkladı, imza için geliyor
Transfer çalışmaları sürdüren Galatasaray’ın anlaştığı Medical Park Antalyasporlu futbolcu Necati Ateş, sözleşme imzalamak üzere İstanbul’a geliyor.
12:43 | 01 Şubat 2012

AHMET GEVEN - ANTALYA / DHA
Antalya’da bulunan Necati, NTV Spor’a telefonla yaptığı açıklamada, İstanbul’a gelmek için havalimanına gittiğini belirterek, "İstanbul’a geliyorum. Menajerimle görüştükten sonra bir aksilik olmazsa imza atacağım" dedi.
         Kulüplerin ve menajerinin transfer görüşmesi yaptığını kaydeden Necati, "Transferim çok kısa sürede çabuk bir şekilde ilerledi. Transferde son gün olması nedeniyle zaten çabuk olması gerekiyordu. Bugün itibariyle bana ’bitti’ dediler, ben de menajerimden aldığım haberle şu an İstanbul’a doğru yola çıktım" diye konuştu.

Alacağından vazgeçti

         Necati, transfer için 500 bin dolar alacağından vazgeçtiğinin belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:
         "Antalyaspor’un 2.5 yıldır ekmeğini yiyorum. Bana çok şey kattı Antalyaspor. Paranın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Tekrar yuvama döneceğim. Bazen fedakarlıklar yapmak gerekir. Bu da onlardan biriydi. Bazen maddiyatın çok da önemi yok, manevi duygular daha önce geliyor. Tekrar yuvama döneceğim, tekrardan Galatasaray formasını giymek benim için çok önemliydi."
         Necati, "Fatih hocamın beni çok istemesi transferde her şeyin önüne geçti. Ona teşekkür ediyorum. Başarılı olacağıma inanıyorum. Galatasaray kadrosu çok kaliteli. Türkiye’nin en önemli hocası Galatasaray’ın başında. Mutlaka katkı sağlayacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kulüpler anlaşınca oynamak istemedim

Medical Park Antalyaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Necati Ateş, "Kulüpler anlaşınca Galatasaray maçında oynamak istemedim. Teknik direktörüm Mehmet Özdilek de bunu gayet normal karşıladı" dedi.

Galatasaray maçı kadrosunda yer almamasıyla ilgili spekülasyonlara da cevap veren golcü futbolcu, bu konuda şöyle konuştu:


"Benim zaten adalemde ağrı vardı. 2 gün sonra da Trabzonspor maçı da vardı, onu da düşünüyordum. Dün saat 16.30 sıralarında kulüpler de transferde anlaşınca ben de gitmek istemedim. Hocamla da konuştum, o da gayet normal karşıladı. Çünkü Galatasaray'a transferim onaylanmıştı."

http://spor.milliyet.com.tr/necati-galatasaray-i-acikladi-imza-icin-geliyor/spor/spordetay/01.02.2012/1496661/default.htm

25-EMANUEL CLUİO (ORDUSPOR)


 * Orduspor'da Kiralık ama Satın alma obsiyonu ile 4 yıllık anlaşma yapan ve Orduspor'da kalacağını söyleyen Cluio Fatih Terim ile İstanbul'da görüşüp,ondan seneye takımda olacağı sözü (!) alınca birden çarkediyor ve G.Saray - Orduspor maçında oynamak istemiyor ve oynamıyor.

Fatih Terim'e Şok Suçlama!
26 Mart 2012 / 14:25
Orduspor başkanı Nedim Türkmen öyle bir iddiada bulundu ki 
Rakiplerle oynanacak maçlar öncesi futbolcu 'ayarmakla' suçlanan Galatasaray'a ve Terim'e bir tepki de Orduspor başkanı Nedim Türkmen'den geldi.
Oyuncuları Culio'nun Galatasaray maçı öncesi kadro dışı bırakıldığını söyleyen Nedim Türkmen, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e tepki gösterdi.

Orduspor başkanı, kiralık olarak Orduspor'da bulunan Culio'nun daha önce 5 yıllık anlaşma imzalamak istediğini ancak Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim'in bu futbolcunun sürekli aklını karıştırdığını ve kendisinin de artık gitmek istediğini söyledi.

Gitmek isteyen futbolcuları takımda tutmayacaklarını da belirten Türkmen, Culio'nun açıklamasını yersiz ve zamansız olarak değerlendirdi.
http://www.postmedya.com/news_detail.php?id=55750

Galatasaray'ın, Orduspor futbolcusu  Culio ile oynadığı oyunu niye yazamıyorsunuz; neden onu konuşamıyorsunuz? 
Culio'yu Orduspor, Galatasaray'dan kiralamış. Dört yıl oynatma hakkı var.
Ama Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim; 'Arda'nın gideceğini bilsem Culio'yu göndermezdim.' diyor. Hem de bunu üç kez tekrar ederek; bu futbolcunun Galatasaray'a karşı oynarken mücadele gücünü kırıyor.
Yetmiyor Culio'ya daha açık işaret veriyor: 'Haziran'da burada (Galatasaray'da) olacak.'
Başka bir takımın oyuncusunu ayartmak için bundan daha açık ne söylenebilir? Eğer şike bu değil ise nedir? Bunun şike olabilmesi için illa telefondan mı söylenmesi gerekiyor? Ya da söyleyenin Fenerbahçeli olması mı beklenmektedir?
Bu kadar da değil. Culio; geçen ay İstanbul'da; eski Galatasaraylı Tafferel ile Polat Otel'de özel bir görüşme yapıyor. Burası; Galatasaraylı Adnan Polat'ın oteli. Bu görüşmeden Orduspor'un haberi yok.
Bu hafta Orduspor ile Galatasaray maç yapacak. Orduspor futbolcusu Culio, pazar günü; 'Elimde olsa Galatasaray'a karşı oynamazdım.' diye açıklama yapıyor. Böylece Fatih Terim'e mesajını veriyor.
Orduspor; Galatasaray tarafının bu ayartıcı tutumu ve futbolcunun buna bağlı olarak gösterdiği tavır üzerine Culio'nun sözleşmesini tek taraflı olarak feshediyor. Bununla da yetinmeyen Orduspor; şikayetini Türkiye Futbol Federasyonu'na da yolluyor.
Her şey ortada... Belge ise işte size belge...  

http://www.gunes.com/2012/03/29/yazar/2183/riza_zelyut/iste_size_sike.html 

26-ALPER POTUK (ESKİŞEHİRSPOR)

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, sergilediği futbolla dikkatleri üzerine çeken Alper Potuk için 3 kulüpten teklif geldiğini belirterek, "Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor tekliflerini ilettiler. Sanırım Galatasaray oyucunun kendisiyle görüştü" diye konuştu. 
(Hürriyet)

*  Oyuncunun kafasını giriyorlar ve Menajerini de değiştiriyor Alper Potuk.

Menajerini değiştirdi

ESKIŞEHIRSPORLU ALPER POTUK’UN, DAHA ÖNCE MENAJERLIĞINI YAPAN MEHMET ALI ÇALIŞKAN ILE YOLLARINI AYIRDIĞI VE ALI EGESEL’LE ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞI ORTAYA ÇIKTI

02:30 | 24 Haziran 2012
Alper’in bu ani değişikliği G.Saray'da oynamak için gerçekleştirdiği iddia edildi. Galatasaray’ın 3 milyon euronun yanı sıra Serkan Kurtuluş ve Mehmet Batdal'ı  verdiği Eskeşehir’in 5 milyon euroda ısrar ettiği ve artı oyuncu   fikrine sıcak bakmadığı bildirildi. Galatasaray’ın son olarak 3 milyon euro+ Sercan Yıldırım formülünü sunacağı ifade edildi.

27-ANTONİO REYES (ATLETİCO MADRİT)
*Önce ilgilenip sonra her zamanki gibi vazgeçtiler.

Geçtiğimiz günlerde Atletico Madridli Jose Antonio Reyes, takımının Espanyol ile oynayacağı karşılaşmanın kadrosuna alınmadı. Teknik direktör Gregorio Manzano, İspanyol yıldızı kadroya almamasını "Galatasaray'la görüşüyor. Sahaya yüzde yüzünü verebilecek oyuncular istiyorum" sözleriyle açıkladı. 
(Hürriyet)

28-AİLTON JOSE ALMEİDA (APOEL)
Galatasaray'ın, Apoel forması giyen Ailton Jose Almeida'yı ayarttığı iddia edildi. Daha önce sarı-kırmızılı formayı giyen menajeri Roger Ljung aracılığıyla 27 yaşındaki Brezilyalı oyuncuya transfer teklifinde bulunulduğunu belirten Rum basını, "Galatasaray, parasıyla önümüzü kesiyor" başlığı attı.
(Hürriyet)

29-DARİO CANGELE (KAYSERİSPOR)

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, futbolcuları Nordin Amrabat'a kendilerinden izin alınmadan transfer teklifi yapıldığı iddiasıyla geçen hafta Galatasaray'ı hedef alan çok sert bir açıklama yaptı. 

Mamur'un "önlenemez bir kibir içinde" ifadesini kullandığı Galatasaray, kulübü es geçip direkt oyuncunun menajeriyle irtibata geçtiği gerekçesiyle Futbol Federasyonu'na şikayet edildi. Ayrıca sezon başında satılmayacağı bildirilmesine rağmen Arjantin’de Cangele'nin menajerine de ulaşıldığı iddia edildi. 

30-OLCAY ŞAHAN (KAİSERSLAUTERN)
19 Haziran 2012

BU NASIL CİDDİYET

KAISERSLAUTERN’IN BAŞKANLIĞINI YAPAN ESKI BEŞIKTAŞLI STEFAN KUNTZ, OLCAY ŞAHAN’I ALMAYAN GALATASARAY’IN BAŞKANINA ZEHIR ZEMBEREK ELEKTRONIK POSTA YOLLADI. KUNTZ “HER TÜRLÜ ANLAŞMAYI YAPTIK. SONRA VAZGEÇTINIZ. BU SAATTEN SONRA OYUNCUM NASIL YARARLI OLACAK. G.SARAY’I BÜYÜK KULÜP OLARAK BILIRDIK” DEDI

NEVZAT DİNDAR
Galatasaray'da  “Transferi sen mi yaptın, ben mi yaptım” karmaşası sürerken,Almanya'dan gelen bir e posta ortalığı karıştırdı.
Başkan Ünal Aysal’a zehir zemberek mail atan isim, bir dönem Beşiktaş forması da giyen ve şu an Kaiserslautern'in başkanlığı yapan Stefan Kuntz’tan başkası değildi.Bundesliga'dan dan geride bıraktığımız sezon düşen Kaiserslautern forması giyen Olcay Şahan’ın top koşturduğu kulübün başkanlığını yapan Kuntz’un, çok ağır ifadeler içeren mesajlarının Başkan Ünal Aysal’ı bir hayli şaşırttığı bildirildi.
Kuntz’un ağır ifadeler içeren maili şöyleydi:
“Biz Galatasaray’ı büyük bir kulüp olarak bilirdik. Oyuncumla anlaşmıştınız. Geldi, bize ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine istemeden de olsa kulüp yetkilileriniz ile masaya oturduk. Anlaşma da sağladık. Bunu yaparken de 2 milyon eurodan 1 milyon euro'ya kadar indik. Resmi yazışmalar oldu. Sonra vazgeçtiniz. Benim oyuncum bu saatten sonra nasıl faydalı olacak. Bu nasıl ciddiyet. Büyük hayal kırıklığı yaşadım”.
Davala aramıştı
Galatasaray’da, Teknik Direktör Fatih Terim'in listesinde olan Olcay Şahan için, ilk teması kuran isim yardımcı Antrenör Ümit Davala olmuştu.
Davala, genç oyuncuyu arayarak, “Seninle ilgileniyoruz” mesajı vermiş ve bunun üzerine menajerliğini de yapan ağabeyi Osman Şahan İstanbul'a çağrılmıştı. Kulübü ve oyuncuyla anlaşan sarı-kırmızılılarda, Başkan Ünal Aysal da, Almanya’da bulunan eski sarı-kırmızılı oyuncu Erdal Keser'i aramış ve futbolcuyla ilgili olumlu referanslar almıştı.
Teknik patron Fatih Terim’in vazgeçmesi sonrası Olcay transferini askıya alan sarı-kırmızılılara, Almanların tepkisi ise Stefan Kuntz’un sitem dolu mailiyle gerçekleşti. Kaiserslautern 14 Haziran'da  toplanırken, Olcay Şahan da takımıyla beraber çalışmalara başladı.

31-OUSSAMA ASSAİDİ (HEERENVEEN)

Galatasaray'ın başı FİFA ile dertte!

Güncelleme: 17 Haziran 2012 12:34
Galatasaray'ın sözleşme imzalatmak için İstanbul'a getirdiği Oussama Assaidi'nin sarı-kırmızılı formayı giymek için Heerenveen yöneticilerini tehdit ettiği ortaya çıktı..
Voetbal Central'de yer alan iddiaya göre; Assaidi'nin, gelecek sezon bitecek olan sözleşmesini uzatmak için Heerenveen'den genel koordinatör Jan De Jonge teklifte bulundu. 

Hali hazırda yılda 850 bin euro kazanan Faslı oyuncuya 1 milyon 150 bin euro önerdi. Fakat Galatasaray'ın kendisine 2.3 milyon euro önerdiğini belirterek teklifi geri çevirdi. Üstüne üstlük de De Jonge'yi,'Beni bu sezon uygun bir rakama satmazsanız gelecek sezon bedelsiz olarak giderim' tehdidinde bulundu.
Bunun üzerine Heerenveen yönetimi Galatasaray ile masaya oturmaya karar verdi. Heerenveen'in 6 milyon euro'luk isteğine Galatasaray 3 milyon euro ile cevap verdi. Heerenveen yönetimi Galatasaray'ın kendi istedikleri rakamı vermemesi durumunda sarı-kırmızılı yöneticileri 'sözleşmesi devam eden bir oyuncuyu ayarttıkları' gerekçesiyle FIFA'ya
 şikayet etmeye hazırlanıyor. FIFA kurallarına göre bir kulüp anlaşmak istediği oyuncunun öncelikle kulübünü ikna etmeli. 
(Milliyet) 

32-NORDİN AMRABAT (KAYSERİSPOR)

* Herkesin malumu süreç.Oyuncuyu zehirleyip (!) ayartıyorlar ve Amrabat kulübüne rest çekiyor,kadro dışı kalıyor.Cangele'nin sakatlığında,üstelik iyi de giderlerken 12 hafta en iyi oyuncusundan yoksun kalıyor Kayserispor.
 Kayserispor G.Saray'ı  'Etik Kurulu Talimatı'nın 17. maddesi' ve 'Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 19. maddesinin 6. fıkrasını' ihlal etmekle suçuyla yazılı olarak şikayet ediyor.TFF Hukuk Kurulu soruşturma başlatıyor.
1- PFDK, usulsüz transferden suçlu bulursa G.Saray'a para cezası verebilecek.
2- 'Futbolcu ayartıldı' hükmüne varılırsa G.Saray'ı transfer yasağı bekliyor. Amrabat'a da hak mahrumiyeti gelebilir.
 deniyordu.G.Saray savunma verdi ve  her zamanki gibi lobisi ile kazandı (!)
PFDK Kararları - 17.01.2012

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 17.01.2012 tarih ve 53 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.
1- GALATASARAY A.Ş. hakkında, mevcut kulübüyle sözleşmesi olan futbolcuyla kulübün yazılı iznini almadan transfer görüşmesi yapılmasından dolayı talimatlara aykırı hareket nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=1

FB ADAM GIBI ALDI, GS ADAM AYARTIYOR'

Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma, 'GS'ye gitmek istiyorum' diyen futbolcuları Amrabat ve sarı kırmızılı kulüple ilgili sert açıklamalar yaptı.

'FB adam gibi aldı, GS adam ayartıyor'
“Ben köle değilim. Gerekirse FIFA’ya gideceğim. Galatasaray’ın bir parçası olmak istiyorum ancak bana köle gibi davranılıyor”
Kayserisporlı futbolcu Amrabat'ın bu sözleri üzerine, sarı kırmızılı kulübün menajeri Süleyman Hurma'dan ağır açıklamalar geldi.
Hürriyet gazetesinden Ali Naci Küçük'ün konuştuğu Hurma, Galatasaray'ı, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz tranferindeki tavrını hatırlatarak suçladı: Amrabat’ı ucuza kapatmak için ayartıp, azdırıyorlar...
Abrabat'ın açıklamalarıyla ilgili, "Amrabat birincisi köpek değil, insansa bir sözleşme yapmış ona sadık olacak. Ve de saygı duyacak. İkincisi, ben kimseye “ocak ayında seni bırakacağım” demedim. Çünkü o, benim malım değil. Ben kulübün menajeriyim, sahibi değil. Üçüncüsü ise, kendisi için kullandığı “köle” ifadesi hiç doğru değil. Çünkü PSV’den aldığının 3 katını veriyor Kayserispor ona. Geldiği gün hiç düşünmeden 4.5 yıllık sözleşmeyi imzaladı. O zaman çok mutluydu!" diyen Hurma, sözü Galatasaray'a getirdi:
"Amrabat için kese kağıdına yazılmış dahi bir teklif yok. Hangi takım istemiş ve biz ona vermemişiz. Varsa onu çıkıp göstersinler. Şu anda sizinle konuşuyorum ve şu saat itibariyle hala resmi teklif yok. Sadece Amrabat’ı ucuza kapatmak için ayartan, azdıran bir kulüp var. Ve onlar da transferi kendi istediği koşullarda bitirmek istiyor.
Neyin zorluğunu çıkarmışız onlara? Galatasaray her transfer dönemi bizim sırtımıza çöküyor. Ne ön yargımız olacak? Galatasaray, bize ne teklif etmiş, hangi kağıda yazıp önermiş? Galatasaray diyor ki, “Ver bize en iyi oyuncunu, ben de vereyim sana elde kalmış futbolcularımı.”
"FB'DEN BURAK'I ALABİLİRDİK"
Transfer yapacak kulüp, çıkıyor erkek gibi; “Param şu, veriyor musun vermiyor musun?” diyor. Vermiyorsak da çekiliyor kenara…Adam (Fenerbahçe) Mehmet Topuz’u istemiş. Çıkmış ortaya, bastırmış 9 milyon Euro’yu erkek gibi! “Bizden istediğin futbolcumu da al” diyor. Biz Burak Yılmaz’ı da alabilirdik, ama Gökhan Ünal’ı aldık. Galatasaraylılar çıkıp Kayserispor’a ne teklif etmişler, söylesinler. Amrabat’ı ayartmaktan başka ne yapmışlar? Bize huzursuzluk veriyorlar.”

Amrabat Transferi : Kayserispor Ne Açıklama Yapmıştı ?


KAMUOYU’NA DUYURU
06.12.2011

Galatasaray Kulübü, sözleşmeli oyuncumuz Noureddine AMRABAT ile ilgili olarak kendilerinin de dediği gibi Sayın Ali DÜRÜST aracılığı ile 30 Kasım’da beni aramıştır…
 
Galatasaray Kulübü, sözleşmeli oyuncumuz Noureddine AMRABAT ile ilgili olarak kendilerinin de dediği gibi Sayın Ali DÜRÜST aracılığı ile 30 Kasım’da beni aramıştır…
Bu bilgi doğrudur. Ancak oyuncumuz ve temsilcisi en az bir aydır çeşitli aracılar da kullanılarak ayartılmaya çalışılmıştır…
Bunların içinde en tuhaf olanı; Fas Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Eric GERETS’in oyuncumuz milli takımda iken kendisiyle Galatasaray adına görüşme yapmasıdır (07.11.2011 – 14.11.2011 tarihleri arası).
Her iki kulüp arasında bir sorun yaşanmaması için ben, bizzat T.F.F Başkan Vekili Sayın Lütfi ARIBOĞAN’ı arayarak Galatasaray Kulübü ile görüşmesi ve etik olmayan bu yoldan vazgeçmeleri için aracı olmasını rica ettim( 30 Kasım’dan önce).
Sayın Lütfi ARIBOĞAN’ın çabalarına rağmen Galatasaray Kulübü’nün ayartma girişimleri durdurulamamıştır. (Sayın Ali DÜRÜST beni bu durum üzerine arayıp; “Bu konu kapanmıştır.”, demesine karşın).
Değerli Kamuoyu;
Bildiğiniz gibi Galatasaray Kulübü’nün hiçbir etiğe uymayan saldırgan, ayartarak transfer yapma stili bugün ortaya çıkmamıştır…
Bu durum bir Galatasaray geleneği olmuştur…
Şöyle ki;
Gökhan ÜNAL, Mehmet TOPUZ, Ali TURAN ve daha bu sezon başında Franco Dario CANGELE’ye de aynı yöntemler denenmiş ve kulübümüze büyük zararlar verilmiştir. Sezon başında Franco Dario CANGELE’yi satmayacağımızı bildirmemize rağmen; Arjantin’de oyuncunun menajerine ulaşılmış, aynı senaryo uygulanmıştır…
Ortaya çıkan durum şudur;
Galatasaray Kulübü; yüksek mali imkanları, mazisinden kaynaklanan Kamuoyu gücü ile bizleri hiçe saymak gibi önlenemez bir kibir içindedir…
Kendilerine her şeyi hak gören; hukuk, kural tanımayan muhteşem mazilerinin oluşturduğu gücün mirasını yiyen bu anlayışın temsilcilerine, Başkanlığı’nı yaptığım Kayserispor; bundan önceki olaylarda olduğu gibi, bu olayda da gereken cevabı verecektir…
Bugün Kayserispor olarak duruşumuz şudur;
Biz oyuncumuz Noureddine AMRABAT’ı satmayacağız. Eğer bir gün oyuncu satmak istersek bu kulüp kesinlikle Galatasaray olmayacaktır…
Kamuoyuna saygılarımla arz ederim…
Recep MAMUR
   BAŞKAN


Beşiktaş'ın Galatasaray isyanı
18/01/2012 9:38

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akpınar,

 ayrıca, son dönemde Galatasaray ile Kayserispor arasında anlaşmazlığa neden olan Nordin Amrabat transferi hakkında PFDK'nın verdiği karar ile ilgili de yorum yaptı. Akpınar, şunları söyledi: "Sözleşmesi devam eden oyuncu ayartmak suç değil. Ceza tayinine mahal yok. Hadi kulüpler transfere. Anlaşılmaz bir şekilde rüzgar ekilmeye başladı. Hadi hayırlısı." 

PFDK'nın konu ile ilgil verdiği karar şöyle: "PFDK, Galatasaray hakkında, mevcut kulübüyle sözleşmesi olan futbolcuyla kulübün yazılı iznini almadan transfer görüşmesi yapılmasından dolayı talimatlara aykırı hareket nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verdi." 

* G.Saray transfer sezonunda bir kez daha bu kez akıllanmış (!) olarak resmi teklifini yaptı KAP'a da bildirdi ancak Kayserispor teklifi reddetti.
  Ve sonunda pes ettiler.Anlaşma sağlandı.

 Ne demişlerdi ?
Ünal Aysal “Ben başkan olduğum sürece, Kayserispor’dan ne oyuncu alırım, ne de Kayserispor’a oyuncu satarım!
(23.06.2012)
Recep Mamur :Oyuncumuz Noureddine AMRABAT’ı satmayacağız. Eğer bir gün oyuncu satmak istersek bu kulüp kesinlikle Galatasaray olmayacaktır…
(06.12.2011)

33-BURAK YILMAZ (TRABZONSPOR)

G.Saray Burak Yılmaz Transferini Resmen Açıkladı.

G.Saray, yıldız futbolcunun transferini Borsa'ya bildirdi. İşte transferin maliyeti...

Galatasaray, Burak Yılmaz'ın transferi için Trabzonspor'a 5 milyon Euro'nun ödendiğini Borsa'ya bildirdi.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Burak Yılmaz'ın Trabzonspor A.Ş. ile yaptığı sözleşmenin özel hükümleri gereğince Trabzonspor A.Ş.'ye Şirketimiz tarafından 5.000.000 EUR bonservis/tazminat ödemesi yapılmış ve futbolcunun Galatasaray A.Ş.'ye transferi halinde, futbolcunun Şirketimizden başka bir Kulübe bir bedel karşılığında transferi durumunda alacağımız ücretin defaten ödenmesi halinde % 25'inin ödemeyi takip eden 5 iş günü içerisinde; taksitler halinde ödenmesi halinde her bir taksidin % 25'inin taksitlere ilişkin ödemeyi takip eden 5 iş günü içerisinde Trabzonspor A.Ş.'ye Şirketimiz tarafından ödeneceğini taahhüt edilmiştir. Transferin sonuçlanmasına müteakip futbolcu ile anlaşmamız kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."

* 2,5 Ay öncesi bitmiş bir transferdi.Yani Trabzonspor - G.Saray maçı öncesi sakatım diye oynamayıp,Trabzon'a gitmezken G.Saray'lı futbolcular Selçuk İnan,Ayhan Akman,Gökhan Zan'larla keyif yaptığı sıralarda. 

Tesadüfün böylesi..!
Dün yakın arkadaşı Selçuk İnan'la bir yemekte görüntülenen Burak Yılmaz, bu kez G.Saraylı diğer oyuncular Ayhan ve Gökhan Zan ile İstinye Masa'da buluştu. Hafta sonu oynanacak Trabzon-G.Saray maçı öncesi bu görüntüler yine çok konuşulacakgibi...
26.04.2012 08:58
ÜST ÜSTE GELEN YEMEKLER 'TESADÜFÜN DE BU KADARI' DEDİRTTİ

Görüntülendiğini farkeden Burak, apar topar restoranı terketti. Yıldız oyuncu derbide zor Trabzonspor'un, F.Bahçe ile oynadığı maçta burnu kırılan Burak Yılmaz, bu aralar İstanbul'u mesken tuttu.
Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a karşı oynamayan ligin en golcüsü Burak Yılmaz, İstanbul'da dostlarıyla hasret giderdi. Önümüzdeki sezon için G.Saray'la anlaştığı iddia edilen Burak Yılmaz'ın, en yakın dostu Selçuk İnan'la önceki gün Etiler'deki Nusr-Et Lokantası'nda görülmesi farklı yorumlara neden olmuştu. Lokantada Volkan Demirel ve eşi Zeynep de vardı ve üçlü, ayak üstü sohbet bile etmişti.

Ancak Burak'ın G.Saraylılar'la yakınlığı bununla da sınırlı kalmadı. Sis yüzünden uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle Trabzon'a dönemeyen Burak Yılmaz bu kez İstinye Park'taki Masa restoranda diğer G.Saraylı oyuncularla görüntülendi.

DÜN DE İDMANA KATILMADI

G.SARAY'DA kadroya giremeyen Ayhan ve Gökhan Zan ile dizi oyuncusu Tolga Sayışman'la yemek yiyen Burak Yılmaz, basın mensuplarının kendisini görüntülemesinden rahatsız olup mekandan uzaklaştı.
SAKATLIĞI tam olarak geçmeyen Burak'ın bu haftaki Trabzonspor-G.Saray maçında da forma giymesi zor. Golcü futbolcu, bu konuda kendisine sorulan sorulara, 'Ben de oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum' cevabı vermişti. Genç golcü dünkü Trabzonspor idmanında da yer almadı.
Milliyet

 Buna rağmen yok Lazio ile anlaşılamadı,yok Lokomotiv Moskova ile anlaşılamadı masalları ile tepkileri azaltmak için yaptıkları dümenleri,düzenleri kimselere yediremediler.
  Selçuk İnan ile birlikte daha 15 gün önce Çeşme'de tatil yaparken şu pozu vermekten geri durmamıştı Burak Yılmaz , 
 
Peki Ne demişlerdi ?

Sadri Sener "Eğer Burak GS ile anlaşırsa bizim için GS ikinci Fenerbahçe olur. Burak bu transferi gerçekleştirirse bir daha Trabzon'a giremez."

Burak Yılmaz : "Türkiye'de kalırsam Trabzonspor'dan başka takımda oynamam" 
8 Nisan 2012

SONUÇ  ; 
2 günlük bir çalışma sonunda G.Saray'ın Ahlaksız,şaibeli transfer politikasında  tam 33 isimi çıkarabildik.Unuttuğumuz isimler olabilir mutlaka.
 G.Saray'lılar mutlaka bunlara yok sözleşmesi zaten bitiyordu,yok oyuncu gelmek istiyordu,yok oyuncu köle mi,kıl dı,tüy dü diye türlü bahaneler bulacaklardır.
 Ama görünen köy klavuz istemez.
  Fenerbahçe yöneticileri yapmadıkları uydurulmuş absürt ''Transfer Şikesi (!) yüzünden ceza aldı. Şikeci damgası yedi.
 Öncesinde transferde etik davranacağım diye örneğin Mehmet Topuz transferinde önce kulübün ile görüşeceğim dedi (Beşiktaş önce Mehmet Topuz ile anlaşarak gs metodunu uyguladı) ve 5m.euro + Gökhan Emreciksin'e bitecek transfer bu yüzden 9m.euro + Gökhan Emreciksin oldu ve 4m.euro zarar ettik.
 
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger