14 Temmuz 2012 Cumartesi

Galatasaray Sportif A.S. yabancilara mi satiliyor?


Hisselerinin yaklaşık % 45’i halka arz bulunan ve usulsüz zorunlu sermaye artırımı vasıtasıyla, küçük yatırımcının elindeki hisseleri düşük fiyattan toplamaya çalışarak bu oranı düşürmeye çalışan Galatasaray Sportif A.Ş.’de operasyon tüm hızıyla devam ediyor.
Galatasaraylı SPK Başkanı’nın Ünal Aysal’ı uyarmasının hemen ardından, sermaye artırım oranını “akıl almaz boyutlardan”, “tuhaf” seviyelere indiren Galatasaray Sportif A.Ş., bu yolla 400.-TL seviyelerinden sattığı hisseleri, zorunlu sermaye artırımı sebebiyle 150.-TL seviyelerinden geri toplayacak.
Jurnalci Fenerbahçeliler kamuoyu oluşturmasa, belki de 100 Milyon TL seviyesinde bir gelir elde edebilecekken, sermaye artırım oranının azaltılması nedeniyle bu rakam biraz da olsa azalacak.
Piyasalarda “şark kurnazlığı” olarak tabir edilen bu; yukarıdan pahalı sat, zorunlu sermaye artırımıyla ucuza topla ve yabancı fona bir daha sat modeli kimin icadıdır bilemiyoruz ama Galatasaraylı SPK Başkanı müsamaha gösterirse, net işletme sermayesi ile özkaynak toplamı dayanılamayacak boyutlarda eksi veren Galatasaray, rahat bir nefes alacak.
Gelelim başlığa;
Olağan Divan Kurulu Toplantısı’na katılmayan Ünal Aysal’ın, yabancı yatırımcılar ile görüşmeler yapmak üzere yurtdışına çıktığı kulislerde konuşuluyor.
İşini şansa bırakmak istemeyen Ünal Aysal; önce yabancı sermaye ayağını bir nihayete erdirmek ve hemen ardından zorunlu sermaye artırımına giderek, gasp ettiği, pardon geri topladığı hisseleri anlaştığı yabancı yatırımcılara satarak ek gelir sağlamanın peşinde.
Ne diyelim; böyle bir dönemde, başımızda Ünal Aysal gibi, bu işin piri bir başkanımız olmasaydı, belki de iflas etmiştik ve biz de Gaziantepspor gibi Avrupa kupalarından men edilmiştik.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger