11 Temmuz 2012 Çarşamba

İşte Galatasaray'ın borcu



11 Temmuz 2012 Çarşamba 17:17:43 - trtspor.com.tr
Galatasaray Kulübü'nün temmuz ayı Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapılırken, kulüp ve şirketlerinin 1 Ocak-31 Mart 2012 dönemi mali raporu üyelerle paylaşıldı.


Toplantıda üyelere mali raporu okuyan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan, 31 Mart 2012 itibariyle toplam borç alacak farkının 269,3 milyon dolar olduğunu aktardı.

Göreve geldikleri 18 Mayıs 2011 tarihli mali rakamlarla karşılaştırma yapan Arkan, vadesi geçmiş borçların 56,2 milyon dolardan 30,9 milyon dolara, toplam borç alacak farkının 315,2 milyon dolardan 269,3 milyon dolara, faizleriyle birlikte kredi borçlarının 149,6 milyon dolardan 129,7 milyon dolara, kredilere karşı verilen teminatların ise 850,5 milyon dolardan 599,5 milyon dolara indiğini kaydetti. 

Refik Arkan, 1 Ocak-31 Mart 2012 dönemi konsolide rakamlarını paylaşırken, vergi öncesi konsolide karın 39,2 milyon lira gerçekleştiğini belirtti. Arkan, bu dönem içinde faaliyet gelirlerinin 78,8 milyon lira, faaliyet giderlerinin 81,1 milyon lira, finansman gelirlerinin 12,9 milyon lira, olağan dışı gelirlerin 19,9 milyon lira, amortisman ve tükenme paylarının da 8,7 milyon lira olduğunu vurguladı. İleriye dönük olarak, özellikle Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ile UEFA kriterlerine uyum açısından, mali dengesizliğin giderilmesi ve öz kaynak yapısının sağlıklı bir seviyeye taşınması amacıyla kulübün bağlı ortaklığı Sportif A.Ş.'nin sermaye yapısının düzeltilmesi için çok kapsamlı çalışmalar başlatılmış olduğunu hatırlatan Refik Arkan, şunları söyledi: "Sermaye artış işlemleri 18 Haziran and #8211;2 Temmuz döneminde gerçekleşmiş olup, Sportif A.Ş.'nin sermayesi 2.8 milyon liradan 13.9 milyon liraya nakden artırılmıştır. Sportif A.Ş.'ye bedelli 112.6 milyon lira nakit girişi sağlanmıştır. Sportif A.Ş.'deki hissemiz yüzde 55 seviyesinde kalmıştır. Kulüp, 3,7 milyon lira arbitraj karı elde etmiştir. Kulüp, bedelli artıştan payına düşen sermaye payının cari hesaba mahsubundan dolayı 11,2 milyon lira nakit girişi sağlamıştır. İşlem hakkında 30 Haziran 2012 Mali Raporu'nda daha detaylı bilgi takdim edilecektir."

Hayri Kozak'ın eleştirilerine Arkan yanıt verdi 

Galatasaray'ın son yapılan mali genel kurulunda kulüp başkanı Ünal Aysal ile sert diyaloglara giren Divan Kurulu üyesi Hayrettin Kozak, bugünkü toplantıdaki mali raporun ardından da eleştirilerini sürdürdü. Özellikle verilen rakamların anlaşılmaz olmasından yakınan ve bazen lira,

bazen de dolar baz alınarak rakam açıklanmasına tepki gösteren Kozak, Galatasaray Adası'nın durumu, kulübün yapılanmasında gelinen nokta gibi konularda eleştirilerde bulundu. Kozak'ın eleştirilerine yanıt veren başkan yardımcısı Refik Arkan ise, mali rapordaki lira ve dolar olarak yer alan rakamlar için, "Bu hesapları biz vermiyoruz, saygın bir denetim kuruluşu tarafından çıkartılıyor ve kimse de bu rakamlara müdahil olmuyor. Çalışmaları sırasında odalarına dahi girmediğimizi daha önce söylemiştim. Uluslararası standartlara göre hazırlanıyor, ne kulübün keyfine, ne de Hayri ağabeyin talebine göre hazırlanıyor" diye konuştu. Kulübün yatırımlarıyla ilgili son 13 aylık dönemlerinde, Kalamış Tesisleri, Florya Metin Oktay Tesisleri ve Türk Telekom Arena için 12 milyon dolar civarında harcama yaptıklarına değinen Refik Arkan, bu rakamın daha da yüksek olabileceğini dile getirdi.

Denetim firması Deloitte ile geçen sene temmuz ayında yeniden yapılanma için çalışma başlattıklarını hatırlatan Arkan, bu çalışmanın hala sürdüğünü ifade ederek, "Raporlar çıktı ve uygulama aşamasındayız. İki tane profesyonel insan kaynakları şirketi bu çalışmada yer alıyor. Personelimizle tek tek görüşüp, değerlendirip, pozisyona uygunluk çalışması yapıyorlar. Bütün bu çalışmalar tahminen ekim sonu gibi bir noktaya gelmiş olacak" şeklinde konuştu. Arkan, Galatasaray Adası'ndan kiracı firmanın çıkarılması için genel kurulda karar alınması ve sonrasındaki yargı sürecine de açıklık getirerek,

"Mahkeme devam ediyor, kazanmak üzereyiz ama yönetim kurulu olarak mahkeme tarihini öne aldırma gücümüz yok. Durum lehimize gözüküyor. Ayrıca adanın işletmecisi şirketle de görüşüyoruz, onunla da pazarlık içindeyiz. Konuyu bir yere getirdiğimizi zannediyoruz. Adadaki durum için bir genel kurul kararı olduğu için, kararımızı vermek için yine genel kurula geleceğiz. Genel kurulda işletmeci firmayla gelinen noktayı ve rakamları üyelere sunarız. Genel kurul, 'mahkemeden vazgeçin' derse, yeni rakamlarla yola devam ederiz. 'Tahliye edin' denilirse de mahkeme kararıyla bunu yapacağız" şeklinde görüş belirtti. Refik Arkan'ın konuşmasının ardından tekrar kürsüye gelen Hayrettin Kozak ise, Galatasaray Adası konusu dışında cevap alamadığını aktararak, "Başkana selam...Beni disipline versin. Bugün daha ağırlarını söylüyorum, arkadaşları yoluyla beni gazetelere verip, eleştirmesin. Beni disipline versin, ben hepsine varım" dedi

***
Gs'nin alınan kredilere karşı verdiği teminat 600 milyon lira, 850 milyon liradan indirmişler.
Gs'nin Mart itibariyle borç - alacak farkı 45 milyon lira azalarak 270 milyon dolara inmiş.Sportif AŞ'ye bedelli 112 milyon lira girmiş.
Gs divan kurulu rakamlarına göre sermaye artırımı ile 112 milyon $ kazanmalarına rağmen borçları sadece 45 M $ azalmış. Yani 67 M $ zarar..
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger