1 Şubat 2012 Çarşamba

Hasan Şaş 6 Ay Doping Cezası Aldı.

23 Mart 1999 00:00
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantıda son doping olaylarını görüşerek karara bağladı. PFDK Galatasaraylı Hasan Şaş'a 6 ay resmi müsabakalardan men, Galatasaray Kulübü Doktoru Serhan Kurtulmuş'a da 1 yıl hak…
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantıda son doping olaylarını görüşerek karara bağladı. 

PFDK Galatasaraylı Hasan Şaş'a 6 ay resmi müsabakalardan men, Galatasaray Kulübü Doktoru Serhan Kurtulmuş'a da 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.

Kupa maçında aldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, doping yaptığı tespit edilen Hasan Şaş'a 6 ay müsabakalardan men cezası verdi. Yapılan yazılı açıklamada, ‘‘17 Şubat'ta oynanan Sakaryaspor- Galatasaray Türkiye Kupası maçında doping içeren madde kullandığı tespit edilen Hasan Şaş'a 6 ay müsabakalardan men cezası verilmiştir’’ dendi.

Hasan Şaş'ta doping 

Köln'de yapılan idrar tahlilinde (A) numunesi dopingli çıkan G.Saraylı futbolcu, (B) numunesinde de aynı sonuca varıldığı taktirde, 6 aydan 1 yıla kadar hak mahrumiyeti cezasına çarptırılacak. Kurallar gereği kulübe ceza verilmiyor.

Şok gelişme

G.Saraylı Hasan Şaş'ta doping çıktı. Genç futbolcunun, Sakaryaspor ile oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçına, doping içeren ilaç kullanarak çıktığı belirlendi. (A) numunesi dopingli çıkan Hasan Şaş'ın, (B) numunesinde de aynı sonuca ulaşıldığı taktirde genç futbolcu, 6 ay ile 1 yıl arasında hak mahrumiyeti cezasına çarptırılacak.

Tahlil Köln'de yapıldı

Üç hafta önce oynanan Sakarya-G.Saray maçı sonrasında doping testine giren Hasan Şaş'ın idrarından alınan (A) örneği, geçen hafta Almanya'daki Köln Doping Merkezi'ne gönderildi. Köln'den, Futbol Federasyonu'na gönderilen raporda, Hasan Şaş'ın idrarında, doping maddesi içeren ilaçlarda bulunan ve kullanımı yasak olan ‘‘Efedrin’’ maddesine rastlandığı belirtildi.

İlaç kullandığını gizledi

Milli futbolcunun maç öncesinde grip olduğu ve bu nedenle ‘‘Aferin’’ isimli ilacı aldığı ancak bunu hem kendisinin, hem de G.Saray Kulübü Doktoru Serhan Kurtuluş'un, federasyonca görevlendirilen doktorlara beyan etmedikleri öğrenildi. Federasyon Genel Sekreteri Aydın Torunoğlu, Hasan Şaş ile ilgili resmi işlemin, (B) numunesinin incelenmesinden sonra başlayacağını söyledi.



************
Ayhan Akman'da 1996'da Gaziantepspor'da oynarken doping yapmış,6 Ay ceza almıştı.gs transfer etmekte sakınca görmedi.

1996’da Gaziantepsporlu Ayhan Akman ve 1999’da Galatasaraylı Hasan Şaş dopingli çıktı. Böylece futbolun da masum olmadığı anlaşıldı.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger