1 Şubat 2012 Çarşamba

G.Saray - TBF Basketbol Şikesi : Cemal Nalga Skandalı

16 EYLÜL: Cemal Nalga, Cibona Zagreb'le yapılan hazırlık maçında, rakibine yumruk atınca diskalifiye edildi, 5 maç ceza aldı.
17 EYLÜL: Nalga, kurallar gereği Erdemir maçında oynamadı.
23 EYLÜL: G.Saray ile Telekom Baskets Bonn ile oynanan maçta Nalga yasal olarak forma giydi.
24 EYLÜL: Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu Cemal Nalga'ya beş maç ceza verdi.
24 EYLÜL: Nalga, Skyliners karşısında resmi kayıtlara göre sahada görünmese de, takım arkadaşı Tufan Ersöz'ün 7 numaralı formasıyla sahada ter düktü.
26 EYLÜL: Ludwigsburg maçında da Cemal Nalga, yine Tufan Ersöz'ün formasıyla sahaya çıktı.


***************

Nalga skandalı Galatasaray'a pahalıya patladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Cemal Nalga olayına ilişkin kararını açıklarken, Galatasaray Cafe Crown Takımı'nın Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile yaptığı karşılaşmasında sarı - kırmızılı takımın 20 - 0 hükmen mağlubiyetine karar verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Cemal Nalga olayına ilişkin kararını açıklarken, Galatasaray Cafe Crown Takımı'nın Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile yaptığı karşılaşmasında sarı - kırmızılı takımın 20 - 0 hükmen mağlubiyetine karar verdi.
TBF Disiplin Kurulu'nun Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği toplantının ardından Galatasaray Cafe Crown Takımı ve usülsüzlüğe karışan yönetici, teknik heyet ve sporcuların aldıkları cezalar açıklandı.
Açıklamaya göre Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk 5 maçı ile Teknosa Türkiye Kupası'nda yaptığı maçlarda hükmen 20 - 0 skorla yenik ilan ederken, sarı-kırmızılıların bu dönem içerisinde oynadığı resmi lig maçları sayısı kadar olan toplam 5 puanı, mevcut ve gelecekte kazanacağı puanlar dikkate alınarak silinmesine karar verdi.
Buna göre Galatasaray Cafe Crown, ligde OYAK Renault, Kepez Belediyesi, Erdemir, Banvit ve Fenerbahçe Ülker maçları ile Teknosa Türkiye Kupası'ndaki Pınar Karşıyaka, Tofaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi maçlarında, 20 - 0'lık sonuçlarla hükmen yenik sayıldı.
GALATASARAY CAFE CROWN'A 4 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI
Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında yaşanılan tribün olayları nedeniyle sarı - kırmızılı takıma 4 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası veren TBF Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Ülker forması giyen Kinsey'e ise bir taraftara bulunduğu fiili müdahala nedeniyle 2 maç men ve 3 bin TL para cezası verdi.
YİĞİT ŞARDAN'A 6 AY HAK MAHRUMİYETİ VE PARA CEZASI
Galatasaray Kulübü'ndeki yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Yiğit Şardan, 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası alırken, Galatasaray Cafe Crown Teknik Direktörü Okan Çevik'e 3 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL, yardımcı antrenör Mert Uyguç'a 2 yıl ve 10 bin TL para cezası, teknik danışman Koray Mincinozlu'ya 2 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
CEMAL NALGA'YA 2 YIL HAK MAHRUMİYETİ
TBF Disiplin Kurulu, Galatasaray Cafe Crown oyuncularından Cemal Nalga'ya 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası, Tufan Ersöz'e de 4 ay hak mahrumiyeti, 5 bin TL para cezası verdi.
***********
Yönetmelikte bu ihlalin cezası çok açık KÜME DÜŞÜRÜLME olmasına rağmen kurtarılmıştır.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger