10 Ekim 2012 Çarşamba

Galatasaray'a iptal davası

Galatasaray a iptal davası
 
Galatasaray'da sermaye artırım kararının iptali için dava açan yatırımcılar, Genel Kurul'u protesto etmeye hazırlanıyor.

www.borsagundem.com
 
10.10.2012 - 07:43
BORSAGUNDEM.COM

Galatasaray’da art arda iki kez alınan bedelli sermaye artırımlarına tepkileri dinmeyen küçük yatırımcılar geri adım atmıyor. Geçtiğimiz ay, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hakkında “nitelikli dolandırıcılık, manipülasyon ve içeriden öğrenenlerin ticareti” iddialarıyla suç duyurusunda bulunan küçük yatırımcılar, şimdi de bedelli sermaye artırım kararının iptali için dava açtı. Şikayetlerini taşıdıkları Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün “vicdan azabı” duyduğu yönündeki haberimizle gündeme oturan Galatasaraylı yatırımcı grubu, iptal davasının yanında şirketin 30 Ekim’deki Genel Kurul toplantısında da eylem yapmaya hazırlanıyor. Genel Kurul’u “koyun kostümleri” ile protesto etmeyi planlayan yatırımcılar, Borsagündem.com’a yaptıkları açıklamada ayrıca gelecek hafta içinde maddi tazminat davası açacaklarını da bildirdiler.

Galatasaray’da bedelli sermaye artırımlarına isyan eden 13 küçük yatırımcı bu hafta tepkilerini İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne de taşıdı. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. hakkında davacı olan 13 küçük yatırımcı, mahkemeden, sermayenin 13 milyon 940 bin 421 liradan 55 milyon 671 bin 687 liraya artırılması ile ilgili kararın iptalini istiyor. Taleplerinin gerekçesi ise; sermaye artırım kararının “Kanun hükümlerine, dürüstlük kuralına, ortaklar arasında eşitlik prensibine ve şirket ana sözleşmesine aykırı” olması.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesini de Borsagündem.com ile paylaşan 13 küçük yatırımcı, Galatasaray’da alınan kararların hakim ortak dışındaki tüm yatırımcıları zarara soktuğunu iddia ediyor. Yatırımcıların dava dilekçesinde şu ifadelere yer veriliyor: Önce Mayıs 2012’de şirket çıkarılmış sermayesi yüzde 400 artırılarak 2 milyon 788 bin TL’den 13 milyon 940 bin TL’ye yükseltilmiş; hemen ardından da iptal davasına konu olan 13 Eylül tarihli Yönetim Kurulu kararıyla çıkarılmış sermayenin yüzde 300 artırılarak 55 milyon 761 bin liraya artırılmasına karar verilmiştir. Söz konusu sermaye artırımlarında ortaklara rüçhan hakkı, piyasa teamüllerine aykırı olarak emisyon primli kullandırılmıştir. 1 TL nominal değerli hisse için rüçhan hakkı bedeli ilk sermaye artırımında 30 TL; ikinci sermaye artırımında 10 TL’den kullandırılmıştır. Hisselerinin eriyip (Dilution) pul olmaması için, zar zor ilk sermaye artırımına katılan, sermaye artırımından önce 1.000 TL değerde 5 hisseye sahip bir hissedar, şirkete ilk artırımda 500 TL, şimdi ise 750 TL olmak üzere toplamda 1.250 TL ödemek zorunda kalmaktadır. Küçük ortaklar anaparalarının üzerinde büyük bir ödeme yükü altına sokulmuş ve aynı zamanda yüzde 757i bulan hisse değer düşüşü ile birlikte büyük zarara uğratılmıştır. Şirketin sermaye artırımı afaki iyi niyet kurallarına ve ortaklar arasındaki eşitlik prensibine aykırıdır. Sermaye artırımı şirketin ihtiyacı için değil, hakim ortağa kaynak aktarımı için yapılmaktadır.” 

Genel Kurul’u protesto edecekler 

Sermaye artırımı kararının iptali için açılan bu davanın ardından, önümüzdeki hafta da maddi tazminat davası açmaya hazırlanan Galatasaraylı küçük yatırımcılar, ayrıca şirketin 30 Ekim’deki Genel Kurul toplantısını da protesto etmeye hazırlanıyor. 30 Ekim’deki Genel Kurul’da çelenk ve koyun kostümleri ile protestoda bulunacaklarını belirten yatırımcılar, neden bu kostümün seçildiğini ise “Şirketin avukatı bizim hakkımızda koyun açıklamasında bulunmuştur” sözleriyle açıklıyor.

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger