25 Ekim 2012 Perşembe

Türkiye'yi rezil etme Galatasaray



“Olimpiyata aday bir ülkenin en modern stadının havuza dönmesi imajını zedeliyor. Kulüp olarak acilen yükümlülüklerinizi yerine getirin.”

Lütfü Özel 25.10.2012
600 milyon TL maliyetle inşaa edilen Türkiye’nin en moden stadı TT Arena önceki akşam G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Cluj’u ağırladığı maçta sınıfta kaldı. Karşılaşma öncesi ve sırasında İstanbul’u etkisi altına alan aşırı yağış TT Arena’nın zeminini bataklığa döndürürken, hemen hemen  herkesin aklında “suç kimde?” sorusu var.
Sarı-kırmızılıların ‘statta yapım hatası olduğu’ şeklindeki iddialar ortaya attığı duyumunu alan Gençlik ve Spor Bakanlığı olaya el attı. Bakanlık kaynakları tamamen devlet tarafından inşaa edilen Arena’da projeye göre stadın üstünün kapalı olduğuna ve zeminin çatının kapatılacağı varsayımına göre şekillendiğine belirtirken şu konulara dikkat çettiler:
‘ÇATI YAPACAKLAR’
“SPOR Genel Müdüdürlüğü ile G.Saray arasındaki protokole göre 2012 sonuna kadar stadın üstünün kapatılması gerekiyor. Ama G.Saray yönetimi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ısrarlı uyarılarına rağmen stadın üstünü kapatmamakta direniyor.”
TÜRKİYE’NİN en modern ve en yüksek maliyetli stadının göle dönmesi bakanlıkta da büyük rahatsızlık yaratırken, Cluj maçında stadın bataklığa dönmesinin Türkiye’nin imajına zarar verdiğini düşünen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, G.Saray’a ihtarname gönderdiği ortaya çıktı.
KILIÇ imzasıyla G.Saray Kulübü’ne gönderilen ihtarnamede “2020 olimpiyatlarına aday olan bir ülkenin en modern ve en yeni stadı havuza dönmüştür. Bu Türkiye’nin imajını zedelemektedir. Kulüp olarak bir an önce yükümlülüklerinizi yerine getirin” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
Çatı da yok yeni stat da!
G.Saray ile devlet arasında imzalanan şartnameye göre teslimden sonra 15 ay içinde stadın üstünün kapatılması ve 15 bin kişilik yeni bir stadyum yapılması gerekiyordu. Ayrıca devlete yıllık 1 milyon TL ödenecekti. Ancak bunların hiçbiri yapılmadı.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger