30 Ekim 2012 Salı

gs Borsa Mağdurları


 BAŞKAN SÖYLEDİ MADDİ DURUMUMUZ İYİ DEĞİL,SERMAYE ARTIRMAYA MECBURUZ

Eğer gerçekten öyleyse %300 bedelli değil %600 bedelli yapalım..

BİZLERİN  MAAŞI 1000TL -2000 TL ..AMA OLSUN..
EĞER GALATASARAY İÇİNSE %300 DEĞİL %600 YAPALIM BEDELLİYİ..
ama birde sizin GALATASARAYLILIĞINIZI ÖLÇELİM..
BORSA KUMARDIR DİYEN VE YATIRIMCILARA ÜZÜLMÜYORUM DİYEN SN TÜLAY AKINSAL
elinizde kaç adet hisse var?
BORSA BU ALMASAYDINIZ DİYEN ULTRASLAN VE DİĞER TARAFTAR BİRLİKLERİ ..
elinizde kaç adet hisse var?
SN FATİH HOCAM..AYLIK ALDIĞINIZ BİLMEM KAÇ YÜZ BİN TL MAAŞDA GÖZÜMÜZ YOK..
ALLAH DAHA ÇOK VERSİN..
elinizde kaç adet hisse var??
PEKİ YILLIK MILYON DOLARLAR KAZANAN FUTBOLCU ARKADAŞLAR..??
sizlerin elinde kaç adet hisse var..

kazandığı parayı ,eşinden çocuğundan boğazından kesip bilet,forma ve hisse senedi almış yatırımcı ??
sizlerin elinde kaç hisse var??
peki bu nasıl galatasaray aşkı..
elinde hisse bile olmayanlar en büyük galatasaraylı..elinde hisse olan sizler, birilerinin adamı olarak lanse ediliyorsunuz?
arkadaşlar başkanımız açıklama yapıyor tvlerde boy boy..bedelliye katılan zarar etmeyecek diyor..
kulübümüzün paraya ihtiyacı var diyor..
fatih hocam,futbolcu kardeşler ,dernek yöneticileri haydi sizlerde katılın bu bedelliye
%300 değil %600 yapalım bedelliyi ..madem başkan zarar etmeyecek hatta para kazanacak uzun vade de bedelliye katılanlar diyor tv’lerde..
haydi sizde katılın bedelliye para kazanın,hatta daha çok kazanın isteriz biz  %300 değil ,%600 yapalım bedelliyi..
maksat  kazanınn.
yok mu içinizde o kadar galatasaray aşkı?
aşkınız kaç paralık görelim??

 KOYUNLAR İSTANBUL’A İNDİ..

Bugün yapılacak olan genel kurulda GALATASARAY YÖNETİMİNİ İBRA ETMEYECEK OLAN  küçük yatırımcılar
istanbulda toplanarak genel kurula girecek..
Edinilen bilgilere göre  genel kurul salonuna koyun maskeleriyle girecek olan yatırımcılar ,daha önce kulüp avukatının yatırımcılara yaptığı koyun benzetmesinede ;koyunlar burada çobanlar nerede diye gönderme yapacaklar..
hatırlanacağı üzere,yatırımcılar tarafından  31  mart genel kurulunda  yine protesto gösterileri yapılmıştı .


 BİZ GÜÇLÜ BİR GALATASARAY İSTİYORUZ

Kamuoyuna önemle duyururuz ki birkaç onurlu ve yürekli Galatasaray sevdalısı ve hissedarı tarafından yürütülmekte olan bu mücadelenin amacı kesinlikle Galatasaray’ın menfaatlerine aykırı olmayıp bilakis Galatasaray futbol takımının haklarını aramaktır. Zira Galatasaray futbol takımının bütün hakları ve yükümlülükleri hisseleri borsada işlem görmekte olan Galatasaray Sportif A.Ş.’ye aittir. Dolayısıyla bu şirket ne kadar güçlü olursa Galatasaray futbol takımı da o kadar güçlü olacaktır. Bizim amacımız usulsüz işlemlerle Şirketten Kulübe aktarılan ve en az 2 adet Messi transferine olanak sağlayabilecek 440 milyon TL’nin ve diğer tüm TT Arena gişe gelirlerinin tekrar şirkete iade edilmesidir. Ek olarak, kulübün rekor bedelli sermaye artırımına tıpkı biz küçük yatırımcılar gibi nakit ödeme yoluyla katılmasıdır ki bu şekilde Şirket kasasına çok daha fazla nakit girecek ve Şirket bu nakdi futbol faaliyetlerini geliştirmek için kullabilecektir. Bu sebeplerle, aklı selim tüm Galatasaray taraftarına tekrar duyuruyoruz ki bu mücadelemiz Galatasaray futbol takımının bugününü ve geleceğini kurtarmak içindir. Tüm galatasaray taraftarlarını ve futbolseverleri aşağıda açıkladığımız hususları dikkatle incelemeye, taraftarlığı ve fanatikliği bir kaç dakikalığına bir kenara bırakıp, tamamen yazılı belgelere ve delillere dayanılarak yürütülmekte olan bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.
GALATASARAY GERÇEKLERİ
1.      430 2011 Mayıs ayında göreve gelen sayın Ünal Aysal öncesinde Galatasaray hisselerinin değeri TL iken şu an 38 TL’lere düşmüştür. Şike nedeniyle ziyadesiyle yıpranmış olan Fenerbahçe dahi bu kadar değer kaybetmemiştir. Aksine bugün Fenerbahçe’nin piyasa değeri Galatasaray’ın 2 katıdır, evet 2 katı! Dolayısıyla bu düşüş yönetimin iddialarının aksine kesinlikle şike sürecine bağlanamaz. Yine borsa endeksi rekor yükselişler sergilemekte iken, Galatasaray hem şampiyon olmuş hem de şampiyonlar ligine tek başına katılmışken Galatasaray hisseleri değer kaybetmeye devam etmiştir!
2.      Genel kurulda hisse satışı planlamadığını, kesinlikle önermediğini ve yetkisinin sadece %11 ile sınırlı olacağını beyan eden Aysal, yaklaşık %30 oranında hisse satışı yapmıştır.
3.      Galatasaray Kulübünün QVT fondan 390 TL’lere zorlukla satın aldığı hisseler ortalama 210 TL fiyatla borsada satılmıştır. Çok gariptir ki global olumsuzluk rüzgarlarının estiği ve şike süreci nedeniyle yıpranmış, belirsizlik dolu bir piyasada 800 bin lot hisse satılabilmiştir! Bu hisseleri kimlerin aldığı, amaçları ve bağlantıları muallaktır.
4.      Bu sırada, gelirler ve giderlerin birleştirildiği ve futbola dair bütün faaliyetlerin borsada hisseleri işlem gören Sportif A.Ş. üzerinde toplandığı resmi ve gayriresmi olarak defalarca açıklanmış olmasına rağmen, TT Arena Stadyumunun gişe gelirlerinin aslında şirkete ait olmadığı! ve kulüp tarafından 16 yıllık gişe gelirlerinin şirkete 440 milyon TL’ye satıldığı açıklanmıştır! Bu vesile ile futbol takımı büyük ekonomik zarara uğramıştır.
5.      Bu satışın hemen ardından dünya finans geçmişinde görülmemiş, fahişlikte benzeri olmayan %9.900’lük bedelli sermaye artırımı kararı verilmiş ancak gelen tepkiler üzerine yatırımcının korunacağı beyan edilerek karar iptal edilmiştir. Yatırımcının korunacağı açıklanarak hissede kalması sağlanmış ancak %10.000 (%400×25 TL) oranında bedelli sermaye artırımı yapılarak insanların mahvına sebep olunmuştur.Yani piyasa değeri 160 TL olan bir hisse için tam 100 TL talep edilmiştir.
6.      Henüz bu fahiş artırımın üzerinden 3 ay geçmeden %3.000 (%300×10 TL) oranında yeni bir bedelli sermaye artırım kararı daha alınmıştır. Bu şekilde toplam bedelli oranı %25.000’dir, yani piyasada 38 TL eden her bir hisse için 3 ayda toplam 250 TL talep edilmektedir!
7.      Bu kısa alana sığdırılamayacak onlarca beyan ve işlem neticesinde hem kendilerinin hem de Galatasaray’ın, Galatasaray futbol takımının geleceğinin ve menfaatlerinin yıkılmakta olduğunu gören biz küçük yatırımcılar, şu ana kadar onlarca suç duyurusunda bulunduk, 3 adet dava açtık. Gelecek ay, Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda yönetim kurulu aleyhine yeni davalar da tarafımızca açılacaktır. Kamuoyu bilmelidir ki yeni açılacak bu davalar neticisinde bizim ceplerimize tek kuruş girmeyecek, tüm maddi haklar futbol takımını işletmekte olan şirketin kasasına girecektir. Yani BİZ GÜÇLÜ BİR GALATASARAY İSTİYOR VE BUNUN İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ.

SORUYORUZ

1.      Bilançoya göre hiçbir acelesi olmayan bu ikinci rekor bedelli sermaye artırım kararı alınarak hisse fiyatının 6 yıl öncesinin değerlerine düşürülmesinde sayın Aysal’ın “biz sattığımız hisseleri sattığımız yerden veya altından yerine koyacağız” açıklamasının etkisi var mıdır?
2.      %9.900 oranında fahiş bedelli iptal edilerek, sayın Aysal’ın “yatırımcıları koruyacağız” açıklamasına rağmen neden %10.000 oranında artırım talep edilmiş,yatırımcıların vakit varken hisselerini satmaları engellenmiş ve insanların mahvına, yuvaların yıkılmasına sebep olunmuştur? Ayrıca neden dernek de bizler gibi şirkete nakit ödeme yapmamıştır?
3.      Futbola dair bütün faaliyetler, gelirler ve giderlerin birleştirileceği duyurulmuş bu neticede Ali Sami Yen stadını işleten eksi özsermayeli Futbol A.Ş. halka açık şirkete devredilmişken, futbola dair tüm giderler ve bu kapsamda futbolcuların transfer ve maaş ödemeleri halka açık şirket tarafından karşılanırken, nasıl oluyor da gişe gelirleri şirkete değil kulübe aittir denilebiliyor? Futbol takımının en büyük gelir kalemi nasıl oluyor da futbol takımından kaçırılabiliyor?
4.      Sayın Aysal sürekli şirketin iflas tehlikesi altında olduğunu beyan ederken neden Türk Ticaret Kanunu’nun kendisine yüklediği özen ve sadakat yükümlülüğüne aykırı olarak, gelirleri 2014’e kadar temlikli olan stadın 16 yıllık gişe geliri karşılığında şirketi bir anda 440 milyon TL borç altına sokmuştur? UEFA kriterlerine göre bu gelirler şirkete ait olmak zorunda iken yapılan bu örtülü kazanç aktarımı nasıl izah edilebilir? Sayın Aysal “Fenerbahçe de benzer devir işlemini yaptı” derken neden Fenerbahçe’nin tek bir adet dahi bilet gelirine dahi dokunmadığını kamuyouna açıklamamıştır? Neden Fenerbahçe aynı devir işlemi için futbol takımından 20 yıllığına sadece 140 milyon TL talep ederken Galatasaray kulübü, futbol takımımızdan 16 yıl için 440 milyon talep etmiştir? Bu durumun Galatasaray futbol takımına verdiği zarar ortadadır ve tüm Galatasaray taraftarının bu konuya eğilmesi büyük önem arzetmektedir.
5.      Ve son olarak soruyoruz ki, yıllarca Galatasaray’ın gelirlerinden en büyük pastayı yiyen ve henüz bir kaç yıl önce Galatasaray aleyhine davalar açan QVT fonun üst düzey yöneticilerinden bazı isimler bugün mevcut Galatasaray yönetiminde nasıl yer alabiliyor?[i]

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger