16 Ağustos 2012 Perşembe

Değirmenin Suyu Nereden geliyor (!) Aysal ?

Sezona ezeli rakibi Fenerbahçe'yi hem de 10 kişi kalmasına rağmen yenip, Süper Kupa'yı kazanarak başlayan Galatasaray, sportif açıdan taraftarlarını fazlasıyla mutlu etmiş durumda. 

Galatasaray'ın sportif zaferi taraftarı ne denli mutlu ettiyse, perde arkasında kalan önemli bir zafer de, sarı kırmızılı yöneticileri fazlasıyla mutlu ediyor. 14 Mayıs 2011'de göreve gelen Ünal Aysal ve arkadaşları tabiri caizse ekonomik bir mucizeye de kısa sürede imza atma yolunda önemli adımlar attı. İşte rakamlarla Ünal Aysal ve ekibinin oluşturduğu ekonomik kazanımlar.

Ünal Aysal başkanlık beratını aldığı tarihte sarı kırmızılı kulübün "muacce" vadesi geçmiş borcu 73.4 milyon dolardı. Bugün ise 20.9 milyon dolar. Geçmişte olduğu gibi futbolcu ödemelerinde ise hiç gecikme yok. Futbolculara vadesi geçmiş borç sıfır.

14 ay önce Galatasaray'ın toplam borcu 327 milyon dolardı. 30 Haziran 2012 itibari ile Galatasaray'ın borcu 224 milyon dolar. Bir yıl içinde kulübün borcunda 103 milyon dolar azalma gerçekleşti.

TEK EKSİ HİSSELER AZALDI

G.Saray Yönetimi, Ünal Aysal ile birlikte önemli bir ekonomik toparlanmaya giderken, sarı kırmızılı camianın ileri gelenleri Aysal yönetiminde ekonomik açıdan tek olumsuz gidişin, Sportif A.Ş hisselerinin satışı ve kulübün hisselerinin yüzde 80'den 55'e düşmüş olmasını gösteriyor. Ancak çoğunluk hisseler ve altın hisse kulübün ukdesinde olduğu için yönetim açısından hiçbir sıkıntı olmadığı ileri sürülüyor.

1 Ocak 2011'den 31 Mart 2012'ye kadar süren zaman diliminde Galatasaray 500 milyon lira gelir ve 250 milyon ise hisse satışı geliri elde etti. 15 aylık dönemde sarı kırmızılı kulübün kasasına giren rakam 750 milyon tl.

FUTBOL TAKIMI VE AMATÖR ŞUBELER GÜÇLENDİRİLDİ

Galatasaray Yönetimi ekonomik anlamda önemli pozitif gelişmeler sağlar iken bu sürede maliyet açısından önemli sportif hamleler gerçekleştirdi. Futbol takımı bir yılda neredeyse baştan aşağı değiştirildi. Kazanılan şampiyonluk sonrasında önemli transferler ile Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve gelir hedefleyen bir takım oluşturuldu. Basketbol, voleybol gibi maliyetli branşlarda hem erkek, hem kadın takımları şampiyonluğa oynayacak seviyeye getirildi. 

Amatör branşlardaki gelişmeler de gösteriyor ki, Ünal Aysal Yönetimi, sportif başarının yanı sıra ekonomik başarıları da aynı anda hayata geçirerek. Son 10 yılda ekonomik alanda yaşanan sıkıntıları da tarihe gömecek gibi. 


http://www.dha.com.tr/unal-aysal-donemindeki-galatasarayin-durumu_352084.html
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger