3 Şubat 2013 Pazar

Galatasaray 'bedel'i nasıl ödeyecek?

Galatasaray, bu hafta yeni düzenlemeye göre bedelli artışına yeniden başvuruyor. Bu defa nakden katılacak olan Cimbom'un % 7 faizle 115 milyon dolar kredi için bankalarla el sıkıştığı belirtiliyor.
03 Şubat 2013 Pazar, 13:36:56

SEFER YÜKSEL-HABERTÜRK

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yüzde 300'lük bedelli sermaye artırımına vize vermediği Galatasaray'ın , ilgilili kurul kararına uygun olarak yeniden düzenlemeler yaparak bu hafta salı ya da çarşamba günü yeni bedelli sermaye artırımı başvurusu yapacağı öğrenildi.

Ocak şampiyonu!

Bedelli sermaye artırımı yaparak borsadaki küçük ortaklarından nakit para isteyen, oysa kendisi nakit yerine gelecekteki loca ve koltuk gelirlerini koyan Galatasaray'ın, bu sefer yeni düzenlemelere göre sermaye artırımına 'nakden' katılacağı belirtildi. 

Burada merak edilen soru ise Galatasaray'ın  bedelli sermaye artırımına katılabilmesi için koyması gereken 140 milyon lira civarıdaki nakit parayı nereden bulacağı. 

Bu konuda  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın geçen hafta gerekli hamlelerde bulunduğu ve bazı bankalarla kredi için görüşmeler yaptığı öğrenildi. 

Galatasaray'a ret!

İKİ HAFTA İÇİNDE VİZE ÇIKABİLİR 
Başkan Aysal'ın yaklaşık 115 milyon dolar civarında kredi için bankalarla el sıkıştığı ifade edilirken, söz konusu kredinin faizinin yüzde 7 seviyelerinde olduğu belirtildi. Cimbom'un geçen yıllarda yüzde 11-12'lerden borçlandığı göz önüne alındığında bu kredinin faizinin oldukça makul olduğu söyleniyor. Öte yandan SPK yönetiminin Aysal’a, Galatasaray'ın bedelli sermaye artışlarında kamuoyunda oluşan olumsuz bir algı olduğunu, dolayısıyla kulübün de nakden katılması gerektiğini bildirdikleri öğrenildi. Yeni düzenlemelere göre başvuru yapılması halinde bedelli sermaye artışına iki hafta içinde vize verileceği gelen bilgiler arasında. 

Kulüplere af yok!

YATIRIMCI 160 MİLYON VERECEKTİ 
Mayıs 2012’de Galatasaray Sportif AŞ sermayesini yüzde 400 artırarak 2.788 milyondan 13.940 milyona çıkarttı. Her bir pay karşılığında rüçhan hakkı bedeli 25 liradan kullandırıldı. Böylece küçük yatırımcının cebinden yaklaşık 140 milyon lira çıktı. Kulüp daha sonra sermayesini yüzde 300 bedelli artırarak 13.940 milyon liradan 55.671 milyona yükseltilmesine karar verdi. Bu karar ile kulüp borsadan 160 milyon lira toplama hedefindeydi. Bu sermaye artırımında da rüçhan hakkı bedellerinin 10 liradan kullandırılması kararlaştırılmıştı. Eğer ikinci sermaye artırımı da olsaydı kulübün kasasına borsa ortaklarından toplam 300 milyon lira girmiş olacaktı. 
Cimbom'u iflastan ne kurtardı?

ÜNAL AYSAL, GEÇEN HAFTA ANKARA'DAYDI 
SPK’nın veto kararının Galatasaray Yönetimi için süpriz olmadığı öğrenildi. Başkan Ünal Aysal ve ekibinin geçen hafta Ankara'da SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ile görüştüğü ve SPK yönetiminin bedelli sermaye artışına nakden katılınması halinde vize vereceklerini Aysal'a aktardıkları bildirildi. 

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/816938-galatasaray-bedeli-nasil-odeyecek

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger