23 Ocak 2013 Çarşamba

BAŞKAN'A 14 SNEİJDER ŞİDDETİNDE ŞOK!


Başkan'ın Sneijder sevinci kursağında mı kalacak?

Paralimani.com/ÖZEL HABER





Haftalardır Sarı-Kırmızı gündemin ilk sırasına oturan Sneijder transferi mutlu sonla tamamlandıktan bir gün sonra Galatasaray yönetimini çok düşündürecek bir haber borsadan geldi.

Hollandalı yıldıza yıllık 5 milyon Euro, kulübüne ise 7.5 milyon Euro ödeme yapılacağı iddia edilirken, Hollandalı yıldızın 12.5 milyon Euro'luk maliyetini 14'e katlayacak büyüklükte bir risk ufukta belirdi.

Hissedarlarıyla yüzde 300'lük bedelli sermaye artırımı nedeniyle davalık hale gelen Galatasaray'ın yönetimi, eski SPK Başkanı Vedat Akgiray hakkında soruşturma açılacağı, bu soruşturmanın ayaklarından birinin de Galatasaray'a verilen bir önceki bedelli sermaye artırımı izni olacağı yönündeki iddiaların şokunu yaşıyor.

Eski başkanın görevden alınmasına ve hakkında soruşturma açılmasına neden olan olaylardan birinin bir önceki bedelli sermaye artırımı olması, Galatasaray yönetimine yüzde 300'lük ikinci sermaye artırımı için SPK'nın yeni başkanı ve kurul üyeleri tarafından izin verilip verilmeyeceğini en önemli soru işareti olarak öne çıkarıyor.

279 milyon TL soruşturmalık, 418 milyon TL ise soru işareti

Galatasaray Yönetimi'nin 1 liralık hisse için 10 TL'den rüçhan hakkı kullanılmasını öngören başvurusunun yeni SPK yönetimi tarafından kabul edilmemesi halinde, Galatasaray için bedelli sermaye artırımından beklenen yaklaşık 418 milyon TL, yani 177 milyon Euro'luk taze sermaye girişinin ne olacağı sorusu, kafa karıştırıyor.
Ayrıca Galatasray'ın ilk bedelli sermaye artırımından elde ettiği 279 milyon TL de soruşturmalık hale gelmiş oldu.

GALATASARAY YÖNETİMİ'NİN PLANI NEYDİ?

Bedelli sermaye artırımı gerçekleştirilirse...

* Galatasaray Sportif AŞ, 13 milyon 940 bin 422 TL olan sermayesini bedelli olarak yüzde 300 artıracak.
* Artırım sonrası şirketin sermayesi 55 milyon 761 bin 867 TL olacak.
* Operasyonun can alıcı noktası ise şu: Sermaye artırımında her 1 TL’lik hissenin rüçhan hakkı kullanımı 10 TL üzerinden yapılacak. Elinde 1 TL nominal değerli Galatasaray hissesi bulunan yatırımcı yüzde 300’lük sermaye artırımında rüçhan haklarını kullanmak için 30 TL ödeyecek.
* Bu durumda 41 milyon 820 bin TL turarında artan sermaye için yatırımcılar şirketteki paylarını korumak 418 milyon 200 bin TL ödeme yapmak zorunda olacaklar.
* Galatasaray Sportif’in yüzde 55’i Galatasaray Kulübü’ne ait. Kalan yüzde 45 ise halka açık. Bu bölümün bir kısmı yerli ve yabancı fonların portföylerinde. 418.2 milyon liralık rüçhan hakkı bedelinin yüzde 45’i 188.2 milyon TL ediyor. 100 milyon doların üzerindeki bu kaynak Galatasaray Kulübü dışındaki ortakların cebinden Galatasaray Sportif AŞ’nin kasasına girmiş olacak.





http://www.paralimani.com/baskan-a-14-sneijder-siddetinde-sok-haberi-23233
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger