29 Ocak 2013 Salı

Fethullah Gülen’in eli Galatasaray ın Üstünde


28 Nisan, 2008 | 17:23

Fatih Altaylı, Galatasaray’da çok ciddi bir Fethullah Gülen cemaati örgütlenmesi olduğunu iddia etti.
Erdoğan Aktaş’ın Basın Kulübü’nde bu sorunun cevabı tartışıldı. İşte ortaya çıkan sonuç.
HABERTÜRK ekranlarında HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Basın Kulübü’nde bu haftanın konusu ‘Türk Futbolu’ydu.
Türk futbolunun geleceğinin masaya yatırıldığı programda futbola tarikat, mafya ve siyasetin etkileri olup olmadığı sorusuna yanıt arandı.
Programın konukları ise Hürriyet Yazarı Tufan Türenç, Gazeteci Fatih Altaylı, Zaman Gazetesi Yazarı Atıf Keçeci, Gazeteci Yazar Ecevit Kılıç ve Ressam Bedri Baykam’dı.
Hakan Şükür’ün derbi öncesi bir gazeteye verdiği, “Kutlu Doğum Haftası’na denk gelen derbi umarım buna uygun şekilde geçer” beyanatı konusunda ortaya çıkan görüşler şu şekildeydi:
Gazeteci Yazar Ecevit Kılıç: “Bence tarikattan çok siyaset önemli. Bana göre tarikatçı futbolcu sorun değil. Eğer o cemaat ili,şkisindeki futbolcu kulüpte bu yönüyle etkili oluyorsa sorun orada başlar. Bir futbolcu o kimliğiyle kadroya giriyor ya da ayrıcalık görüyorsa bu tabi ki sorundur. Hakan Şükür’ün bu yönü hep tartışılmıştır. Ama son dönemde su yüzüne çıktı”
Fatih Altaylı: “G.Saray’da çok ciddi bir Fethullah Gülen cemaati örgütlenmesi var. Hakan Şükür önderliğinde yürütülüyor. İlk İsmail ile başladı G.Saray’da. Hakanla tavan yaptı bu süreç. Bireysel olarak olsa sorun yok. Ama ekip olarak alt yapıdan gelen çocuklara ‘Sen şu cemaate girersen seni A takıma alırız’ şeklinde telkinler oluyorsa bu çok vahim. Mesela geçen yıl Ertuğrul Sağlam’ı G.Saray’a pazarlamaya kalkıştılar. Altyapıdan çocukları Florya’da imamlara götürüp görüştürdüklerini ben biliyorum. Bu işin bugün G.Saray’daki lideri Hakan Şükür’dür. Hakan’ı çok severim ama bu icraatları G.Saray için sorundur. Geçmişte aynı şeyleri F.Bahçe için de yazdım. Onlarda da Sakaryalılar diye bir mafya örgütlenmesi vardı. Hakan Şükür başka yerlere oynuyor ve bunun için de G.Saray’ı kullanıyor”
Bedri Baykam: “Kutlu Doğum diye birşey eskiden yoktu. Dolayısıyla bu demeç yani Hakan’ın demeci bence yazık olmuştur. Futbola da Hakan’a da G.Saray’a da yazık oldu. G.Saray gibi milyonları etkileyen bir kulüpte bu olmamalı”
Tufan Türenç: “G.Saray gibi bir takımda bunun olması çok sorunlu olur. Bence bir an önce bununla ilgili adım atılmalı ve uyarılmalı”
http://www.futbolistan.net/fethullah-gulen-in-eli-galatasaray-in-ustunde.htm
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger