29 Ocak 2013 Salı

Hangisi Doğru ? Loca Gelirleri 16 yıllık 125m.dolar mı,3 yıllık 92m.dolar mı ?


TT Arena'dan 125 milyon dolar!


Galatasaray yönetimi, UEFA mali kriterlerine uyum sürecinde çok önemli bir adım attı. Stadın loca haklarını 16 yıllığına 125 milyon dolar karşılığında devretti.
Galatasaray, VIP koltuk ve loca satış hakkını 2014'te başlayacak şekilde 16 yıllığına Denizbank'a verdi.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) da yer alan açıklamada, "2014-2030 yılları arasında Batı 3 Loca ve Batı 4 Loca ile VIP Koltuk pazarlama hakları 125.2 milyon Dolar karşılığında Denizbank'a devredildi ifadeleri kullanıldı.
Sermaye artırılacak
Kulübün intifa hakkına sahip olduğu Türk Telekom Arena'dan elde edilen 218 milyon 436 bin 440 TL, Galatasaray Sportif AŞ.'nin sermaye artırımında kullanılacak.
Nitekim sarı kırmızılı kulübün İMKB'de işlem  gören şirketi Galatasaray Sportif AŞ., son dönemde teknik iflas' söylemleriyle sık sık gündeme geliyordu.

15.02.2012
http://spor.mynet.com/haber/tt-arenadan-125-milyon-dolar/46251

Drogba'nın parası localardan!


Galatasaray ‘ikinci çilek’ Drogba transferini borsaya bildirdi. Sözleşmenin 1.5 yıllık olduğu belirtildi. Transferin para kaynağı da belli oldu.

DHA 29 Ocak 2013
Dünya Galatasaray'ın devre arasındaki yaptığı flaş transferleri konuşuyor.
Galatasaray'ın Wesley Sneijder ve Didier Drogba'ya parçalı formayı giydirmesi, sarı kırmızılı camiayı ve taraftarları ayaklandırmış durumda. Bu iki önemli transferin bütün detayları medyaya malzeme olurken, doğal olarak yüksek ekonomik maliyetleri de tartışma konusu olmuş durumda. Şimdi herkes birbirine "Galatasaray bu ücretleri nasıl ödeyecek ?" diye soruyor. Çünkü 2014 yılında başlayacak FIFA kriterleri sonrasında kulüplerin gelir ve giderleri tamamen kontrol altında olacak.
G.Saray'a Sneijder 3,5 yıl için 23 milyon euro, Drogba ise 1,5 yıl için 10.5 milyon euro ek maliyet getirecek. G.Saray Yönetimi, bu sezon mutlak lig şampiyonluğunu ve yine Şampiyonlar Ligi gelirlerini planlarken, asıl güvendikleri gelir kalemi ise Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nın loca gelirlerinden bekleniyor. Bilindiği gibi Arena'nın locaları Adnan Polat yönetimi döneminde 3 yıllığına satılmıştı. Ünal Aysal yönetimi de aynı yolu izleyerek, locaları 3 yılılğına satışa çıkardı ve loca sahiplerine duyuruyu yaptı bile. Bu plana göre localar 2014 Ocak ayından 2017 Ocak ayına kadar yine üç yıllığına satılacak. Böylece G.Saray'ın sadece loca satışından elde edileceği gelir ise 92 milyon dolar yani 70 milyon euro.
SEZON SONU ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILMAK GARANTİLENİRSE YILDIZ TRANSFERLERİNE DEVAM EDİLECEK

G.Saray Yönetimi Sniejder ve Drogba gibi yıldızları alarak; locaları satın alacak taraftarlar için daha cazip hale getirmeyi planladı ve sezon sonunda G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilemesi halinde yıldız transferine yine devam edilecek.

http://skorer.milliyet.com.tr/drogba-nin-parasi-localardan-/galatasaray/detay/1661899/default.htm
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger