2 Mart 2013 Cumartesi

Bizi mavi gözlü arkadaş engelledi !!!

Ünal Aysal'a göre iki eski Fenerbahçeli yönetici SPK'ya baskı yaptı.
Rahim AK/HT GAZETE

Bedelli sermaye artırımı SPK tarafından engellenen Galatasaray’ın Başkanı Aysal, sorumlu olarak
FB’li eski 2 yöneticiyi gösterdi. Ünal Aysal, “Biz sermaye artırımında kararlıyız” dedi.

Y üzde 900’lük sermaye artırımı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından engellenen Galatasaray’ın Başkanı Ünal Aysal  kulübün borsadan yaklaşık 100 milyon dolar toplayacağı bu sermaye artırımını eski Fenerbahçe yöneticisi 2 kişinin engellediğini iddia etti. Aysal “Eğer ikinci sermaye artırımı yapsaydık bu balon bizi uçuracaktı. Rakipler bunun farkına vardı ve sermaye artırımı yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar” dedi. Sermaye artırımını engellemek için devreye giren iki Fenerbahçe yöneticisinden birisini 'mavi gözlü arkadaş‘ olarak tanımlayan Aysal, “İkisi de fiktif olarak Fenerbahçe’nin dışındalar. Şirketlerini de kullanarak basın ve kamuoyunda ciddi dezenformasyon yaptılar” diye konuştu. 

HİSSE SATIŞINI SPK İSTEDİ
GS’nin sermaye artışı öncesi hisse satarak hisse fiyatını düşürdüğü eleştirilerine karşı Aysal, “SPK, derneğin Sportif AŞ’ye 35 milyon liralık borcunu ödemesi gerektiğini bize bildirdi. Biz de hisse satışı yapmak zorunda kaldık. Bunu yapmasak iflas ederdik” dedi.Hisse satışının ardından yapılan % 300’lük ilk sermaye artırımı konusunda konuşan Aysal, bu artırımda kulübün gelecek yıllardaki loca ve koltuk gelirlerini değerleyip sermaye olarak koyduğunu anımsatarak şunları kaydetti: “14 Mayıs 2011’de, birleşmeden kaynaklanan 251 milyon lira zarar ve eksi özkaynağımız vardı. Sermaye 2.8 milyon liraydı. Teknik iflas halindeydik. 328 milyon dolar borcumuz, 2014 yılına kadar olan tüm gelirlerin üzerinde temlik vardı.”

12 KİŞİNİN ARKASINDA FENER VAR
Sermaye artırımını engellemek amacıyla şirkete dava açan 12 kişi için, “Taraftar değil, işlemlerimizi zora sokmak için seferber olan insanlar” ifadesini kullanan Aysal, “410 hissesi olan 12 kişi 15 bin kişilik hissedarı mutsuzluğa sürükledi. Bunların arkasında FB’li eski yöneticilerin olduğunu öğrendiğimiz Egemen Özbey adlı avukat bana şantaj yapıp 180 bin dolar istedi, ona karşı dava açtım” dedi. 

MUSLERA VE BURAK'I SATSAM SERMAYE ARTIŞI GEREKMEZ
Galatasaray'ın transfer ettiği Didier Drogba ve Wesley Schneider’in 1.5 yıl içinde maliyetlerini karşılayacaklarını kaydeden Başkan Ünal Aysal, “Aksi halde bu oyuncuları transfer etmeyi düşünmezdim” diye konuştu. Aysal, kulübün kalecisi Fernando Muslera için kendisine teklifler geldiğini ve hiçbir sporcunun değeri verilirse vazgeçilmez olmadığını ifade ederek “Satacağım demiyorum ama Muslera ve Burak Yılmaz’a toplam 50 milyon Euro alırsam bedelli sermaye artışına da gerek kalmaz” sözleriyle de dikkat çekti. Bazı yatırımcılar tarafından açılan davalar nedeniyle Galatasaray hissedarlarının zarar gördüğünü kaydeden Ünal Aysal, eski başkan Adnan Polat'ın bedelli sermaye artışı ile ilgili “Yasal ama etik değil” sözlerine de gönderme yaptı. 

Başkan Aysal, Galatasaray'ın 15 binden fazla yatırımcısı  olduğunu dile getirerek 2011 Temmuz'unda hisse değeri ile bugünkü rakamlara işaret ederek SPK'ya yüklendi. 

 YATIRIMCI ZENGİN OLACAKTI 
Aysal, “Buna bakmak lazım. Fenerbahçe hissesi yüzde 45, Trabzon ve Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 56, Galatasaray'ın ise tam yüzde 65 düşmüş. Eğer sermaye artışı onaylansaydı bu kaybı karşılardık.Yatırımcı şu anda zengin olurdu. Maalesef azınlıktaki küçük yatırımcı organize ve başarılı oldu. Biz SPK'nın buna itibar edeceğini sanmıyorduk. Amaçları Galatasary ile diğer kulüpler arasındaki farkın açılmamasıydı. Bunlar Galatasaray hissesi aldılar, ama Galatasaray'lı değiller. Maalesef burada

ASIL SPK TALİMAT ALDI
İkinci sermaye artırımından önce SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’ı ziyaret ettiğini belirten Aysal bundan sonraki süreci şöyle değerlendirdi: 

PARANOYAK OLDUM 

“Başkan bize, ‘gelecekteki gelirler yerine siz de nakit sermaye koyarsanız bizi rahatlatırsınız’ dedi. Ben de kulübün de nakit sermaye koyacağını söyledim. Başkan da ‘Çok mutlu olurum’ dedi. Ancak bir hafta sonra Galatasaray’ın üstüne uydurulmuş bir düzenleme yaparak ‘Nakit de koysanız sermaye artırımı yapamazsınız’ dediler. Ben şimdi paranoyak oldum. Ne yapacağımı söylersem SPK onu da engelleyecek diye düşünüyorum.” SPK’nın Galatasaray’ın durumuna göre fikir değiştirip önlem aldığına işaret eden Aysal, “Bana kalırsa SPK’ya fikrini değiştirmesi için talimat gitti” ifadesini kullandı. 

Mavi Gözlü Arkadaş kim ?
Aysal’ın ‘mavi gözlü’ arkadaş diyerek FB’nin eski yöneticisi olan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’u kastettiği, diğerinin ise Nihat Özdemir olduğu tahmin ediliyor. 

‘Mayıs 2014’te giderim’ 

2014 Mayıs ayı itibarıyla başkanlık sürecinin biteceğini kaydeden Aysal, “Bu süre sonunda kurumsal yapı oluşturursam, şapkamı alır giderim” dedi.


http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/824264-bizi-mavi-gozlu-arkadas-engelledi

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger