14 Mayıs 2012 Pazartesi

1980'de Altay'a Kupa Verdirtmeyen g.saray



Bizden Haberler
Ulusal Basın Bunu da Yazın!Evvelki gün 23:03  
İstanbul'un sarı-kırmızılı spor kulübü olması gerektiği gibi kupasını sahada aldı.

Ama aynı kulüp 1980'de kupamızın sahada verilmesini istemedi!

Yıl 1980

Alibeyköyspor, Kayserispor, Trabzonspor ve Lüleburgazspor'u geçen Altayımız, Türkiye Kupasında adını finale yazdırdı.

Finaldeki rakibi İstanbul temsilcisi Galatasaray idi. 14 Mayıs 1980'de İzmir'de oynanan finalin ilk ayağında Altayımız Ümit Kayıhan'ın golü ile maçı 1-0 galip tamamlamış ve İstanbul'da oynanacak rövanş maçı için avantaj yakalamıştı.

Final günü gelip çatmıştı. Tarihler 28 Mayıs 1980'i gösterirken İnönü stadında İstanbul'un sarı kırmızılı kulübü ile İzmirimiz'in Altay'ı sahaya çıktı. 10. dakikada 1-0 öne geçen İstanbul ekibini yıkan gol 62. dakikada Mustafa Denizli ile gelmişti.

1967 yılında Türkiye Kupası'nı ilk kez İstanbul dışına çıkararak Anadolu'yu ayağa kaldıran Altayımız, maçın 1-1 sonuçlanması ile 18.si düzenlenen bu kupaya 2. kez sahip olmuştu.

Hakem Odasından Yeşil Çimlere

Federasyon yetkilileri ve Galatasaray kulübünün girişimi ile kupayı kazanan Altayımız'a sahada kupa vermeyi çok gören yetkililer, kupa verilecek alan olarak hakem odasını seçmişti.

Tarihe koca bir ayıp olacak kazıncak hakem odasında kupa merasimi töreninde Şevket Belgin kupamızı Büyük Mustafa'ya, Mustafa Denizli'ye verdi.

Kaptan Mustafa takım arkadaşlarını organize ederek, biz kupayı sahada aldık, tribündeki rakip taraftarlara rağmen sahada kupamızın turunu atmalıyız dedi ve tüm engellemere rağmen arkadaşlarıyla oyun alanına çıktı.

Bugün kupasını sahada almak için bakanları, başbakanları devreye sokan kulübün temsilcileri, tarihlerindeki bu sayfaya bakınca acaba utanıyorlar mı?

Sanmıyoruz.

Ya basın? Sizce özgür basınımızın temsilcileri Galatasaray kulübünün bu ayıbını bugün yazabilirler mi?

Sanmıyoruz...









Fotoğraflar Milliyet gazetesinden alınmıştır.


http://www.yukselkisenkararsinay.org/haberler/ulusal-basin-bunu-da-yazin-.html


 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger