30 Mayıs 2012 Çarşamba

390 Milyon Liralık Hortum


Bloga yorum yapan ya da Twitter'dan ulaşan bazı Galatarasaray'lı arkadaşlar neden sürekli kendileriyle uğraştığımı sorup duruyorlar. Ben de kendileriyle uğraşmadığımı, 3 Temmuz'dan beri ortalığı ETİK ve AHLAK söylemleriyle velveleye veren Galatasaray Camiasının aslında bu kelimeleri en son ağzına alması gereken camia olduğunu belgelere ve kendi yöneticilerinin geçmişteki beyanlarına dayanarak ortaya koyduğumu söylüyorum. 

Alın işte bu defa da Faruk Süren'in Ntvspor Radyo'da yaptığı açıklamalarla ilgili olarak 24 Mart 2011 tarihli Milliyet Gazetesi'nde yer alan haber

Faruk Süren geçmişte AIG'ye satılmış olan Galatasaray Sportif A.Ş. hisselerinin Ünal Aysal tarafından alınmasıyla ilgili konuşmasında aynen şunları söylemiş: "AIG bize mali disiplin de getirmişti. AIG olsaydı biz halka açık bir şirketten (Galatasaray Sportif A.Ş.) 390 Milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık. SPK'ya aykırı davrandık. İsminin başında Galatasaray olduğu için, SPK yetkilileri müsamma gösterdiler cezai mekanizmayı yürütmemek için. Ve "Birleşin ki kurtulalım" dediler. Biz de kurtulalım, siz de kurtulun...392 Milyon TL halka açık bir şirketten çekildi. Ve bunun neticesinde birleşme bir zaruret oldu, yoksa yasal yaptırımlar var. Sonra da bu övünç kaynağı oluyor!"

Benim ekleyecek başka bir sözüm yok, Faruk Süren her şeyi tüm çıplaklığıyla anlatmış. ETİK ve AHLAK timsali Galatasaray'ın İMKB'de bundan sonra yapacağı işlemleri ve SPK'nın tavrını izlemeye devam edelim. 

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger