17 Mayıs 2012 Perşembe

CHP'den 'mektup'lu teşvik iddiası

CHP'li vekiden iddia: Bir kamu görevlisi şike davası savcısı Mehmet Berk'e 2006 yılında Denizlispor'a Galatasaray'dan teşvik primi geldiğine dair tanıklık yapmak için başvurdu. O kişi baskı gördü




ANKARA - CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bir kamu görevlisinin şike savcısı Mehmet Berk’e 16 Mart 2012 tarihinde mektup yazdığını belirterek, “Burada iddia edilen şey 2006 yılında Denizlispor’a teşvik verilerek o dönemde Galatasaray’ı şampiyon olmasının önünün açıldığı iddiasıdır, iddia budur” dedi. 2006 yılında oynanan ligin son maçında Denizlispor kendi sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalmış ve bu sonuçla Galatasaray şampiyon olmuştu. 

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, bir kamu görevlisinin şike savcısı Mehmet Berk’e 16 Mart 2012 tarihinde yazdığı mektubu dağıttı. 

2006 yılında Denizlispor- Fenerbahçe maçıyla ilgili birçok iddiaların ileri sürüldüğünü ifade eden Tezcan, şöyle dedi: 

“Bir belge ulaştı bana. Bir kamu görevlisi şike soruşturması yapan Mehmet Berk’e 16 Mart 2012 tarihinde bir mektup gönderiyor. Bu mektupta 2006 yılında Denizli Spor Fenerbahçe maçının arka planına ilişkin bildikleri olduğunu ve bu konuda tanık koruma planına alınırsa olayın bütün ayrıntılarını anlatacağını söylüyor. Bu kamu görevlisini gönderdiği mektuptan şunu anlıyoruz, şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk önce bu kamu görevlisini aramış bunun 2006 yılındaki maçla ilgili bilgileri olduğunu şike iddialarıyla ilgili bilgileri olduğunu öğrenmiş, tanıklık yapmasını istemiş ancak kamu görevlisi 23 yıllık görevi nedeniyle sonradan belirli kesimlerin hışmının üzerine toplanacağı kaygısı ve korkusuyla tanıklık yapmaktan çekinmiş. O dönemde 2006 yılında Denizli Belediye başkanı olan ve şimdide Denizli Milletvekili olan Sayın Nihat Zeybekçi’nin yönlendirmeleriyle ciddi biçimde mobing uygulaması ile karşı karşıya olduğunu iddia etmiştir. Bu yaşadıklarından sonra tanıklık yapmaya karar vermiş ve savcı Mehmet Berk’e sözünü ettiğim mektubu göndermiştir.” 

Tezcan, basın toplantısında, “Bu kişinin sözünü ettiği 2006 yılında Denizlispor Fenerbahçe maçı öncesinde ve sonrasında Denizli’de neler yaşanmıştır? Bu yaşananlarda Denizli Belediyesi’nin ve yetkililerinin dahli nedir? O zamanki Denizli Belediye Başkanı bu olayın neresindedir?” sorularını yöneltti. 

Basın mensuplarının konuya ilişkin ısrarlı soruları üzerine Tezcan, “Burada iddia edilen şey 2006 yılında Denizlispor’a teşvik verilerek o dönemde Galatasaray’ı şampiyon olmasının önünün açıldığı iddiasıdır, iddia budur” dedi. (ANKA)


http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1088300&CategoryID=84
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger