24 Mayıs 2012 Perşembe

"UEFA Başkanı'nın eşine kolye aldım"



Türkiye'de son günlerde yaşanan şike ve teşvik primi haberlerine bir yenisi daha eklendi. Zaman Gazetesi'nden Fatih Uraz bugünkü yazısında; Galatasaray'ın eski kulüp başkanı Mehmet Cansun'un "UEFA Başkanı'nın eşine 27 bin dolarlık kolye almıştım" itirafında bulunduğunu belirtti.
İşte Uraz'ın olay yaratacak yazısı;

Geçtiğimiz yılın bitimine sayılı günler kala eski G.Saray başkanı Mehmet Cansun'un bir gazeteye yaptığı ilginç açıklamalar nedense yankı bulmadı. Oysaki onun konumunda birisi benzer açıklamaları, daha doğrusu ifşaatları yapmış olsaydı, dünyanın birçok yerinde deprem olurdu. Ülkemizde ise gündem yaratacak o sözleri kimse umursamadı bile.


Mehmet Cansun başkanlığı döneminde TV kameralarına Ali Sami Yen Stadyumu'nun inşaatıyla ilgili olarak 'kalaslar gemiye yüklendi, birkaç gün içinde İstanbul'a gelecek, bizde vakit geçirmeden stadı yıkmaya başlayacağız.' diyen bir yönetici olduğu için, o gemi de hiç gelmediği için ilk anda sözlerini nereye koyacağımızı bilemedik. Ancak röportajın yayınlanmasının bir gün sonrasında düzeltme başlığıyla şu not yayınlanınca artık inanmamazlık yapamadık: 'Dün sehven Mehmet Cansun'un UEFA Başkanı Johansson'un karısına hediye ettiği gerdanlığın fiyatı 127 bin dolar olarak yazılmıştır, doğrusu 27 bin dolar olacaktı.' 

Bu kadar değerli bir kolye niye hediye edilir, niye olacak elbette bazı beklentiler neticesinde. Peki, bu ahlaki midir, tabii ki değildir, dahası hediyeyi alan ile verenin başına işte açabilir. O halde şu soruyu sormak elzem oluyor; mademki kulübünün haklarını korumak adına böylesine değerli bir gerdanlığı UEFA Başkanı'nın eşine hediye ettin, bunu neden cümle aleme açıklama gereği duyuyorsun? Hem millete 'nasıl lobi yapılır'ın dersini veriyorsun, hem de yalnızca alanla veren arasında kalması gereken bir olayı hiç gereği yokken kamuoyuna ilan ediyorsun. Tut ki bazı idareciler de senin yolundan gitmek istedi, kimse verdiğini ilan eden adamların elinden hediye kabul eder mi? 
http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2011/08/01/uefa-baskaninin-esine-kolye-aldim
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger