3 Haziran 2012 Pazar

2014 için dev hazırlık


Bir sene içinde borcunu 315 milyon dolardan 251 milyon dolara düşüren sarı-kırmızılı kulüp, Sportif A.Ş.’deki bedelli sermaye artırma sürecinin sonuna geldi. Buradan elde edilecek gelirle borçlar minimum seviyeye çekilecek, UEFA tehlikesi ortadan kalkacak

02:24 | 03 Haziran 2012

NEVZAT DİNDAR
Galatasaray, üç kulübümüzün finansal sebepler gerekçe gösterilerek, UEFA tarafındanAvrupa kupalarından 1 yıl için men edildiği dönemde mali açıdan Türkiye’ye model olmak için önemli adımlar atıyor.
Daha 1 yıl önce 315 milyon dolarlık borcu yüzünden önünü görmekte zorlanan sarı-kırmızılılar, mali açıdan doğru hamleler yaptı, bu girişimlere sportif başarılar eklenince borçlar eridi. Galatasaray’ın, 2014’te yürürlüğe girecek olan ve bir kulübe en fazla 45 milyon dolar borç sınırı koyan UEFA’nın mali kriterlerine uygun hale geleceği belirtildi.
12 ayda borçları 315.2 milyon dolardan 251.9 milyon dolara indiren Galatasaray’da,Sportif A.Ş.’deki sermaye artırımı süreci bitme noktasına geldi. İMKB’de işlem gören şirketin sermayesini bedelli olarak 2 milyon 788 bin liradan 278 milyon 808 bin liraya yükselten sarı-kırmızılı kulübün önümüzdeki günlerdeki nakit girdisiyle borçlarını çok düşük bir seviyeye indireceği vurgulandı.
Haziran bekleniyor
Başkan Ünal Aysal’ın da kulübün profesyonellerine talimat vererek, mali yönden kriterlere bir an önce uygun hale gelinmesini istediği belirtildi. Sezonu şampiyonlukla tamamlayarak yaklaşık 100 milyon liralık gelir sağlayan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanan Galatasaray’da gözler UEFA’nın kura çekimine çevrildi.
Sarı-kırmızılılar 15 Haziran’daki kura çekiminde bir sorun çıkmaması durumunda, şike-teşvik primi soruşturmasıyla ilgili UEFA’dan toplu ceza gelmeyeceğini düşünüyor.
Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden bu sezon en az 20 milyon euro kazanmayı planlayan Cim-Bom’un, şike ve teşvik primi yüzünden Türkiye’ye genel ceza uygulanmaması durumunda transferde hareket alanı genişleyecek.
imkb tarihinde görülmemiş bir bedelli açıkladılar. %9900. hisse fiyatı 450' lerden 150' lere geldi. Evet evet çok iyi yolda...:)
14 Mayıs Gs'nin KAP Bildirimi Üstteki ek dosya incelendiğinde ilginç şeyler göreceksiniz Gs'nin KAP'a 14 Mayıs'da yaptığı bildirimin ek dosyasında "risk faktörü" olarak yatırımcı "Şike soruşturmasının sonucunun" etkin olduğunu 2010daki birleşmeden doğan "Grup"un soruşturmayla ilgisi olmadığı ama bu dönemdeki faaliyet konusunun sonucunun etkili olabileceği yazılmış Gelelim KAP bildiriminin en flaş kısmına... Buraya çok dikkat Gs'nin 14 Mayıs'daki sermaye artırımının nedeni Gs AŞ'nin "teknik iflas"da olması ve Uefa cezası almama çabası Soru 1Uefa'nın 31 Mayıs'da Bjk ve Bursa'yı mali kritere göre yasaklamasından 15 gün önce sermaye artırımı yapılması tesadüf müdür?
Soru 2)Uefa'nın men kararı öncesi resmen teknik iflasda olduğunu açıklayan Gs nasıl ceza almamış veya hangi jurnalciden "aman" uyarısı aldıSoru 3)Ülke tarihinin en büyük sermaye artırımını yapan Gs'nin borçları ne haldedir ki hala teknik iflastadır ama Uefa'dan ceza almamaktadırGs'nin Denizbanktan aldığı kredinin ana parası 54 milyon Abd doları için;Yayın geliri,Avea ve TT reklam geliri,TT isim hakkı temlikte !Halkbank'tan kullanılan 3.350 bin dolarlık kredi için 4.500 bin dolarlık teminat senedi verdi Gs..Gs A.Ş. 14 Mayıs'daki KAP Bildiriminde şirketin Türk Ticaret Kanunu'na göre resmi olarak teknik iflas da olduğunu bildirdiGs AŞ 14 Mayıs Kap Bildirimi'nde teknik iflastan çıkmak ve Uefa Mali Kriterine uymak için yine sermaye artırımı yapacağını bildirdi Bu KAP Bildirimi'nden 15 gün sonra Uefa Bjk ve Bursa'ya ceza verdi.. Jurnal inanılmaz boyutta.


 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger