4 Haziran 2012 Pazartesi

Galatasaray mucizesi (!) !!!

“Financial Fair Play’a hazırız, maddi sorunlarımızı aşıyoruz” diye kandırılan, hisse satışı yüzünden 600 milyon TL. varlığı çöpe giden, kurlar her 10 kuruş arttığında borcu ve gideri 30 milyon TL. artan, vergilerini bile ödeyemeyen, denizin bittiği yerde olan Galatasaraylılar.
31 Mayıs 2012 tarihi, UEFA FFP için kullanılacak ilk mali tablonun son günü idi ve ne sermaye artırımı oldu, ne gelir gider dengesi oluşturuldu. Galatasaray hala zarar ediyor. Ve kamuoyundan bu ülkede 2 yıldır kar açıklayan tek kulübün Fenerbahçe olduğu gizleniyor.
Bu sene kurların durumuna bağlı olarak yaklaşık 40 ila 60 milyon TL. zarar açıklayacaklar. Mesela dolar 1.9′a doğru gidiyor. Ne ilgisi var demeyin, Galatasaray’ın borcu bir gecede 32 milyon TL artarken Fenerbahçe rahat . Çünkü TL bonoyla borçlandı. Kur 1.9 olursa Galatasaray 45 milyon TL zarar edecek.
Sermaye artırımından sonra da özsermaye negatif olacak ya UEFA FFP onu sadece Fenerbahçe yerine getirebilir çünkü hedging bilen ve uygulayan tek spor kulübüdür.
Üstelik bu sene bonservis bedellerinin taksitleri de var.

Adnan Polat’ın kurtarmak üzere olduğu Galatasaray’ı liseli seçkinler yeniden bataklığa soktu ki artık Adnan Polat bile kurtaramaz.
Yayın havuzundan Süper Final maçları dahil şampiyon Galatasaray 71 milyon, Fenerbahçe 68 milyon, Beşiktaş 50 milyon, Trabzonspor da 46 milyon TL gibi rekor bir rakama ulaştı. G.Saray geçen sezon 41 milyonda kalmıştı ve şampiyonlukla gelirini neredeyse 2′ye katladı. İkinci F.Bahçe, Süper Final sayesinde geçen sezon 65 milyon olan havuz gelirini 3 milyon artırıp, 68 milyon liraya yükseltti (Super Fınal geliri 610 milyon)
Oysa yapılan habere bakın. Yalan olduğu 1 gün geçmeden ortaya çıktı: 2014 için dev hazırlık
“Galatasaray şampiyon oldu, mali mucize 100 milyon TL.yi cebine koydu”!  Meğerse 71 milyon TL imiş. Yani  Fenerbahçe’den sadece 3 milyon TL. fazla. Fenerbahçe’nin kupa gelirini koyarsan Galatasaray’dan daha fazla naklen yayın geliri elde etmiş geçen yıl. 100 milyon nereden çıkıyor? Yoksa bilmediğimiz “gelirler” mi var?!
Evet, Galatasaray bir finansal mucizedir ama olumsuz anlamda.
Vergilerini bile ödeyemiyorlar. Bunu biz söylemiyoruz, kulüp KAP’ta açıkladı.
Galatasaray taraftarı icin üzülüyorum. Kulüpleri ile ilgili hiç bir şey bilmiyorlar, yönetimin oyuncağı gazeteciler onları sürekli kandırıyor.


 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger