11 Haziran 2012 Pazartesi

``Galatasaray`ın borcu azalmadı, arttı``

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden Hayrettin Kozak, Başkan Ünal Aysal'ın üyelerle alay ettiğini, borç konusunda da herkesi yanılttığını öne sürdü. Kozak'a göre borç açıklandığı gibi 63.3 milyon Dolar gerilemedi, 29.2 milyon TL arttı.
Sarı-Kırmızılı kulübün 44 yıllık üyesi, camianın en önemli isimlerinden biri olan Hayrettin Kozak, özellikle kulübün kurul toplantılarında sorduğu sorularla gündem yaratarak dikkat çekiyor. Son genel kurulda başkan Ünal Aysal’la sözlü tartışmaya giren Kozak, ilk kez bir başkanın bir üyeye böyle bir muamelede bulunduğunu belirtti.
Dolar kuru yüzde 23 artınca
Genel kurulda Aysal’ın üyelerle alay ettiğini öne süren Kozak, borç konusunda da herkesin yanıltıldığı görüşünde. Galatasaray’ın tarihsel olarak tüm muhasebe sistemindeki uygulamaların Türk Lirası üzerinden yapıldığını kaydeden Kozak, “Refik Arkan, 31 Aralık 2011 itibariyle borç/alacak farkının 63.3 milyon Dolar gerileyerek 251.9 milyon Dolar olduğunu açıklamıştır. Ancak faaliyet raporunda yer alan tablolara göre 31 Aralık 2011 tarihli borç tutarı 475.9 milyon TL, 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle 446.7 milyon TL olarak açıklanmıştır. Yani borç 29.2 milyon Lira artmıştır. Galatasaray’da her yönetimin sorumlu olduğu mali yıl, 1 Ocak-31 Aralık’tır. Bu, mayıs ayında göreve gelen Ünal Aysal için de geçerlidir” diyerek, yüzde 23 artan Dolar kurunun borcu azaltmış gibi gösterdiğini, halbuki TL bazında artış gerçekleştiğini dile getirdi.
‘Hisseler kolay mı toplandı’
Hayrettin Kozak ayrıca kulübün elinde bulunan yüzde 83.5 oranındaki hisselerin yüzde 55’lere kadar düştüğünü kaydederek, “Geriye dönük yıllarda Galatasaray’ın dışarıda olan hisselerini geri alabilmek için ne kadar büyük mücadele verdiği unutulmamalıdır” ifadesini kullandı. Kozak, yeni yönetimin kendisine yaptığı üyelik ve başkan danışmanlığı teklifini kabul etmeyerek çok isabetli bir karar verdiğini de sözlerine ekledi.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger