5 Mart 2012 Pazartesi

2006 Denizli : ŞİKE ARACISININ KARDEŞİ ÇEK FUTBOLCULARIN TERCÜMANI ÇIKTI.

Küme düşen Malatyaspor’un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, Özcan Kore’nin geçen sezon Çek futbolculara tercümanlık yapan Gökmen Kore’nin ağabeyi olduğunu söylerken, "Savcıları göreve davet ediyorum" dedi.
Küme düşen Malatyaspor’un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, Özcan Kore’nin geçen sezon Çekfutbolculara tercümanlık yapan Gökmen Kore’nin ağabeyi olduğunu söylerken, "Savcıları göreve davet ediyorum" dedi. 

"İŞTE ŞİKE İŞTE BELGE" başlığı ile Hürriyet’in ortaya çıkardığı şike skandalı, dün yeni bir boyut kazandı. Turkcell Süper Ligi’ni derinden sarsacak skandalın mağdurlarından Malatyaspor’un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi,Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek’e çektiği faksla "şike parasını" isteyen Özcan Kore’nin kardeşi Gökmen Kore’nin olayda adı geçen Çek futbolcuların tercümanlığını yaptığını açıkladı.

Şike olaylarıyla ilgili Türkiye’deki savcıları göreve davet eden Tanrıverdi, şunları söyledi: "Şike olayları ile ilgili belge olmadığı için bugüne kadar konuşmadık. Prag’da yaşayan işadamı Özcan Kore’nin Hürriyet’te yayınlanan mektubu ile şike belgelenmiştir. Hikmet Tanırverdi olarak bu işin sonu nereye dayanırsa, dayansın sonuna kadar takip edeceğim. Hakkımız yenmiştir.

Bunda federasyonun dahli vardır. Federasyonun gereğini yapması gerekir. Federasyon daha önce şike kurulunu kurup bu işlerin üstüne gitseydi, daha da erken ortaya çıkardı. Biz müracaat ettik ama bugüne kadar bir kişi bile benim ifademi almadı. Kötü bir şey söylemediğim halde federasyon disiplin kurulu beni susturmak için 45 gün hak mahrumiyete cezası verdi."

İtalya’daki olaylardan daha büyük
Türkiye’de temiz futbol için bunun bir başlangıç, milat olduğunu dile getiren Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Gerekenin yapılması lazım. Bu mektubu yazan Özcan Kore, geçen yıl Malatyaspor’da oynayan Çek futbolcuların tercümanı Gökmen Kore’nin ağabeyidir. Bu iş öyle hafif bir hadise değildir. Denizli’ye gidip Ali İpek’le görüşmesi bile şikedir. Hiçbir belgeye gerek yoktur. Federasyonu göreve davet ediyorum. Malatayaspor’un hakkını iade etsinler. Ben yeni yönetimle görüşüp UEFA’ya kadar gidip işin peşini bırakmayacağız. Bunları kamuoyu çok iyi değerlendirsin. Bu iş kapanacak bir hadise değildir. İtalya’daki olaylardan daha büyüktür."

Hürriyet’in haberi şikenin belgesidir!

Şike iddiaları, olayın mağduru Malatyaspor’da tepkiyle karşılandı. Sarı kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Ali Cengiz, "Biz lig biter bitmez federasyona şike yapıldığı iddasıyla müracaat ettik. Bugün (dün) Hürriyet Gazetesi bu olayın belgesini de buldu. Bu aşamadan sonra artık Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin ile Futbol Federasyonu devreye girmelidir" dedi. Son genel kurulda Malatyaspor Başkanlığı’na seçilen Haşim Karadağda, "Konuyla ilgili iddalar var. Biz şu an olayı öğrenmeye çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içinde açıklama yapacağız. Malatyaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi. 

CHP’den araştırma önergesi
Malatya CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Hürriyet’te yayınlanan haberin ardından harekete geçti. Aslanoğlu, "Hürriyet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Büyük bir olayı ortaya çıkardı. Konuyu Meclise taşıyacağım. Malatyaspor’un hakkını kimseye yedirmeyiz. Bu tür olaylar Türk sporuna büyük bir darbe vurur. İlgili ve yetkili kişiler hemen harekete geçmelidir" dedi.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger