19 Mart 2012 Pazartesi

Beşiktaş kulübüne 2005-2007 yılları için vergi kaçakçılığı suçlaması nedeniyle dava açıldı.

Beşiktaş kulübüne 2005-2007 yılları için vergi kaçakçılığı suçlaması nedeniyle dava açıldı.

Yıldırım Demirören Hakkinda Vergi Kaçakcılığı davası açılmış. BJK ile 51 milyon kaçırmışlar.



Demirören ve yönetimine şok dava

yildirim-demiroren22522[1]
Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören ve 2005-2007 yılları arasında görev yapan 8 yönetici hakkında 51 milyon liralık vergi kaçırma iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig’de Manisaspor ile karşılaştığı saatlerde Kanal D Anahaber Bülteni’nde ortaya atılan bir iddia camiada şok etkisi yarattı. Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören ve 2005-2007 yılları arasında görev yapan 8 yönetici hakkında 51 milyon liralık vergi kaçakçılığı suçlaması ile dava açıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı Demirören ve 8 eski Beşiktaş yöneticisi hakkındaki iddianamenin de hazır olduğu belirtilirken; 2005-2007 yılları arasında Beşiktaş’ın vergi masraflarında oynama yapılmış ve 51 milyon 933 bin Türk Liralık bir kazanç gizlendiği öne sürüldü. İddianamede tam miktarın yazmadığına dikkat çekilirken; yüzde 18′den hesaplanması durumunda ise Beşiktaş kulübünün 9 milyon lira civarında KDV kaçırdığı ifade edildi.
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bu ididalar ortaya çıkar çıkmaz harekete geçerken; 2005-2007 yılları arasında Siyah Beyazlı camianın yönetim kurulunda bulunan herkes savcılığıa şikayet edildi. Durumu inceleyen Cumhuriyet savcısı İrfan Fidan iddianame hazırladı. Ancak bu soruşturmanın üzerine Beşiktaş’ın kaçırdığı iddia edilen vergi ve cezasını Mecidiyeköy Vergi Dairesi’ne ödendiği ifade edilirken; buna rağmen davanın kabul edildiği öğrenildi.
Davanın 9 sanığı bulunurken, 1 numaralı sanığın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in olduğu, diğer sanıkların ise Yönetim Kurulu üyeleri ve muhasebe müdürünün olduğu dile getirildi. Savcının sanıklar hakkında 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isterken; ayrıca resmi kurumlarda görev alma hakkından men edilmeleri talep ediliyor. Bu da dava savcının talebi yönünde sonuçlanırsa Yıldırım Demirören’in TFF başkanlığını kaybetmesi anlamına geliyor. Bu sürpriz davanın ilk duruşmasının ise 24 Mayıs’da olduğu öğrenildi.
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger