6 Mart 2012 Salı

G.Saray’a şok suçlama

GS yatırımcılarından Ersin Buldur, “Kullanım haklarında usulsüzlük olduğu için gerekli şikayetlerde bulunduk ve SPK incelemelerini yapıyor” dedi
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ yatırımcılarından Ersin Buldur, Türk Telekom Arena Stadı’nın kullanım haklarında usulsüzlük olduğunu öne sürerek, ”Gerekli şikayetlerde bulunduk ve SPK’lar incelemelerini yapıyor. Kayıtlı sermaye sistemine geçişine yatırımcı ve taraftarlar olarak şerh kararı koyacağız. Stat gelirlerinin tümü Sportif AŞ’ye aittir. Bunu usülsüz olarak derneğe aktaranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin olağanüstü genel kurulu Türk Telekom Arena’da yapıldı.
Basına kapalı gerçekleştirilen genel kurul öncesinde dışarıda gazetecilere açıklamada bulunan Buldur, Ali Sami Yen Stadı’nın üst kullanım hakkının TOKİ’ye devredilmek sureti ile Türk Telekom Arena Stadının üst kullanım hakkının devralındığını belirterek, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamalarda stattaki bazı koltukların dernekten şirkete satılmak istendiğinin belirtildiğini, ancak kendisinin bu yönde bir belgeye ulaşamadığını söyledi.
KAP’a yapılan bildirimlere göre Futbol AŞ’nin bütün kullanım haklarının Sportif AŞ’ye geçtiğini aktaran Buldur, şunları kaydetti:
”Kullanım haklarında usulsüzlük olduğu için gerekli şikayetlerde bulunduk ve SPK incelemelerini yapıyor. Kayıtlı sermaye sistemine geçişine yatırımcı ve taraftarlar olarak şerh kararı koyacağız. Stat gelirlerinin tümü Sportif AŞ’ye aittir. Bunu usülsüz olarak derneğe aktaranlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bazı loca ve VIP koltuk pazarlama hakları ve gelirlerinin şirkete satılması çalışmalarını haksız, kötü niyetli halka açık şirket ve küçük yatırımcılar aleyhine, dernek lehine, ayrıca şirketin olan üst kullanım hakkının tekrar şirkete satılmasını matuf bir işlem olarak görmekteyim. Yapılan bu işlemlerin yüzde 46′sı halka açık şirketin büyük ortak derneğe kaynak yatırmak suretiyle küçük yatırımcıdan da bedelli sermaye artırımı yolu ile nakit kaynak teminini sağlamak, büyük ortak derneğin de bu borçlandırma yöntemi ile hiçbir bedel ödemeden şirketin karşılıksız fonlanması işlemidir.”
Buldur, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın bir televizyon programında ”91 milyon TL civarında hata yapıldığını” söylediğini ileri sürerek, bu hataların, bütün hesapları etkilediğine inandığını kaydetti.
Aysal’ın, hisse satışı yetkisi alma aşamasında birçok platformda, ”yapmak istediklerinin kesinlikle hisse satışı olmadığını ve bunun hisse reposu olacağını” anlattığını belirten Buldur, şunları aktardı:
”Bu açıklamalar, biz yatırımcıların kafasını karıştırmış ve hisse fiyatları 360′lı fiyatlarda iken ‘kesinlikle satmayı düşünmüyoruz’ dediği 800 bin tane hisseyi satarak, hisse fiyatlarının 150 liralara kadar düşmesinde büyük etkisi olmuştur. Satılan hisselerin daha düşük fiyat fiyatlardan yerine konulacağı beyanatları, özellikle 400 liraya hisse alan yatırımcıları üzmüştür. Ayrıca Dernekler Kanununa göre, dernekler satış yapamazlar, ancak Galatasaray Spor Kulübü kombine ve localarını satarken zorunlu bağış yaptırmış ve yüzde 90′ını derneğe aktarmıştır. Gereken vergilerini ödememiştir. Yöneticilerimizden malum olaylarda gösterdikleri duruşu, yatırımcıların mağdur edildiğini düşündüğüm konularda da göstermelerini bekliyoruz.”
AA
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger