12 Mart 2012 Pazartesi

Trabzonspor'a büyük şok!

12 Mart 2012 / 07:55
Opet Petrolcülük AŞ, Trabzonspor'a 10 milyon dolarlık dava dava açtı. İşte davanın ayrıntıları...
İstanbul Kartal'da Maliye Bakanlığı'nca Trabzonspor'un kullanımına tahsis edilen gayrimenkulün 16 yıl süreyle intifa hakkını alan Opet Petrolcülük, akaryakıt istasyonunun faaliyeti durdurulunca kulübe ödediği 10 milyon 175 bin doları almak için dava açtı.
Opet Petrolcülük AŞ'nin avukatı Osman Hacıbekiroğlu'nun açtığı dava dilekçesinde, Opet Petrolcülük ile Trabzonspor Kulübü Derneği ve Trabzonspor Ticari Ürünler Ticaret AŞ arasında 4 Aralık 2007'de bir protokol yapıldığı belirtildi. Dilekçe'de olayın gelişimi şöyle anlatıldı: "Protokole göre, Trabzon Ticari Ürünler Ticaret AŞ tarafından Kartal Aşağı Köyü Çayırlar Mevkii'ndeki Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmaz üzerinde akaryakıt istasyonu işletileceği kararlaştırıldı. Maliye Bakanlığı'nca davalı derneğin kullanımına tahsis edilen gayrimenkulde akaryakıt istasyonu işletilebilmesi için Opet lehine 16 yıl süreyle intifa hakkı tesis edildi. Opet, davalılara toplam 10 milyon 175 bin dolar ödedi. Gayrimenkulde 16 yıl süreyle akaryakıt istasyonu işleteceğini düşünen Opet, ayrıca buraya bazı yatırımlarda bulundu. Bu sırada İstanbul 4. ve 5. İdare Mahkemeleri'nde söz konusu taşınmaz için imar ve yapı ruhsatının iptali istemiyle açılan davalardan karar çıktı. Kararlar, Danıştay tarafından onandı. Durum böyle olunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dava konusu akaryakıt istasyonunun çalışma ruhsatı ile iptal edildi."
İHTARNAMEYE RAĞMEN ÖDENMEDİ
İmzalanan protokolde intifa hakkını akaryakıt istasyonunun işletilebilmesi koşuluna bağlandığını belirten avukat Hacıbekiroğlu, istasyonun faaliyetinin durması nedeniyle davalıların bakiye 10 milyon 175 bin doları iade etmekle yükümlü olduğunu ifade etti. Hacıbekiroğlu, noterden çekilen ihtarnameye rağmen davalıların bu bedeli iade etmediğini de belirtti.
BUGÜN
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger