28 Mart 2012 Çarşamba

İşte G.Saray'ı Yakacak Belgeler!

28 Mart 2012 / 09:33
Orduspor'da yaptığı açıklamalar gündemi alt üst etti.

İŞTE SÖZLEŞMELER,GALATASARAY'A YOLLANAN YAZI VE TFF'YE GÖNDERİLEN ŞİKAYET


ORDU'NUN BELGELERİ!
Ordusporlu Culio, Galatasaray maçı öncesi ortalığı karıştırdı. Galatasaray'a karşı oynamak istemediğini ancak kulübüne saygısından ötürü bunu yapacağını belirtti. Kiralık olarak geldiği Galatasaray'a geri dönecek olmasını da gerekçe gösterdi. Hatta geçtiğimiz aylarda İstanbul'da Taffarel ile Polat Otel'de görüştüğü ortaya çıktı. Orduspor buna tepki gösterdi ve futbolcunun sözleşmesini disiplin talimatı 60. Maddeye göre feshetti. Federasyona şikayette bulundu. Fatih Terim'in sezon içinde üç kez 'Culio geri dönecek' şeklindeki demeçlerinin Culio'nun aklını karıştırdığı ileri sürüldü. Ortaya yeni bir 'etik' tartışma çıktı. Orduspor, 'Futbolcu bizim. Opsiyonu bizde. Kendisiyle sözleşme imzaladık. Biz istemeden nasıl dönebilir ve Galatasaray bu yönde açıklamalar yapar" dedi. İşte olayın perde arkası.

1- Galatasaray sezon başında Orduspor ile yaptığı sözleşmede, Culio'nun satış opsiyonunu da verdi. Sözleşmenin yandaki örneğinden anlaşılacağı gibi Karadeniz ekibi Arjantinli futbolcuyu 350 bin euroya kiraladı. 1 milyon 550 bin euro karşılığında da sezon sonunda bonservisini alma hakkını aldı.

2- Orduspor, performansından memnun kaldığı Arjantinli futbolcu Culio ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Yanda İngilizce metniyle yer alan sözleşme, Culio ve Orduspor arasında yapıldı. 31 Mayıs 2015'e kadar Culio, Orduspor'da oynamayı kabul etti. Bu yıl 750 bin euro'ya evet dedi. Sonraki 3 yıl 1'er milyon euro alacaktı.

3- Culio Orduspor'a göre 'rekabeti ortadan kaldıran' açıklama yapınca, Galatasaray'a 'opsiyonu kullanmıyoruz' yazısı yollandı. Gerekçe olarak Culio'nun LİG TV'ye yaptığı "Galatasaray'a karşı oynamak istemiyorum" sözleri ve Fatih Terim'in bu futbolcuyu geri istemesini beyan etmesi gösterildi.

4- Karadeniz Kulübü Culio'nun olay açıklamalarının ertesi günü sözleşmeyi feshetti ve futbolcuya böyle bildirdi. Yandaki belgedeki şu içerik dikkat çekti: "Davranışınız 60. Maddeye aykırıdır. Açıklamalarınız futbol etiğine, fair-play ruhuna ve her zaman korunması gereken futbolun marka değerlerine zarar vermiştir."

5- Orduspor hukuki zeminde haklılığını göstermek için Türkiye Futbol Federasyonu'na dün şikayet yolladı. 60. Maddeye dikkat çekildi. Konunun Etik Kurulu'na sevki istendi. Culio'nun Orduspor'dan yollanmasının gerekçeleri bu yazıda da ayrıntılı olarak belirtildi ve şikayet metni İstinye'deki TFF binasına ulaştırıldı.

6- Fenerbahçe konuya çok fazla müdahil olma taraftarı değil. Ancak gelişmeler yakından izleniyor. Asbaşkan Abdullah Kiğılı, "Niye böyle yaptıklarını Galatasaraylılar'a sorun" diyerek tepkisini gösterdi. Necati transferinde Galatasaray'a büyük eleştiriler yönelten isim olan Kiğılı, "O gün Necati olayıyla ilgili eleştirimi yaptım. Bugün de durum ortada. Açıklama yaması gereken biz değil Galatasaray'dır" ifadelerini kullandı.

Deneme



CULIO'YA TAZMİNAT DAVASI
Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, federasyondaki sürecin ardından, galibiyete yaklaşık 800 bin lira ödül verilen ligde daha iki maçı varken mağdur olduğu gerekçsiyle tazminat davası açabileceklerini söyledi. Türkmen "Bunu adliye mahkemelerinde açabiliriz. Muhattabımız Culio olur. Culio önemli ve takıma katkısı yüksek bir oyuncu" dedi. Özbek, Culio'nun Ordu'dan ayrılana kadar bir sıkıntı yaşamaması için kulüp çalışanlarını görevlendirdiğini de belirterek "Biz kulübümüzün hakkını savunmak için bu yola başvurduk. Ama adamlığımızı da yapıp Culio'yu gidene kadar rahat ettireceğiz. Sonuçta bize hizmeti oldu" diye konuştu.Deneme

http://www.postmedya.com/news_detail.php?id=55869
 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger