13 Mart 2012 Salı

Galatasaray hesaplarında büyük hata

Hakan Şükür, 2007-2008 sezonu sonunda gönülsüz olarak futbolu bırakmıştı. Şimdi ise milletvekilliğinin yanısıra TV'de yorumculuk yapıyor. Ancak Hakan, Galatasaray'dan bağımsız yaşamını sürdürmesine rağmen sarı-kırmızılı kulübün hesaplarında hala aktif sporcu ve maddi değere sahip.


Bu ilginç gelişme, kulübün hesaplarını inceleyen bağımsız denetleme kurulunun raporu sonrasında ortaya çıktı. 'Akis' isimli kuruluşun hazırladığı raporda; Galatasaray'ın 90'lı yılların sonunda aldığı bir banka kredisine karşılık, o dönem İtalyan kulüplerinden transfer teklifi alan Hakan Şükür'ün bonservisini 18 milyon dolar değer biçilip, banka tarafından ipotek edilmesini gösteriyor.

İşin ilginç yanı, Hakan Şükür'ün bonservisine karşılık konulan ipotek hala kaldırılmış değil ve geçerliliğini sürdürüyor.
Geçtiğimiz Mayıs ayında göreve gelen Ünal Aysal yönetimi, özellikle hisse satışları ile kulübün 31 Aralık 2010 yılında 315 milyon dolar olan borcunu 31 Aralık 2011 tarihinde 251.9 milyon dolara indirmişti. Ayrıca borçlara karşılık verilen temlik ve teminatlar da 850.5 milyon dolardan 531.6 dolara gerilemişti.
Borç ve teminatlarda bir yıl içerisinde ciddi bir azalış gözlemlenirken, futbolu bırakmış Hakan Şükür'ün bonservisi üzerindeki ipotek şaşırtıcı bir şekilde geçerliliğini sürdürüyor.

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger