31 Mart 2012 Cumartesi

Trabzonspor'a haciz darbesi!

Milli futbolcunun avukatından zehir zemberek suçlama.

Trabzonspor'a haciz darbesi!
Sezon başında Trabzonspor'dan Beşiktaş'a transfer olan milli futbolcu Egemen Korkmaz'ın avukatı Ersin Hamarat, müvekkili adına Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş.'den alacakları için başlatılan hukuki işlemler hakkında yazılan haber içeriklerinde yanlış bilgilerin yer aldığını bildirdi.

Avukat Ersin Hamarat yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Egemen Korkmaz'ın Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş. ile imzaladığı profesyonel futbolcu sözleşmesinden kaynaklanan 2010-2011 sezonu alacakları için Trabzon İcra Müdürlüğü nezdinde borçlu Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş.'ye 17.01.2012 tarihinde icra takibi başlatıldığını, bu icra takibinin kesinleştiğini ve hiçbir ödeme yapılmadığını ifade etti.

Bu durum üzerine öncelikle Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) hak edişlerine haciz konulmasının talep edildiğini aktaran Hamarat, şunları kaydetti:

''13.02.2012 tarihli haciz işleminin 22.02.2012 tarihli cevap yazısı ile TFF kayıtlarına işlendiği bilgisi iletilmiştir. Daha sonrasında ise TFF'nin 07.03.2012 ikinci cevap yazısı ile borçlu kulüp ile TFF nezdinde borç-alacak ilişkisinin bulunmadığı, söz konusu dosya borçlusu Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin TFF nezdinde tahakkuk etmiş hak edişinin olmadığı ve 13.02.2012 tarihli haciz kaydının ayrı bir tüzel kişilik olan Trabzon Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin cari hesabına sehven haciz kaydı işlendiği bildirilmiştir. İsim benzerliğinden kaynaklanan bu hatanın düzeltilmesi adına, dosya borçlusu Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş. ile TFF arasında herhangi bir borç-alacak ilişkisi olmaması ve borçlunun TFF nezdinde herhangi bir alacağının bulunmaması sebebiyle, haciz kararımızın TFF'ce tatbik edilmesinin mümkün olmadığı bilgisi iletilmiş ve TFF tarafından sehven işlenen haciz kaydı işlemden kaldırılmıştır.''

TFF Futbol Kulüpleri Tescil Talimatı hükümleri gereğince devralan şirketin, devredilen şirketin borçlarından 2 yıl süreyle müştereken ve müteselsilen sorumlu olduğunun açıkça düzenlendiğini kaydeden Hamarat, ''Olayımızda Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin borcu kesinleşmiş olup, hiçbir ödeme yapılmamıştır. Bu durumda ilgili hükümlerin göz ardı edilerek, talebimizin reddinin hukuka aykırı olduğu açıktır. Bu işleme karşı başvuru haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz'' ifadelerini kullandı.

Hamarat, tüm bunlara ilaveten kesinleşen dosyada haciz işlemlerine devam edildiği, Trabzonspor'un sponsorlarının tamamına, banka hesaplarına ve Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş.'nin, Trabzon Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'deki hisselerine haciz işleminin tatbik edildiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

''Müvekkilim adına başlatılan icra takibi ve haciz işlemleri pek tabii ki sözleşmenin tarafı borçlu Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş. adına başlatılmış ve yürütülmüştür. Müvekkilim Egemen Korkmaz adına, yanlış şirkete (Trabzon Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.) işlem başlatıldığı iddiası tamamen gerçek dışı ve asılsızdır.'

 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger