26 Mart 2012 Pazartesi

Bu da mı tesadüf Kamil 2 ?

Culio yanabilir, birilerini de yakabilir!

Orduspor'da yaşanan Emmanuel Culio krizi, daha büyük bir boyuta ulaşmak üzere... İşte krizin arka planındaki detaylar...

26 Mart 2012 Pazartesi - 18:13
Sporx.com
SPORX ÖZEL - Galatasaray maçı öncesi Orduspor cephesinde yaşanan "Culio krizi" Türk futbolunun gündemine otururken, ortaya çıkan ilginç bir ayrıntı bu olayın daha da büyüyeceğini gösterdi... 

Sporx.com'a özel açıklamalarda bulunan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Emanuel Culio olayının basit bir kadro dışı olayı olmadığını belirterek, "Biz fesih gerekçelerimizi bildirdik ve bunu ilgili taraflara gönderdik. Sanırım futbol federasyonu bu konuda gerekli incelemeyi yapacaktır" dedi. 

TÜRKMEN: "CULIO HİÇ GÖRMEDİĞİ ŞEYLERİ GÖRDÜ" TIKLAYIN...


Türkmen, "Peki fesih gerekçesi olarak neyi gösterdiniz?" sorumuza, "Bu konuda bir çok gerekçemiz oldu ve bunları fesih sözleşmesine yazdık. Örneğin Culio'nun hafta sonu oynadığımız maçtan sonra G.Saray'la ilgili 'Aslında G.Saray'a karşı oynamak istemezdim ama mecburum' açıklamasının futbol etiğine, fair play ruhuna, futbolun marka değerine aykırı olduğunu belirttik. Daha da önemlisi Culio'nun bu durumunun futbol disiplin talimatının 60. Maddesini ihlal ettiğini de belirttik. Talimatımız açık ve net. Bu çocuğun durup dururken hem de G.Saray maçı öncesi bu şekilde bir açıklama yapmış olması, öncesinde yapılan bazı açıklamalar filan bunlar futbol federasyonu tarafından incelenmeli, soruşturmalı" cevabını verdi. 

Türkmen, "Peki ayrıca TFF'ye bu konuda bir müracaatınız olacak mı?" sorumuza ise, "Hayır. Zaten fesih gerekçesi olarak bunu bildirdik, bu da şimdi federasyonun elinde, mutlaka onlar gerekli kurulları disiplin müfettişleri inceleme yaparlar. Ben yapacaklarını umuyorum. Çünkü daha önce sezon başında bir transfer olayımızla ilgili kendiliğinden harekete geçmişlerdi. Bu konuda da geçeceklerdir. Culio'nun bu açıklamasından öncesi var. Etik olmayan bazı açıklamalar oldu. Bunlara bakmamız lazım" cevabını vererek, "Oyuncumuzun sözleşmesini tek taraflı fesh ettik ayrıca bir maaş da talimatlarımız gereği ceza kestik. Sözleşmesinin fesh edildiğini öğrenince ağlamış oynamak istediğini söylemiş. İş işten geçti. Bundan sonra top artık futbol federasyonundadır" dedi.

İŞTE DİSİPLİN TALİMATINDAKİ İLGİLİ O MADDE

ÖZEL HABER - Tahir Kum



 

ANTİBUKALEMUNSPOR Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger